Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

0     

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για μπάνια και ηλιοθεραπεία.

Αν είσαι και εσύ σε αυτή τη φάση, και παράλληλα ψάχνεις την κατάλληλη δίαιτα και διατροφή για να χάσεις κάποια περιττά κιλά εύκολα, αποτελεσματικά και χωρίς να τρελαθείς στην πείνα, η επιστήμη σου δίνει τη λύση!

Σύμφωνα, λοιπόν, με μία νέα έρευνα της Physicians Committee for Responsible Medicine στην Ουάσινγκτον, υπάρχει μία πολύ βασική αλλαγή που μπορείς να κάνεις στη διατροφή σου για να έχεις τα αποτελέσματα που θες και αυτή είναι να ακολουθήσεις χορτοφαγική δίαιτα!

Όπως διαπίστωσαν, η χορτοφαγική δίαιτα είναι δύο φορές πιο αποτελεσματική στην απώλεια βάρους από τη διατροφή που περιλαμβάνει κρέας, ενώ φαίνεται ότι οι χορτοφάγοι όχι μόνο χάνουν βάρος πιο εύκολα αλλά η διατροφή τους ενισχύει και το μεταβολισμό τους.

Η διαφορά στο βάρος που έχασε η κάθε ομάδα ήταν σημαντική, αφού οι άνθρωποι που ακολούθησαν χορτοφαγική διατροφή έχασαν κατά μέσο όρο 6,2 κιλά ενώ αντίστοιχα τα μέλη της ομάδας που δεν ακολουθούσε χορτοφαγική δίαιτα έχασε κατά μέσο όρο 3,2 κιλά.

Για τις ανάγκες της έρευνας που έγινε για άτομα που πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο και από διαβήτη τύπου 2, οι επιστήμονες εξέτασαν 74 άτομα με διαβήτη τύπου 2, όπου οι μισοί ακολούθησαν χορτοφαγική δίαιτα και οι άλλοι μισοί την κλασική αντι-διαβητική διατροφή.

Η χορτοφαγική δίαιτα που ακολούθησαν οι μισοί συμμετέχοντες περιλάμβανε κυρίως φρούτα, λαχανικά, καρπούς, σπόρους, δημητριακά και όσπρια, ενώ από ζωικά παράγωγα είχε μόνο μία μερίδα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά κάθε ημέρα.