Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση. Γνωρίζεις όμως με ποιον τρόπο θα τα μαγειρέψεις για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα;

Το μυστικό είναι να μην τα πλένεις με τρεχούμενο νερό. Ιδιαίτερα αν δεν σκοπεύεις να τα μαγειρέψεις αμέσως αλλά τα αποθηκεύσεις μετά το πλύσιμο σε ένα σακουλάκι, καθώς σε αυτή την περίπτωση αρχίζουν κατευθείαν να αλλοιώνονται και μπορεί να μην προλάβουν να φτάσουν στην κατσαρόλα σου.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, για να τα καθαρίσεις από το χώμα και άλλες ακαθαρσίες; Να επενδύσεις στο «στεγνό καθάρισμα», χρησιμοποιώντας ένα ελαφρώς νωπό χαρτί κουζίνας για να απομακρύνεις οτιδήποτε μη βρώσιμο από την επιφάνειά τους.

Ακόμα ωστόσο και αν σου ξεφύγει κάποιο υπόλειμμα, μην ανησυχείς: τα μανιτάρια που προέρχονται από καλλιέργειες, δηλαδή κατά κανόνα αυτά που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ, αναπτύσσονται σε αποστειρωμένο κομπόστ, οπότε υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός στο πιάτο σου (ειδικά αν εκτεθούν στις υψηλές θερμοκρασίες ενός μαγειρέματος!).

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Σπιτικές μπάρες granola

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς.
empty alt

Απολαυστικά ρολά με σπανάκι

Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top