Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του;

Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα. Πήρε μια βραβευμένη Παρμεζάνα και ένα Πεκορίνο (τυριά που συχνά χρησιμοποιούμε τριμμένα στη μαγειρική μας) και χώρισε κάθε ένα σε τρία κομμάτια. Την πρώτη εβδομάδα, έτριψε το ένα κομμάτι από κάθε είδος και το αποθήκευσε τριμμένο στο ψυγείο, σε αεροστεγές σακουλάκι. Την επόμενη εβδομάδα, επανέλαβε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι από κάθε είδος τυριού.

Μετά από δύο εβδομάδες, έτριψε και το τρίτο κομμάτι της Παρμεζάνας και του Πεκορίνο και στη συνέχεια σύγκρινε το πιο πρόσφατο δείγμα με εκείνα των τριμμένων τυριών της μίας και των δύο εβδομάδων. Τα συμπεράσματά του;

Το τριμμένο τυρί της μίας εβδομάδας είχε ελαφρώς αλλοιωμένη γεύση, αλλά μπορούσε να καταναλωθεί άνετα. Όμως εκείνο των δύο εβδομάδων είχε χάσει σε τέτοιο βαθμό το γευστικό πλούτο του, που κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Υπάρχει και εξήγηση: ένα μεγάλο μέρος της γεύσης των παλαιωμένων τυριών κρύβεται σε χημικές ενώσεις όπως οι αλδεΰδες, οι οποίες αρχίζουν να αλλοιώνονται όταν εκτίθενται στον αέρα μετά το τρίψιμό τους.

Επομένως, για να απολαύσεις στο μέγιστο τη γεύση της Παρμεζάνας και του Πεκορίνο καλό είναι να τα έχεις τρίψει το πολύ μία εβδομάδα νωρίτερα.

empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές με κρεμώδες κοτόπουλο

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας.
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top