Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Ακολουθούν επτά από αυτούς (που δεν περιλαμβάνουν το αυγό μάτι και την ομελέτα).

Σε αυγοσαλάτα: Φτιάχνεται με μαγιονέζα ή γιαούρτι (για να γίνει πιο ελαφριά) και διάφορα αρωματικά υλικά, όπως μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι και είναι η τέλεια λύση για να μην πάνε χαμένα τα πασχαλινά σου αυγά. Τρώγεται κρύα, σε συνδυασμό με πατάτες, αλλά και μέσα σε ένα club sandwich, προσθέτοντας γεύση και την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης ακόμα και όταν απουσιάζουν τα αλλαντικά.

Σε μια μπρουσκέτα: Σε ένα κλειστό ή ανοιχτό σάντουιτς με μπρουσκέτα (τον ιδανικό τύπο ψωμιού γιατί προσφέρει καλό κράτημα σε ρευστά υλικά) μπορείς να προσθέσεις αυγά ποσέ, μια λεπτή φέτα προσούτο και λίγη μουστάρδα.

Γεμιστό αυγό: Ένας ακόμα τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα περισσέψουν. Μπορείς να τα κόψεις κατά μήκος και να τα γεμίσεις με διάφορα υλικά, όπως μπέικον και μουστάρδα, μαγιονέζα και κάπαρη ή, για μια πιο γκουρμέ και ασυνήθιστη πρόταση, εστραγκόν και σχοινόπρασο.

Ποσέ με χυλό από καλαμπόκι και παρμεζάνα: Σιγοβράζεις το καλαμπόκι με νερό και αλεύρι καλαμποκιού, προσθέτεις στο τέλος παρμεζάνα, απλώνεις από πάνω αυγά ποσέ και σερβίρεις με πασπαλισμένο μπέικον. Απόλαυση!

Αυγολέμονο: Απογειώνει την ψαρόσουπα και την κοτόσουπα, τα γιουβαρλάκια, τους λαχανοντολμάδες, το φρικασέ και άπειρα ακόμα μαγειρευτά. Επειδή έχει την τέχνη του, διάβασε εδώ όλα τα μυστικά για να πετύχει.

Φριτάτα: Η ομελέτα στο φούρνο είναι πιο ελαφριά από την τηγανιτή και επιτρέπει πολλούς συνδυασμούς υλικών, βρίσκει όμως το ιδανικό ταίρι στις πατάτες και στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στα σπαράγγια (που είναι της εποχής), αλλά και σε ντομάτες και φέτα.

Σε μαρέγκα: Πρόκειται ουσιαστικά για το χτυπημένο ασπράδι, που μπορεί να ταιριάξει με φρούτα εποχής όπως οι φράουλες, κρέμες λεμονιού και φυσικά με την υπέροχη πάβλοβα!

empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Κοτόπουλο στο φούρνο: πώς θα το ψήσεις βήμα-βήμα

Ποιος έχει διάθεση, τώρα το καλοκαίρι, να περνάει όλη τη μέρα του κλεισμένος στην κουζίνα και σκυμμένος πάνω από καυτές κατσαρόλες; Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες εύκολες και χορταστικές λύσεις.
empty alt

Βράσε ρύζι: 5+1 tips για να το κάνεις πεντανόστιμο

Το μαγείρεμα του ρυζιού δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ξέρεις ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις. Γιατί οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να σαμποτάρει τη γεύση και την υφή του.
empty alt

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.
empty alt

Τα φύκια είναι οι νέες μεταξωτές κορδέλες της διατροφής

Προστίθενται σε συμπληρώματα διατροφής, τυποποιημένες τροφές, αλλά και σε πιάτα καλών εστιατορίων, για τα υγιεινά οφέλη και την ουμάμι γεύση τους.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Απολαυστική σούπα με κοτόπουλο και ρύζι

Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία
Back To Top