Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο

Συγκρατημένες από πεπερόνι, αυτές οι μπουκιές mac και cheese είναι το όνειρο κάθε λάτρη της πίτσας. Κρεμώδες mac, πεπερόνι και μπόλικη παρμεζάνα. Πώς να μη φας κόλλημα;

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

18 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

22 μεγάλες φέτες πεπερόνι, χωρισμένες

4 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. γάλα

1/2 γ. κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 γ. τριμμένη μοτσαρέλα

3/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

250 γρ. ζυμαρικά κοράλλι

Φρεσκοκομμένος βασιλικός, για γαρνίρισμα

mpoukie

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Κόψτε μια σχισμή στο κέντρο από 18 φέτες πεπερόνι και τοποθετήστε μια φέτα σε κάθε τρύπα μιας φόρμας για μάφιν. Κόψτε τις υπόλοιπες 4 φέτες πεπερόνι σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπύστε μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε παχύρρευστη κρέμα, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.

Προσθέστε μοτσαρέλα και ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, 7 λεπτά. Κρατήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών στη σάλτσα τυριού και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά όσο χρειάζεται για να χαλαρώσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τα μακαρόνια στις θέσεις μάφιν με τα πεπερόνι. Συμπληρώστε με περίπου 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και ψιλοκομμένο πεπερόνι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές και να σφίξουν τα μακαρόνια, για 20 με 30 λεπτά.

Αφαιρέστε τα πιτσάκια από τη φόρμα και προσθέστε βασιλικό και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Αυτές είναι οι 6 τροφές που κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση

    Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου...
empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Διεθνής Μέρα Ιρλανδικού Καφέ κι έχεις πολλούς λόγους να την τιμήσεις

Σε μια κρύα, υγρή μέρα το 1942 (ή για άλλους το 1943), κουρασμένοι ταξιδιώτες στο μικρό αεροδρόμιο Shannon στη νοτιοδυτική Ιρλανδία βρήκαν θαλπωρή στο εστιατόριο-καφέ του σεφ Joe Sheridan.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Back To Top