Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή αλεσμένους κόκκους […]

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες.

Χρόνος προετοιμασίας:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

1 ώρα

Συστατικά

50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή αλεσμένους κόκκους από ότι συνήθως)

1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρέσκα σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

περίπου 4 φλιτζάνια

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 φλ.

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ 2 λίτρων, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια (50% ισχύ) για 2 έως 3 λεπτά. Χτυπήστε το γάλα και τον καφέ στη σοκολάτα. Σε ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το άμυλο καλαμποκιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπήστε αυτό το μείγμα στο μείγμα γάλακτος. Βάλτε στα μικροκύματα ολόκληρη τη ζύμη στο High για 4 λεπτά. Χτυπήστε το μείγμα και συνεχίστε το μαγείρεμα στο High για 4 με 6 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά λεπτό μέχρι να πήξει η πουτίγκα. Ρίχνετε την πουτίγκα σε οκτώ κούπες γλυκού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν σερβίρετε, προσθέστε μερικά σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 142 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 28 g, Πρωτεΐνες: 3 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Νάτριο: 77 mg, Φυτικές ίνες:

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 άμυλο, 1 φρούτο. Επιλογές υδατανθράκων: 2.

empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις.
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
Back To Top