Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο

Συγκρατημένες από πεπερόνι, αυτές οι μπουκιές mac και cheese είναι το όνειρο κάθε λάτρη της πίτσας. Κρεμώδες mac, πεπερόνι και μπόλικη παρμεζάνα. Πώς να μη φας κόλλημα;

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

18 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

22 μεγάλες φέτες πεπερόνι, χωρισμένες

4 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. γάλα

1/2 γ. κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 γ. τριμμένη μοτσαρέλα

3/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

250 γρ. ζυμαρικά κοράλλι

Φρεσκοκομμένος βασιλικός, για γαρνίρισμα

mpoukie

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Κόψτε μια σχισμή στο κέντρο από 18 φέτες πεπερόνι και τοποθετήστε μια φέτα σε κάθε τρύπα μιας φόρμας για μάφιν. Κόψτε τις υπόλοιπες 4 φέτες πεπερόνι σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπύστε μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε παχύρρευστη κρέμα, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.

Προσθέστε μοτσαρέλα και ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, 7 λεπτά. Κρατήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών στη σάλτσα τυριού και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά όσο χρειάζεται για να χαλαρώσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τα μακαρόνια στις θέσεις μάφιν με τα πεπερόνι. Συμπληρώστε με περίπου 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και ψιλοκομμένο πεπερόνι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές και να σφίξουν τα μακαρόνια, για 20 με 30 λεπτά.

Αφαιρέστε τα πιτσάκια από τη φόρμα και προσθέστε βασιλικό και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

Back To Top