Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου

Αυτή η συνταγή είναι η απόλυτη φθινοπωρινή απόλαυση όταν χρειάζεστε μια κοινή εκδοχή του κλασικού τραγανού μήλου. Με βάση μπισκότου από πλιγούρι βρόμης, πικάντικη γέμιση μήλου και επικάλυψη καραμέλας, αυτές οι μίνι λιχουδιές θα ευχαριστήσουν όλους στη φθινοπωρινή σας συγκέντρωση.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αντικολλητικό δίσκο για μάφιν για αυτή τη συνταγή για να αποφύγετε τυχόν κολλήματα. Δεύτερον, αν τα φτιάξετε εκ των προτέρων (που μπορείτε!), φροντίστε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα και τη γέμιση χωριστά για να αποφύγετε να υγραθούν υπερβολικά οι βάσεις. Είτε τα φτιάχνετε άμεσα είτε νωρίτερα, όταν τα σερβίρετε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τρώτε αυτά τα μπισκότα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

15 - 20 μερίδες

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

CAL/SERV:

353

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

1 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο (συν περισσότερο για το μαγείρεμα των μήλων)

1 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη (μοιρασμένη)

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη (διαιρεμένη)

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 3/4 φλ. νιφάδες βρόμης

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. κανέλα

1/2 κουτ. αλάτι 

4 μήλα, καθαρισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 1/2 κουτ. κορν φλάουερ

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. κανέλα

Σάλτσα καραμέλας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Αλείφετε 2 φόρμες για μάφιν με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, προσθέστε το βούτυρο, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χρησιμοποιώντας μια μεσαία μεζούρα για μπισκότα, βάλτε τη ζύμη σε φόρμες για μάφιν και πιέστε για να πλατύνει. Ψήστε μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν, για 18 έως 20 λεπτά.

Όσο τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά, φτιάχνετε το σχήμα. Ψεκάστε το κάτω μέρος ενός μικρού ποτηριού με μαγειρικό σπρέι και πιέστε το σφηνάκι προς τα κάτω στο κέντρο κάθε μπισκότου για να δημιουργήσετε σχήμα φλιτζανιού. Αφήνετε να κρυώσουν στο σκεύος για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.

Εν τω μεταξύ, λιώστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μήλα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Βάλτε τη γέμιση μήλου στην καμπύλη του μπισκότου. Περιχύστε με καραμέλα και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 20)

Θερμίδες 265

Λίπος 11 γρ

Κορεσμένο λίπος 6 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 43 mg

Νάτριο 113 mg

Υδατάνθρακες 37 γρ

Ίνα 2 γρ

Ζάχαρη 20 γρ

Πρωτεΐνη 3 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 43 mg

Σίδερο 1 mg

Κάλιο 107 mg

empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.

Back To Top