Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου

Αυτή η συνταγή είναι η απόλυτη φθινοπωρινή απόλαυση όταν χρειάζεστε μια κοινή εκδοχή του κλασικού τραγανού μήλου. Με βάση μπισκότου από πλιγούρι βρόμης, πικάντικη γέμιση μήλου και επικάλυψη καραμέλας, αυτές οι μίνι λιχουδιές θα ευχαριστήσουν όλους στη φθινοπωρινή σας συγκέντρωση.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αντικολλητικό δίσκο για μάφιν για αυτή τη συνταγή για να αποφύγετε τυχόν κολλήματα. Δεύτερον, αν τα φτιάξετε εκ των προτέρων (που μπορείτε!), φροντίστε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα και τη γέμιση χωριστά για να αποφύγετε να υγραθούν υπερβολικά οι βάσεις. Είτε τα φτιάχνετε άμεσα είτε νωρίτερα, όταν τα σερβίρετε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τρώτε αυτά τα μπισκότα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

15 - 20 μερίδες

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

CAL/SERV:

353

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

1 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο (συν περισσότερο για το μαγείρεμα των μήλων)

1 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη (μοιρασμένη)

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη (διαιρεμένη)

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 3/4 φλ. νιφάδες βρόμης

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. κανέλα

1/2 κουτ. αλάτι 

4 μήλα, καθαρισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 1/2 κουτ. κορν φλάουερ

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. κανέλα

Σάλτσα καραμέλας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Αλείφετε 2 φόρμες για μάφιν με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, προσθέστε το βούτυρο, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χρησιμοποιώντας μια μεσαία μεζούρα για μπισκότα, βάλτε τη ζύμη σε φόρμες για μάφιν και πιέστε για να πλατύνει. Ψήστε μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν, για 18 έως 20 λεπτά.

Όσο τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά, φτιάχνετε το σχήμα. Ψεκάστε το κάτω μέρος ενός μικρού ποτηριού με μαγειρικό σπρέι και πιέστε το σφηνάκι προς τα κάτω στο κέντρο κάθε μπισκότου για να δημιουργήσετε σχήμα φλιτζανιού. Αφήνετε να κρυώσουν στο σκεύος για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.

Εν τω μεταξύ, λιώστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μήλα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Βάλτε τη γέμιση μήλου στην καμπύλη του μπισκότου. Περιχύστε με καραμέλα και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 20)

Θερμίδες 265

Λίπος 11 γρ

Κορεσμένο λίπος 6 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 43 mg

Νάτριο 113 mg

Υδατάνθρακες 37 γρ

Ίνα 2 γρ

Ζάχαρη 20 γρ

Πρωτεΐνη 3 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 43 mg

Σίδερο 1 mg

Κάλιο 107 mg

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
Back To Top