Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια. Κάποιες είναι πιο υγιεινές, ενώ άλλες μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τη ζάχαρη ελλείψει της τελευταίας.

1. Νιφάδες σοκολάτας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρη σοκολάτα, αν σου αρέσει ο σχετικά πικρός καφές, ή γάλακτος, για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα που θα θυμίζει λάτε.

2. Κανέλα. Ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη μαζί, θα δώσει άρωμα στον καφέ σου χωρίς να σε «λιγώσει». Μπορείς να την προσθέσεις και μαζί με το γαλλικό καφέ, μέσα στο φίλτρο της καφετιέρας.

3. Συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα. Έτσι, προσθέτεις γάλα και ζάχαρη ταυτόχρονα! Προσπάθησε όμως να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, γιατί μερικές γουλιές αρκούν για να εκτοξευτούν οι θερμίδες και τα λιπαρά.

4. Σιρόπι σφενδάμου. Μπορεί να το έχουμε συνδέσει με τις τηγανίτες, αλλά ταιριάζει και στον πρωινό καφέ. Συν του ότι έχει λιγότερες θερμίδες από άλλες γλυκαντικές ουσίες.

5. Παγωτό βανίλια. Ίσως σου ακούγεται υπερβολή, αλλά δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις: Θα μετατρέψεις τον πρωινό σου καφέ σε ένα νόστιμο επιδόρπιο, το οποίο ταυτόχρονα θα σου δώσει τη δόση καφεΐνης που χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις. Άλλωστε, οι έρευνες δεν λένε ότι το πρωί μπορούμε να τρώμε άφοβα γλυκά, γιατί θα τα «κάψουμε» στη διάρκεια της μέρας;

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top