Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Όμορφο, ροζ και δροσιστικά γλυκό, το Watermelon Agua Fresca κάνει το πόσιμο νερό να μοιάζει με πάρτι! Είναι τέλεια επιλογή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που το καρπούζι είναι σε περίοδο αιχμής. Χαμηλό σε θερμίδες και υψηλή γεύση, θα νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές με κάθε γουλιά!

Το κόλπο για να φτιάξετε τέλεια είναι να εμποτίσετε το νερό με φρούτο χωρίς να το μετατρέψετε σε smoothie ή slushie.

Αυτό μπορεί να γίνει ανακατεύοντας το καρπούζι σε δύο παρτίδες, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει αρκετή ισχύς μπλέντερ για να έχετε την τέλεια συνοχή.

Τι είναι το Agua Fresca;

Το Agua fresca, που σημαίνει φρέσκο ​​νερό, είναι ένα μη αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από την ανάμειξη φρούτων, δημητριακών, λουλουδιών ή σπόρων με ζάχαρη και νερό.

Είναι ένα ποτό πιο δημοφιλές στο Μεξικό, αλλά σήμερα το φτιάχνουμε στην κουζίνα μας ως υγιεινό υποκατάστατο αυτών των ζαχαρούχων αναψυκτικών και χυμών.

Ποιες είναι οι άλλες γεύσεις Agua Fresca;

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις είναι το αγγούρι, το λεμόνι, το λάιμ, ο ανανάς και το ταμάριντ.

Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά φρέσκα βότανα όπως μέντα ή βασιλικό για να ενισχύσετε πραγματικά τη γεύση!

Πρέπει να στραγγίσω το Agua Fresca;

Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα και ρίξτε πάνω από πάγο για ένα ρόφημα που ξεδιψάει.

Μπορώ να το κάνω αλκοολικό;

OUI bien sur! Το πιο παραδοσιακό θα ήταν μια καλής ποιότητας τεκίλα ("κάκτος από ζύμωση αγαύης" όπως λέμε επιστημονικά), καθώς αυτό το ρόφημα προέρχεται από το Μεξικό. Αλλά το αγαπημένο σας αλκοόλ είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για εσάς!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

5 λεπτά

ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

10 λεπτά

ΜΕΡΙΔΙΕΣ

4 μερίδες

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

124

Συστατικά

8 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι κρύο νερό

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ή νέκταρ αγαύης

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ ή περισσότερο για γεύση

6 μικρές φέτες καρπούζι για γαρνίρισμα, προαιρετικά

6 σφήνες λάιμ ή ρόδες, για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για σε μια μεγάλη κανάτα.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ. Αν θέλετε, περάστε από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Ψύξτε μέχρι το χρόνο σερβιρίσματος. Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα.

Για να σερβίρετε, περιχύνετε με παγωμένα ποτήρια και γαρνίρετε με φέτες καρπούζι και φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 124 kcal

Υδατάνθρακες: 32 γρ

Πρωτεΐνη: 2 γρ

Λίπος: 1 γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ

Νάτριο: 7 mg

Κάλιο: 377 mg

Φυτικές ίνες: 2 γρ

Ζάχαρη: 25 γρ

Βιταμίνη Α: 1747 IU

Βιταμίνη C: 35 mg

Ασβέστιο: 33 mg

Σίδηρος: 1 mg

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top