Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη

Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις για τη γέμιση! Το λουκάνικο και η γραβιέρα θα ήταν επίσης εξαιρετικές επιλογές! Φυσικά, αν εξακολουθείτε να λαχταράτε ένα σπιτικό κουλούρι ή φέτα ψωμιού, δεν θα σας κατηγορούσαμε!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 λεπτά

CAL/SERV:

462

Συστατικά

2 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. νερό

1/2 αβοκάντο, ελαφρώς πολτοποιημένο

1 φέτα ψημένο μπέικον, κομμένη στη μέση

1/4 γ. τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετήστε δύο καπάκια βάζων (αφαιρέστε το κέντρο) ή δύο στρογγυλές αντικολλητικές θήκες για αυγό. Ψεκάστε ολόκληρο το τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Σπάστε τα αυγά στο κέντρο των καπακιών και χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι για να σπάσει ο κρόκος.

Βήμα 2

Ρίξτε νερό γύρω από τα καπάκια και καλύψτε το τηγάνι. Μαγειρέψτε, αφήνοντας τα αυγά να βράσουν στον ατμό, μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και καλύψτε από πάνω το ένα αυγό με τσένταρ. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί, περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Αναποδογυρίζουμε το αυγό χωρίς τυρί σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με πουρέ αβοκάντο και μαγειρεμένο μπέικον. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο αυγό, με το τυρί προς τα κάτω.

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.
empty alt

Coffee time με ξυλάκια παγωτό

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια απόλαυση δύο σε ένα!
Back To Top