Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.

Ο σκοπός είναι να μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις κάτι ξεχωριστό που θα το ευχαριστηθείς ήδη από την προετοιμασία του και που η απόλαυση θα απογειωθεί όταν το σερβίρεις στην παρέα σου ή ακόμα και μόνο σε σένα.

Κι επειδή το κοκτέιλ από μόνο του δεν θα σε βάλει σε εορταστική διάθεση, δημιούργησε τις συνθήκες και φτιάξε ατμόσφαιρα. Διάλεξε τη μουσική που σου αρέσει. Χαμήλωσε τον φωτισμό. Άναψε το αγαπημένο σου αρωματικό κερί. Φόρεσε κάτι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Ή μη φορέσεις τίποτα… γέμισε την μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξε μέσα το αφρόλουτρο που θα δώσει τον πιο πλούσιο αφρό και πάρε το μπάνιο σου… συνοδεία του κοκτέιλ σου.

Πέρασες μια επεισοδιακή χρονιά, τώρα είναι η στιγμή να κάνεις το δώρο της απόλαυσης και της ευχαρίστησης στον εαυτό σου. Ω ναι, είναι ωραίο να σε καλομαθαίνεις μερικές φορές. Και ναι σου αξίζει!

Εδώ σου έχουμε δύο προκλητικές συνταγές για ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ.

xmascoct

White Christmas Margaritas

Θέλεις να δοκιμάσεις φέτος ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ; Δώσε μια ευκαιρία σε αυτή τη «χιονισμένη» μαργαρίτα με γεύση καρύδας και λάιμ!

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κονσέρβα 400ml μη ζαχαρούχου γάλατος καρύδας

350 ml λευκή τεκίλα

250 ml triple sec

1/4 φλ. χυμός λάιμ

4 φλ. πάγος

Φέτες από λάιμ, για το χείλος του ποτηριού

Κρυσταλλική ζάχαρη, για το χείλος του ποτηριού

Φέτες λάιμ, για γαρνιτούρα

Βατόμουρα ή είδη μούρων, για γαρνιτούρα

xmasco

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συνδυάζεις το γάλα καρύδας, την τεκίλα, το triple sec, τον χυμό λάιμ και τον πάγο σε ένα μπλέντερ. Ανακακινείς μέχρι να μαλακώσει.

Περνάς το χείλος του ποτηριού με μια φέτα από λάιμ και το βυθίζεις στην κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζεις το κοτκέιλ στο ποτήρι και το διακοσμείς με μια φέτα λάιμ και μούρα.

xmascoc

Sugar Cookie Martinis

Το να πιείς ένα μαρτίνι φτιάχνοντας Sugar Cookies μοιάζει με το ιδανικό είδος εορταστικής ατμόσφαιρας.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΙ

1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/4 φλ. Baileys

60ml βότκα βανίλιας

60ml αμαρέτο

Πάγος

ΓΙΑ ΤΑ SUGAR COOKIES

1/2 φλ. frosting (γλάσο) βανίλιας

1/4 φλ. χρωματιστή τρούφα, συν 1 έξτρα κουταλάκι του γλυκού

Προκατασκευασμένη ζύμη μπισκότων ζάχαρης

xmasc

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°. Απλώνεις τη ζύμη μπισκότων ζάχαρης και την κόβεις σε πάχος ¼ ” χρησιμοποιώντας ένα κόπτη μπισκότων, τα κόβεις σε σχήμα μπαστουνιού για να μπορούν να κρέμονται από το χείλος του ποτηριού, στη συνέχεια, τοποθετείς τα μπισκότα σε ταψί που έχεις καλύψει με ειδικό χαρτί ψησίματος. Ψήνεις έως ότου απλωθεί η ζύμη και χρυσίσει ελαφρώς γύρω από τις άκρες, 12 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσει.

Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα γλάσου στο χείλος δύο ποτηριών μαρτίνι. Ρίξε ¼ φλι. Χρωματιστής τρούφας σε μια μικρή πιατέλα και στη συνέχεια βύθισε τα χείλη κυλώντας τα πάνω στην τρούφα για να κολλήσει στο γλάσο (στην εξωτερική κι εσωτερική πλευρά του χείλους). Πέρασε τα μπισκότα με γλάσο και διακόσμησέ τα με το υπόλοιπο της χρωματιστής τρούφας.

Σε ένα σέικερ κοκτέιλ, συνδυάζεις το γάλα, το Baileys, τη βότκα και το αμαρέτο. Προσθέτεις πάγο και ανακινείς μέχρι να κρυώσει. Βάζεις στα ποτήρια και γαρνίρεις με ένα μπισκότο.

 

 

empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Tacos με εξωτικές γαρίδες

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Παρατείνετε το καλοκαίρι με Brat Summer Pasta

Μια πράσινη γευστική αύρα στο πιάτο σας
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top