Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη

Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις για τη γέμιση! Το λουκάνικο και η γραβιέρα θα ήταν επίσης εξαιρετικές επιλογές! Φυσικά, αν εξακολουθείτε να λαχταράτε ένα σπιτικό κουλούρι ή φέτα ψωμιού, δεν θα σας κατηγορούσαμε!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 λεπτά

CAL/SERV:

462

Συστατικά

2 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. νερό

1/2 αβοκάντο, ελαφρώς πολτοποιημένο

1 φέτα ψημένο μπέικον, κομμένη στη μέση

1/4 γ. τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετήστε δύο καπάκια βάζων (αφαιρέστε το κέντρο) ή δύο στρογγυλές αντικολλητικές θήκες για αυγό. Ψεκάστε ολόκληρο το τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Σπάστε τα αυγά στο κέντρο των καπακιών και χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι για να σπάσει ο κρόκος.

Βήμα 2

Ρίξτε νερό γύρω από τα καπάκια και καλύψτε το τηγάνι. Μαγειρέψτε, αφήνοντας τα αυγά να βράσουν στον ατμό, μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και καλύψτε από πάνω το ένα αυγό με τσένταρ. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί, περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Αναποδογυρίζουμε το αυγό χωρίς τυρί σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με πουρέ αβοκάντο και μαγειρεμένο μπέικον. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο αυγό, με το τυρί προς τα κάτω.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top