Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια. Κάποιες είναι πιο υγιεινές, ενώ άλλες μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τη ζάχαρη ελλείψει της τελευταίας.

1. Νιφάδες σοκολάτας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρη σοκολάτα, αν σου αρέσει ο σχετικά πικρός καφές, ή γάλακτος, για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα που θα θυμίζει λάτε.

2. Κανέλα. Ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη μαζί, θα δώσει άρωμα στον καφέ σου χωρίς να σε «λιγώσει». Μπορείς να την προσθέσεις και μαζί με το γαλλικό καφέ, μέσα στο φίλτρο της καφετιέρας.

3. Συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα. Έτσι, προσθέτεις γάλα και ζάχαρη ταυτόχρονα! Προσπάθησε όμως να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, γιατί μερικές γουλιές αρκούν για να εκτοξευτούν οι θερμίδες και τα λιπαρά.

4. Σιρόπι σφενδάμου. Μπορεί να το έχουμε συνδέσει με τις τηγανίτες, αλλά ταιριάζει και στον πρωινό καφέ. Συν του ότι έχει λιγότερες θερμίδες από άλλες γλυκαντικές ουσίες.

5. Παγωτό βανίλια. Ίσως σου ακούγεται υπερβολή, αλλά δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις: Θα μετατρέψεις τον πρωινό σου καφέ σε ένα νόστιμο επιδόρπιο, το οποίο ταυτόχρονα θα σου δώσει τη δόση καφεΐνης που χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις. Άλλωστε, οι έρευνες δεν λένε ότι το πρωί μπορούμε να τρώμε άφοβα γλυκά, γιατί θα τα «κάψουμε» στη διάρκεια της μέρας;

empty alt

Τελικά πόση σοκολάτα είναι καλή σοκολάτα;

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
Back To Top