Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Όμορφο, ροζ και δροσιστικά γλυκό, το Watermelon Agua Fresca κάνει το πόσιμο νερό να μοιάζει με πάρτι! Είναι τέλεια επιλογή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που το καρπούζι είναι σε περίοδο αιχμής. Χαμηλό σε θερμίδες και υψηλή γεύση, θα νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές με κάθε γουλιά!

Το κόλπο για να φτιάξετε τέλεια είναι να εμποτίσετε το νερό με φρούτο χωρίς να το μετατρέψετε σε smoothie ή slushie.

Αυτό μπορεί να γίνει ανακατεύοντας το καρπούζι σε δύο παρτίδες, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει αρκετή ισχύς μπλέντερ για να έχετε την τέλεια συνοχή.

Τι είναι το Agua Fresca;

Το Agua fresca, που σημαίνει φρέσκο ​​νερό, είναι ένα μη αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από την ανάμειξη φρούτων, δημητριακών, λουλουδιών ή σπόρων με ζάχαρη και νερό.

Είναι ένα ποτό πιο δημοφιλές στο Μεξικό, αλλά σήμερα το φτιάχνουμε στην κουζίνα μας ως υγιεινό υποκατάστατο αυτών των ζαχαρούχων αναψυκτικών και χυμών.

Ποιες είναι οι άλλες γεύσεις Agua Fresca;

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις είναι το αγγούρι, το λεμόνι, το λάιμ, ο ανανάς και το ταμάριντ.

Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά φρέσκα βότανα όπως μέντα ή βασιλικό για να ενισχύσετε πραγματικά τη γεύση!

Πρέπει να στραγγίσω το Agua Fresca;

Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα και ρίξτε πάνω από πάγο για ένα ρόφημα που ξεδιψάει.

Μπορώ να το κάνω αλκοολικό;

OUI bien sur! Το πιο παραδοσιακό θα ήταν μια καλής ποιότητας τεκίλα ("κάκτος από ζύμωση αγαύης" όπως λέμε επιστημονικά), καθώς αυτό το ρόφημα προέρχεται από το Μεξικό. Αλλά το αγαπημένο σας αλκοόλ είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για εσάς!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

5 λεπτά

ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

10 λεπτά

ΜΕΡΙΔΙΕΣ

4 μερίδες

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

124

Συστατικά

8 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι κρύο νερό

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ή νέκταρ αγαύης

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ ή περισσότερο για γεύση

6 μικρές φέτες καρπούζι για γαρνίρισμα, προαιρετικά

6 σφήνες λάιμ ή ρόδες, για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για σε μια μεγάλη κανάτα.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ. Αν θέλετε, περάστε από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Ψύξτε μέχρι το χρόνο σερβιρίσματος. Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα.

Για να σερβίρετε, περιχύνετε με παγωμένα ποτήρια και γαρνίρετε με φέτες καρπούζι και φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 124 kcal

Υδατάνθρακες: 32 γρ

Πρωτεΐνη: 2 γρ

Λίπος: 1 γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ

Νάτριο: 7 mg

Κάλιο: 377 mg

Φυτικές ίνες: 2 γρ

Ζάχαρη: 25 γρ

Βιταμίνη Α: 1747 IU

Βιταμίνη C: 35 mg

Ασβέστιο: 33 mg

Σίδηρος: 1 mg

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
empty alt

Πικάντικη σούπα με γαρίδες, μπέικον και λαχανικά

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.

Back To Top