Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων. Σήμερα καλλιεργούνται πάνω από 8.000 ποικιλίες τους σε όλο τον κόσμο.

Μια από τις πιο διάσημες παροιμίες λέει «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». Και είναι αλήθεια σε κάποιο βαθμό, κυρίως όμως όταν καταναλώνουμε ένα μήλο με τη φλούδα του, η οποία συγκεντρώνει τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία (όπως φυτικές ίνες και βιταμίνη C).

Η εποχή τους είναι από Αύγουστο μέχρι Οκτώβριο, αν και τα βρίσκουμε στην αγορά ολόκληρο το χρόνο. Όταν διαλέγεις μήλα στο μανάβικο, προτίμησε όσα έχουν γυαλιστερή και ομοιόμορφη φλούδα, χωρίς χτυπήματα και λεκέδες.

Στη συνέχεια, για να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής τους στο σπίτι αποθήκευσέ τα σε σακούλα μέσα στο ψυγείο ή σε σκοτεινό, δροσερό μέρος. Στον πάγκο της κουζίνας ή πάνω στο τραπέζι θα χαλάσουν πολύ γρήγορα και πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε λίγες μέρες.

Όμως τα μήλα δεν είναι μόνο καλή πηγή θρεπτικών στοιχείων, αλλά βοηθούν και άλλους καρπούς να ωριμάσουν ταχύτερα. Κι αυτό χάρη σε ένα αέριο που παράγουν, το αιθυλένιο. Τοποθέτησε λοιπόν τα άγουρα φρούτα ή και λαχανικά σου σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα ώριμο μήλο και κλείσε την καλά. Μετά από μία με δύο ημέρες, το περιεχόμενό της θα είναι αρκετά ώριμο για κατανάλωση.

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top