Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Όμορφο, ροζ και δροσιστικά γλυκό, το Watermelon Agua Fresca κάνει το πόσιμο νερό να μοιάζει με πάρτι! Είναι τέλεια επιλογή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που το καρπούζι είναι σε περίοδο αιχμής. Χαμηλό σε θερμίδες και υψηλή γεύση, θα νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές με κάθε γουλιά!

Το κόλπο για να φτιάξετε τέλεια είναι να εμποτίσετε το νερό με φρούτο χωρίς να το μετατρέψετε σε smoothie ή slushie.

Αυτό μπορεί να γίνει ανακατεύοντας το καρπούζι σε δύο παρτίδες, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει αρκετή ισχύς μπλέντερ για να έχετε την τέλεια συνοχή.

Τι είναι το Agua Fresca;

Το Agua fresca, που σημαίνει φρέσκο ​​νερό, είναι ένα μη αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από την ανάμειξη φρούτων, δημητριακών, λουλουδιών ή σπόρων με ζάχαρη και νερό.

Είναι ένα ποτό πιο δημοφιλές στο Μεξικό, αλλά σήμερα το φτιάχνουμε στην κουζίνα μας ως υγιεινό υποκατάστατο αυτών των ζαχαρούχων αναψυκτικών και χυμών.

Ποιες είναι οι άλλες γεύσεις Agua Fresca;

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις είναι το αγγούρι, το λεμόνι, το λάιμ, ο ανανάς και το ταμάριντ.

Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά φρέσκα βότανα όπως μέντα ή βασιλικό για να ενισχύσετε πραγματικά τη γεύση!

Πρέπει να στραγγίσω το Agua Fresca;

Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα και ρίξτε πάνω από πάγο για ένα ρόφημα που ξεδιψάει.

Μπορώ να το κάνω αλκοολικό;

OUI bien sur! Το πιο παραδοσιακό θα ήταν μια καλής ποιότητας τεκίλα ("κάκτος από ζύμωση αγαύης" όπως λέμε επιστημονικά), καθώς αυτό το ρόφημα προέρχεται από το Μεξικό. Αλλά το αγαπημένο σας αλκοόλ είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για εσάς!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

5 λεπτά

ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

10 λεπτά

ΜΕΡΙΔΙΕΣ

4 μερίδες

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

124

Συστατικά

8 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι κρύο νερό

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ή νέκταρ αγαύης

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ ή περισσότερο για γεύση

6 μικρές φέτες καρπούζι για γαρνίρισμα, προαιρετικά

6 σφήνες λάιμ ή ρόδες, για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για σε μια μεγάλη κανάτα.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ. Αν θέλετε, περάστε από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Ψύξτε μέχρι το χρόνο σερβιρίσματος. Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα.

Για να σερβίρετε, περιχύνετε με παγωμένα ποτήρια και γαρνίρετε με φέτες καρπούζι και φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 124 kcal

Υδατάνθρακες: 32 γρ

Πρωτεΐνη: 2 γρ

Λίπος: 1 γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ

Νάτριο: 7 mg

Κάλιο: 377 mg

Φυτικές ίνες: 2 γρ

Ζάχαρη: 25 γρ

Βιταμίνη Α: 1747 IU

Βιταμίνη C: 35 mg

Ασβέστιο: 33 mg

Σίδηρος: 1 mg

empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
Back To Top