Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία. Ακολούθησε βήμα βήμα τις παρακάτω οδηγίες, για να την απολαύσεις αυτό κιόλας το Σαββατοκύριακο στο σπίτι με φίλους.

1. Ετοίμασε τη γαρνιτούρα: Άπλωσε σε ένα πιατάκι νερό, χυμό λεμονιού ή ένα μείγμα τους και σε ένα δεύτερο χοντρό ή ψιλό αλάτι. Μπορείς ακόμα να συμπληρώσεις το αλάτι με ξύσμα λεμονιού, τσίλι σε σκόνη και άλλα καρυκεύματα, σε αναλογία ένα μέρος μπαχαρικό προς τρία μέρη αλατιού.

2. Ετοίμασε το χείλος των ποτηριών σου: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολονάτα ποτήρια για Μαργαρίτες ή άλλα με πλατύ στόμιο. Αναποδογύρισε κάθε ποτήρι και πέρασέ το πρώτα από το πιατάκι με το υγρό και αμέσως μετά από το πιατάκι με τα καρυκεύματα, προσέχοντας ώστε να μην εισχωρήσουν καρυκεύματα στο ποτήρι, που θα αλλοιώσουν τη γεύση του ποτού. Tip: Αν δεν ετοιμάζεις πολλές Μαργαρίτες αλλά μόνο ένα με δύο ποτήρια, μπορείς απλά να περάσεις πρώτα την άκρη τους με μια φέτα λεμονιού και μετά να τα τοποθετήσεις ανάποδα στο πιατάκι με τα καρυκεύματα.

3. Μέτρησε τα υλικά σου σε ένα σέικερ για κοκτέιλ: Για κάθε Μαργαρίτα, υπολόγισε 50 ml τεκίλα, 25 ml λικέρ πορτοκάλι και 25 ml χυμό λεμονιού ή λάιμ.

4. Πρόσθεσε πάγο και ανακίνησε: Γέμισε το υπόλοιπο σέικερ με πάγο (προσοχή: με φρέσκα παγάκια!). Κλείσε το σέικερ και ανακίνησε μέχρι να νιώσεις τα χέρια σου να παγώνουν από τα τοιχώματα του σέικερ, σε σημείο να μην μπορείς να το κρατήσεις άλλο.

5. Μετάφερε το μείγμα σε ποτήρια: Συμπλήρωσε, αν θέλεις με επιπλέον παγάκια, προσέχοντας να μη χαλάσεις τη γαρνιτούρα στο χείλος τους.

6. Σέρβιρε: Στο γαρνίρισμα μπορείς να προσθέσεις από μία φέτα λεμονιού ή λάιμ σε κάθε ποτήρι.

empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Γιορτές σαν παραμύθι

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές...
empty alt

Γαρίδες ποπ κορν… τραγανή κι απολαυστική πρόκληση

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις την μπάμια αλλιώς

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
Back To Top