Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για μπάνια και ηλιοθεραπεία.

Αν είσαι και εσύ σε αυτή τη φάση, και παράλληλα ψάχνεις την κατάλληλη δίαιτα και διατροφή για να χάσεις κάποια περιττά κιλά εύκολα, αποτελεσματικά και χωρίς να τρελαθείς στην πείνα, η επιστήμη σου δίνει τη λύση!

Σύμφωνα, λοιπόν, με μία νέα έρευνα της Physicians Committee for Responsible Medicine στην Ουάσινγκτον, υπάρχει μία πολύ βασική αλλαγή που μπορείς να κάνεις στη διατροφή σου για να έχεις τα αποτελέσματα που θες και αυτή είναι να ακολουθήσεις χορτοφαγική δίαιτα!

Όπως διαπίστωσαν, η χορτοφαγική δίαιτα είναι δύο φορές πιο αποτελεσματική στην απώλεια βάρους από τη διατροφή που περιλαμβάνει κρέας, ενώ φαίνεται ότι οι χορτοφάγοι όχι μόνο χάνουν βάρος πιο εύκολα αλλά η διατροφή τους ενισχύει και το μεταβολισμό τους.

Η διαφορά στο βάρος που έχασε η κάθε ομάδα ήταν σημαντική, αφού οι άνθρωποι που ακολούθησαν χορτοφαγική διατροφή έχασαν κατά μέσο όρο 6,2 κιλά ενώ αντίστοιχα τα μέλη της ομάδας που δεν ακολουθούσε χορτοφαγική δίαιτα έχασε κατά μέσο όρο 3,2 κιλά.

Για τις ανάγκες της έρευνας που έγινε για άτομα που πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο και από διαβήτη τύπου 2, οι επιστήμονες εξέτασαν 74 άτομα με διαβήτη τύπου 2, όπου οι μισοί ακολούθησαν χορτοφαγική δίαιτα και οι άλλοι μισοί την κλασική αντι-διαβητική διατροφή.

Η χορτοφαγική δίαιτα που ακολούθησαν οι μισοί συμμετέχοντες περιλάμβανε κυρίως φρούτα, λαχανικά, καρπούς, σπόρους, δημητριακά και όσπρια, ενώ από ζωικά παράγωγα είχε μόνο μία μερίδα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά κάθε ημέρα.

 

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top