Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση. Γνωρίζεις όμως με ποιον τρόπο θα τα μαγειρέψεις για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα;

Το μυστικό είναι να μην τα πλένεις με τρεχούμενο νερό. Ιδιαίτερα αν δεν σκοπεύεις να τα μαγειρέψεις αμέσως αλλά τα αποθηκεύσεις μετά το πλύσιμο σε ένα σακουλάκι, καθώς σε αυτή την περίπτωση αρχίζουν κατευθείαν να αλλοιώνονται και μπορεί να μην προλάβουν να φτάσουν στην κατσαρόλα σου.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, για να τα καθαρίσεις από το χώμα και άλλες ακαθαρσίες; Να επενδύσεις στο «στεγνό καθάρισμα», χρησιμοποιώντας ένα ελαφρώς νωπό χαρτί κουζίνας για να απομακρύνεις οτιδήποτε μη βρώσιμο από την επιφάνειά τους.

Ακόμα ωστόσο και αν σου ξεφύγει κάποιο υπόλειμμα, μην ανησυχείς: τα μανιτάρια που προέρχονται από καλλιέργειες, δηλαδή κατά κανόνα αυτά που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ, αναπτύσσονται σε αποστειρωμένο κομπόστ, οπότε υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός στο πιάτο σου (ειδικά αν εκτεθούν στις υψηλές θερμοκρασίες ενός μαγειρέματος!).

empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Ανανάς: ένα εξωτικό και πολύ ωφέλιμο φρούτο

  Σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων, ο χυμός ανανά είναι τόσο γλυκός μόνος του που συχνά δεν χρειάζεται να προστεθεί ζάχαρη.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε χ

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.

Back To Top