Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων. Σήμερα καλλιεργούνται πάνω από 8.000 ποικιλίες τους σε όλο τον κόσμο.

Μια από τις πιο διάσημες παροιμίες λέει «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». Και είναι αλήθεια σε κάποιο βαθμό, κυρίως όμως όταν καταναλώνουμε ένα μήλο με τη φλούδα του, η οποία συγκεντρώνει τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία (όπως φυτικές ίνες και βιταμίνη C).

Η εποχή τους είναι από Αύγουστο μέχρι Οκτώβριο, αν και τα βρίσκουμε στην αγορά ολόκληρο το χρόνο. Όταν διαλέγεις μήλα στο μανάβικο, προτίμησε όσα έχουν γυαλιστερή και ομοιόμορφη φλούδα, χωρίς χτυπήματα και λεκέδες.

Στη συνέχεια, για να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής τους στο σπίτι αποθήκευσέ τα σε σακούλα μέσα στο ψυγείο ή σε σκοτεινό, δροσερό μέρος. Στον πάγκο της κουζίνας ή πάνω στο τραπέζι θα χαλάσουν πολύ γρήγορα και πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε λίγες μέρες.

Όμως τα μήλα δεν είναι μόνο καλή πηγή θρεπτικών στοιχείων, αλλά βοηθούν και άλλους καρπούς να ωριμάσουν ταχύτερα. Κι αυτό χάρη σε ένα αέριο που παράγουν, το αιθυλένιο. Τοποθέτησε λοιπόν τα άγουρα φρούτα ή και λαχανικά σου σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα ώριμο μήλο και κλείσε την καλά. Μετά από μία με δύο ημέρες, το περιεχόμενό της θα είναι αρκετά ώριμο για κατανάλωση.

empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
Back To Top