Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία. Ακολούθησε βήμα βήμα τις παρακάτω οδηγίες, για να την απολαύσεις αυτό κιόλας το Σαββατοκύριακο στο σπίτι με φίλους.

1. Ετοίμασε τη γαρνιτούρα: Άπλωσε σε ένα πιατάκι νερό, χυμό λεμονιού ή ένα μείγμα τους και σε ένα δεύτερο χοντρό ή ψιλό αλάτι. Μπορείς ακόμα να συμπληρώσεις το αλάτι με ξύσμα λεμονιού, τσίλι σε σκόνη και άλλα καρυκεύματα, σε αναλογία ένα μέρος μπαχαρικό προς τρία μέρη αλατιού.

2. Ετοίμασε το χείλος των ποτηριών σου: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολονάτα ποτήρια για Μαργαρίτες ή άλλα με πλατύ στόμιο. Αναποδογύρισε κάθε ποτήρι και πέρασέ το πρώτα από το πιατάκι με το υγρό και αμέσως μετά από το πιατάκι με τα καρυκεύματα, προσέχοντας ώστε να μην εισχωρήσουν καρυκεύματα στο ποτήρι, που θα αλλοιώσουν τη γεύση του ποτού. Tip: Αν δεν ετοιμάζεις πολλές Μαργαρίτες αλλά μόνο ένα με δύο ποτήρια, μπορείς απλά να περάσεις πρώτα την άκρη τους με μια φέτα λεμονιού και μετά να τα τοποθετήσεις ανάποδα στο πιατάκι με τα καρυκεύματα.

3. Μέτρησε τα υλικά σου σε ένα σέικερ για κοκτέιλ: Για κάθε Μαργαρίτα, υπολόγισε 50 ml τεκίλα, 25 ml λικέρ πορτοκάλι και 25 ml χυμό λεμονιού ή λάιμ.

4. Πρόσθεσε πάγο και ανακίνησε: Γέμισε το υπόλοιπο σέικερ με πάγο (προσοχή: με φρέσκα παγάκια!). Κλείσε το σέικερ και ανακίνησε μέχρι να νιώσεις τα χέρια σου να παγώνουν από τα τοιχώματα του σέικερ, σε σημείο να μην μπορείς να το κρατήσεις άλλο.

5. Μετάφερε το μείγμα σε ποτήρια: Συμπλήρωσε, αν θέλεις με επιπλέον παγάκια, προσέχοντας να μη χαλάσεις τη γαρνιτούρα στο χείλος τους.

6. Σέρβιρε: Στο γαρνίρισμα μπορείς να προσθέσεις από μία φέτα λεμονιού ή λάιμ σε κάθε ποτήρι.

empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
empty alt

Rice pizza – μια εκδοχή που παντρεύει την πίτσα με το ρύζι

Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
Back To Top