Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.  Το σίγουρο είναι ότι το 16% κάθε λογαριασμού που πληρώνετε σε μπαρ και καφετέριες θα έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να αποδίδεται στους σερβιτόρους ως αμοιβή.

Πρόσφατα, ένας αμερικανός ιδιοκτήτης εστιατορίου αποκάλυψε ότι το tip, κρύβει μια μάλλον σκοτεινή ιστορία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent. Η προέλευση του φιλοδωρήματος έχει τις ρίζες του στον Αμερικανικό Εμφύλιο πόλεμο, όταν η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα των εστιατορίων να μην πληρώνουν τους σκλάβους και αντ’ αυτού το ποσό να το δίνουν οι πελάτες. Αυτή η μικρή αμοιβή σήμαινε ότι κανείς δε θα μπορούσε να υποστηρίξει την υποδούλωσή τους.

Ο Danny Meyer, ιδρυτής της αλυσίδας γρήγορου φαγητού Shake Shack, γράφει το άρθρο, προσπάθησε για τη σταδιακή κατάργηση της πρακτικής του φιλοδωρήματος εξαιτίας της προβληματικής ιστορίας που κουβαλά. «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι όσοι εκείνες τις εποχές εργάζονταν σε εστιατόρια, ήταν αφροαμερικανοί», δηλώνει στην εφημερίδα και συμπληρώνει «Αρχικά, αυτή την πρακτική δεν υπήρχε στην Ασία και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες…».

empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Η πίτσα του καλοκαιριού έχει για βάση το κολοκύθι!

Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι...
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.

Back To Top