Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο

Συγκρατημένες από πεπερόνι, αυτές οι μπουκιές mac και cheese είναι το όνειρο κάθε λάτρη της πίτσας. Κρεμώδες mac, πεπερόνι και μπόλικη παρμεζάνα. Πώς να μη φας κόλλημα;

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

18 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

22 μεγάλες φέτες πεπερόνι, χωρισμένες

4 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. γάλα

1/2 γ. κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 γ. τριμμένη μοτσαρέλα

3/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

250 γρ. ζυμαρικά κοράλλι

Φρεσκοκομμένος βασιλικός, για γαρνίρισμα

mpoukie

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Κόψτε μια σχισμή στο κέντρο από 18 φέτες πεπερόνι και τοποθετήστε μια φέτα σε κάθε τρύπα μιας φόρμας για μάφιν. Κόψτε τις υπόλοιπες 4 φέτες πεπερόνι σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπύστε μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε παχύρρευστη κρέμα, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.

Προσθέστε μοτσαρέλα και ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, 7 λεπτά. Κρατήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών στη σάλτσα τυριού και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά όσο χρειάζεται για να χαλαρώσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τα μακαρόνια στις θέσεις μάφιν με τα πεπερόνι. Συμπληρώστε με περίπου 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και ψιλοκομμένο πεπερόνι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές και να σφίξουν τα μακαρόνια, για 20 με 30 λεπτά.

Αφαιρέστε τα πιτσάκια από τη φόρμα και προσθέστε βασιλικό και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Γιορτές σαν παραμύθι

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές...
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top