Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Όμορφο, ροζ και δροσιστικά γλυκό, το Watermelon Agua Fresca κάνει το πόσιμο νερό να μοιάζει με πάρτι! Είναι τέλεια επιλογή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που το καρπούζι είναι σε περίοδο αιχμής. Χαμηλό σε θερμίδες και υψηλή γεύση, θα νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές με κάθε γουλιά!

Το κόλπο για να φτιάξετε τέλεια είναι να εμποτίσετε το νερό με φρούτο χωρίς να το μετατρέψετε σε smoothie ή slushie.

Αυτό μπορεί να γίνει ανακατεύοντας το καρπούζι σε δύο παρτίδες, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει αρκετή ισχύς μπλέντερ για να έχετε την τέλεια συνοχή.

Τι είναι το Agua Fresca;

Το Agua fresca, που σημαίνει φρέσκο ​​νερό, είναι ένα μη αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από την ανάμειξη φρούτων, δημητριακών, λουλουδιών ή σπόρων με ζάχαρη και νερό.

Είναι ένα ποτό πιο δημοφιλές στο Μεξικό, αλλά σήμερα το φτιάχνουμε στην κουζίνα μας ως υγιεινό υποκατάστατο αυτών των ζαχαρούχων αναψυκτικών και χυμών.

Ποιες είναι οι άλλες γεύσεις Agua Fresca;

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις είναι το αγγούρι, το λεμόνι, το λάιμ, ο ανανάς και το ταμάριντ.

Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά φρέσκα βότανα όπως μέντα ή βασιλικό για να ενισχύσετε πραγματικά τη γεύση!

Πρέπει να στραγγίσω το Agua Fresca;

Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα και ρίξτε πάνω από πάγο για ένα ρόφημα που ξεδιψάει.

Μπορώ να το κάνω αλκοολικό;

OUI bien sur! Το πιο παραδοσιακό θα ήταν μια καλής ποιότητας τεκίλα ("κάκτος από ζύμωση αγαύης" όπως λέμε επιστημονικά), καθώς αυτό το ρόφημα προέρχεται από το Μεξικό. Αλλά το αγαπημένο σας αλκοόλ είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για εσάς!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

5 λεπτά

ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

10 λεπτά

ΜΕΡΙΔΙΕΣ

4 μερίδες

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

124

Συστατικά

8 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι κρύο νερό

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ή νέκταρ αγαύης

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ ή περισσότερο για γεύση

6 μικρές φέτες καρπούζι για γαρνίρισμα, προαιρετικά

6 σφήνες λάιμ ή ρόδες, για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για σε μια μεγάλη κανάτα.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ. Αν θέλετε, περάστε από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Ψύξτε μέχρι το χρόνο σερβιρίσματος. Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα.

Για να σερβίρετε, περιχύνετε με παγωμένα ποτήρια και γαρνίρετε με φέτες καρπούζι και φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 124 kcal

Υδατάνθρακες: 32 γρ

Πρωτεΐνη: 2 γρ

Λίπος: 1 γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ

Νάτριο: 7 mg

Κάλιο: 377 mg

Φυτικές ίνες: 2 γρ

Ζάχαρη: 25 γρ

Βιταμίνη Α: 1747 IU

Βιταμίνη C: 35 mg

Ασβέστιο: 33 mg

Σίδηρος: 1 mg

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top