Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Ακολουθούν επτά από αυτούς (που δεν περιλαμβάνουν το αυγό μάτι και την ομελέτα).

Σε αυγοσαλάτα: Φτιάχνεται με μαγιονέζα ή γιαούρτι (για να γίνει πιο ελαφριά) και διάφορα αρωματικά υλικά, όπως μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι και είναι η τέλεια λύση για να μην πάνε χαμένα τα πασχαλινά σου αυγά. Τρώγεται κρύα, σε συνδυασμό με πατάτες, αλλά και μέσα σε ένα club sandwich, προσθέτοντας γεύση και την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης ακόμα και όταν απουσιάζουν τα αλλαντικά.

Σε μια μπρουσκέτα: Σε ένα κλειστό ή ανοιχτό σάντουιτς με μπρουσκέτα (τον ιδανικό τύπο ψωμιού γιατί προσφέρει καλό κράτημα σε ρευστά υλικά) μπορείς να προσθέσεις αυγά ποσέ, μια λεπτή φέτα προσούτο και λίγη μουστάρδα.

Γεμιστό αυγό: Ένας ακόμα τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα περισσέψουν. Μπορείς να τα κόψεις κατά μήκος και να τα γεμίσεις με διάφορα υλικά, όπως μπέικον και μουστάρδα, μαγιονέζα και κάπαρη ή, για μια πιο γκουρμέ και ασυνήθιστη πρόταση, εστραγκόν και σχοινόπρασο.

Ποσέ με χυλό από καλαμπόκι και παρμεζάνα: Σιγοβράζεις το καλαμπόκι με νερό και αλεύρι καλαμποκιού, προσθέτεις στο τέλος παρμεζάνα, απλώνεις από πάνω αυγά ποσέ και σερβίρεις με πασπαλισμένο μπέικον. Απόλαυση!

Αυγολέμονο: Απογειώνει την ψαρόσουπα και την κοτόσουπα, τα γιουβαρλάκια, τους λαχανοντολμάδες, το φρικασέ και άπειρα ακόμα μαγειρευτά. Επειδή έχει την τέχνη του, διάβασε εδώ όλα τα μυστικά για να πετύχει.

Φριτάτα: Η ομελέτα στο φούρνο είναι πιο ελαφριά από την τηγανιτή και επιτρέπει πολλούς συνδυασμούς υλικών, βρίσκει όμως το ιδανικό ταίρι στις πατάτες και στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στα σπαράγγια (που είναι της εποχής), αλλά και σε ντομάτες και φέτα.

Σε μαρέγκα: Πρόκειται ουσιαστικά για το χτυπημένο ασπράδι, που μπορεί να ταιριάξει με φρούτα εποχής όπως οι φράουλες, κρέμες λεμονιού και φυσικά με την υπέροχη πάβλοβα!

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
empty alt

Hot Dogs-Μούμιες – τρομακτικά νόστιμα και λαχταριστά

Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει (6)

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top