Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά. Τα λαχανικά με τα λαζάνια κάνουν πολύ καλό ταίριασμα. Θα το διαπιστώσετε άλλωστε!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

10 – 12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ

1 κουτί ζυμαρικά με λαζάνια

1 (400 περίπου γρ.) συσκευασία tofu, στραγγισμένη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουτ. ρίγανη ξερή, μοιρασμένη

1 (225 περίπου γρ.) συσκευασία μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες

2 συσκευασίες (280 περίπου γρ.) κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο από το υπερβολικό υγρό

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

1/4 κουτ. ελαιόλαδο

1/4 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 1/2 κουτ. γάλα αμυγδάλου (ή άλλο μη γαλακτοκομικό γάλα)

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 φλ. μαρινάρα

3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

1/4 κουτ. βασιλικό σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα

vegla

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε τα λαζάνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε.

Τυλίξτε το tofu σε ένα καθαρό πανί κουζίνας ή χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο πιάτο. Τοποθετήστε ένα ταψί ή ένα βαρύ πιάτο πάνω από το τόφου για να πιέσετε να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όταν στραγγίσει, θρυμματίζετε με δύο πιρούνια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 με 4 λεπτά. Ανακατέψτε το αποψυγμένο και στραγγισμένο σπανάκι μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη τα λαχανικά.

Σκουπίστε το τηγάνι και επιστρέψτε σε μέτρια φωτιά για να φτιάξετε τη λευκή σάλτσα: Προσθέστε ελαιόλαδο και ζεστάνετε μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε να ενωθούν. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, 1 με 2 λεπτά. Χτυπάτε με το γάλα ξηρών καρπών μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε διατροφική μαγιά και σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Αφήνετε να σιγοβράσει και να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει, 8 με 10 λεπτά.

Φτιάξτε τις στρώσεις με τα λαζάνια: Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε 1/4 φλ μαρινάρα σε ομοιόμορφη στρώση και μετά προσθέστε μια στρώση noodles. Γεμίστε με μια ομοιόμορφη στρώση μείγματος λαχανικών, τόφου, μαρινάρα και λευκή σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά, καταλήγοντας σε μαρινάρα. Προσθέστε μια στρώση στρογγυλές ντομάτας και αλατοπιπερώστε ρίχνοντας την υπόλοιπη ρίγανη.

Ψήστε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να ζεσταθούν τα λαζάνια. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε.

empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις γρήγορα τις πατάτες

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.
empty alt

Υγιεινή ιδέα: σάντουιτς με αγγουράκι αντί για ψωμί!

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
empty alt

Wraps με μαρούλι – η απόλυτη ανατροπή!

Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά

Back To Top