Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία. Ακολούθησε βήμα βήμα τις παρακάτω οδηγίες, για να την απολαύσεις αυτό κιόλας το Σαββατοκύριακο στο σπίτι με φίλους.

1. Ετοίμασε τη γαρνιτούρα: Άπλωσε σε ένα πιατάκι νερό, χυμό λεμονιού ή ένα μείγμα τους και σε ένα δεύτερο χοντρό ή ψιλό αλάτι. Μπορείς ακόμα να συμπληρώσεις το αλάτι με ξύσμα λεμονιού, τσίλι σε σκόνη και άλλα καρυκεύματα, σε αναλογία ένα μέρος μπαχαρικό προς τρία μέρη αλατιού.

2. Ετοίμασε το χείλος των ποτηριών σου: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολονάτα ποτήρια για Μαργαρίτες ή άλλα με πλατύ στόμιο. Αναποδογύρισε κάθε ποτήρι και πέρασέ το πρώτα από το πιατάκι με το υγρό και αμέσως μετά από το πιατάκι με τα καρυκεύματα, προσέχοντας ώστε να μην εισχωρήσουν καρυκεύματα στο ποτήρι, που θα αλλοιώσουν τη γεύση του ποτού. Tip: Αν δεν ετοιμάζεις πολλές Μαργαρίτες αλλά μόνο ένα με δύο ποτήρια, μπορείς απλά να περάσεις πρώτα την άκρη τους με μια φέτα λεμονιού και μετά να τα τοποθετήσεις ανάποδα στο πιατάκι με τα καρυκεύματα.

3. Μέτρησε τα υλικά σου σε ένα σέικερ για κοκτέιλ: Για κάθε Μαργαρίτα, υπολόγισε 50 ml τεκίλα, 25 ml λικέρ πορτοκάλι και 25 ml χυμό λεμονιού ή λάιμ.

4. Πρόσθεσε πάγο και ανακίνησε: Γέμισε το υπόλοιπο σέικερ με πάγο (προσοχή: με φρέσκα παγάκια!). Κλείσε το σέικερ και ανακίνησε μέχρι να νιώσεις τα χέρια σου να παγώνουν από τα τοιχώματα του σέικερ, σε σημείο να μην μπορείς να το κρατήσεις άλλο.

5. Μετάφερε το μείγμα σε ποτήρια: Συμπλήρωσε, αν θέλεις με επιπλέον παγάκια, προσέχοντας να μη χαλάσεις τη γαρνιτούρα στο χείλος τους.

6. Σέρβιρε: Στο γαρνίρισμα μπορείς να προσθέσεις από μία φέτα λεμονιού ή λάιμ σε κάθε ποτήρι.

empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Κοκκινιστή ρεβιθάδα ή ρεβιθοστιφάδο…γευστικό καλωσόρισμα στον χειμώνα

Εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση αυτή η συνταγή παντρεύει τη νόστιμη ντομάτα και το baby σπανάκι με ρεβίθια κι είναι ένα πιάτο που έχει την καταγωγή του στη Σεβίλλη της Ισπανίας, αυτό το ρεβίθι-στιφάδο είναι ταπεινό, εγκάρδιο και υπέροχο στην απλότητά του.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
Back To Top