Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.  Το σίγουρο είναι ότι το 16% κάθε λογαριασμού που πληρώνετε σε μπαρ και καφετέριες θα έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να αποδίδεται στους σερβιτόρους ως αμοιβή.

Πρόσφατα, ένας αμερικανός ιδιοκτήτης εστιατορίου αποκάλυψε ότι το tip, κρύβει μια μάλλον σκοτεινή ιστορία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent. Η προέλευση του φιλοδωρήματος έχει τις ρίζες του στον Αμερικανικό Εμφύλιο πόλεμο, όταν η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα των εστιατορίων να μην πληρώνουν τους σκλάβους και αντ’ αυτού το ποσό να το δίνουν οι πελάτες. Αυτή η μικρή αμοιβή σήμαινε ότι κανείς δε θα μπορούσε να υποστηρίξει την υποδούλωσή τους.

Ο Danny Meyer, ιδρυτής της αλυσίδας γρήγορου φαγητού Shake Shack, γράφει το άρθρο, προσπάθησε για τη σταδιακή κατάργηση της πρακτικής του φιλοδωρήματος εξαιτίας της προβληματικής ιστορίας που κουβαλά. «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι όσοι εκείνες τις εποχές εργάζονταν σε εστιατόρια, ήταν αφροαμερικανοί», δηλώνει στην εφημερίδα και συμπληρώνει «Αρχικά, αυτή την πρακτική δεν υπήρχε στην Ασία και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες…».

empty alt

5 tips για να ετοιμάσεις στο άψε-σβήσε ένα δείπνο για φίλους

Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
Back To Top