Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή αλεσμένους κόκκους […]

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες.

Χρόνος προετοιμασίας:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

1 ώρα

Συστατικά

50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή αλεσμένους κόκκους από ότι συνήθως)

1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρέσκα σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

περίπου 4 φλιτζάνια

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 φλ.

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ 2 λίτρων, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια (50% ισχύ) για 2 έως 3 λεπτά. Χτυπήστε το γάλα και τον καφέ στη σοκολάτα. Σε ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το άμυλο καλαμποκιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπήστε αυτό το μείγμα στο μείγμα γάλακτος. Βάλτε στα μικροκύματα ολόκληρη τη ζύμη στο High για 4 λεπτά. Χτυπήστε το μείγμα και συνεχίστε το μαγείρεμα στο High για 4 με 6 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά λεπτό μέχρι να πήξει η πουτίγκα. Ρίχνετε την πουτίγκα σε οκτώ κούπες γλυκού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν σερβίρετε, προσθέστε μερικά σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 142 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 28 g, Πρωτεΐνες: 3 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Νάτριο: 77 mg, Φυτικές ίνες:

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 άμυλο, 1 φρούτο. Επιλογές υδατανθράκων: 2.

empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
Back To Top