Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή αλεσμένους κόκκους […]

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες.

Χρόνος προετοιμασίας:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

1 ώρα

Συστατικά

50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή αλεσμένους κόκκους από ότι συνήθως)

1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρέσκα σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

περίπου 4 φλιτζάνια

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 φλ.

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ 2 λίτρων, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια (50% ισχύ) για 2 έως 3 λεπτά. Χτυπήστε το γάλα και τον καφέ στη σοκολάτα. Σε ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το άμυλο καλαμποκιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπήστε αυτό το μείγμα στο μείγμα γάλακτος. Βάλτε στα μικροκύματα ολόκληρη τη ζύμη στο High για 4 λεπτά. Χτυπήστε το μείγμα και συνεχίστε το μαγείρεμα στο High για 4 με 6 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά λεπτό μέχρι να πήξει η πουτίγκα. Ρίχνετε την πουτίγκα σε οκτώ κούπες γλυκού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν σερβίρετε, προσθέστε μερικά σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 142 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 28 g, Πρωτεΐνες: 3 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Νάτριο: 77 mg, Φυτικές ίνες: <1 g

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 άμυλο, 1 φρούτο. Επιλογές υδατανθράκων: 2.

empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

«Τηγανίτες» σολομού με φέτα και άνηθο

Η φέτα και ο φρέσκος άνηθος αρωματίζουν αυτές τις τραγανές τηγανίτες σολομού. Συνδυάστε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα με χόρτα ή λαχανικά για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top