Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου

Αυτή η συνταγή είναι η απόλυτη φθινοπωρινή απόλαυση όταν χρειάζεστε μια κοινή εκδοχή του κλασικού τραγανού μήλου. Με βάση μπισκότου από πλιγούρι βρόμης, πικάντικη γέμιση μήλου και επικάλυψη καραμέλας, αυτές οι μίνι λιχουδιές θα ευχαριστήσουν όλους στη φθινοπωρινή σας συγκέντρωση.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αντικολλητικό δίσκο για μάφιν για αυτή τη συνταγή για να αποφύγετε τυχόν κολλήματα. Δεύτερον, αν τα φτιάξετε εκ των προτέρων (που μπορείτε!), φροντίστε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα και τη γέμιση χωριστά για να αποφύγετε να υγραθούν υπερβολικά οι βάσεις. Είτε τα φτιάχνετε άμεσα είτε νωρίτερα, όταν τα σερβίρετε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τρώτε αυτά τα μπισκότα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

15 - 20 μερίδες

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

CAL/SERV:

353

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

1 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο (συν περισσότερο για το μαγείρεμα των μήλων)

1 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη (μοιρασμένη)

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη (διαιρεμένη)

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 3/4 φλ. νιφάδες βρόμης

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. κανέλα

1/2 κουτ. αλάτι 

4 μήλα, καθαρισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 1/2 κουτ. κορν φλάουερ

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. κανέλα

Σάλτσα καραμέλας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Αλείφετε 2 φόρμες για μάφιν με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, προσθέστε το βούτυρο, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χρησιμοποιώντας μια μεσαία μεζούρα για μπισκότα, βάλτε τη ζύμη σε φόρμες για μάφιν και πιέστε για να πλατύνει. Ψήστε μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν, για 18 έως 20 λεπτά.

Όσο τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά, φτιάχνετε το σχήμα. Ψεκάστε το κάτω μέρος ενός μικρού ποτηριού με μαγειρικό σπρέι και πιέστε το σφηνάκι προς τα κάτω στο κέντρο κάθε μπισκότου για να δημιουργήσετε σχήμα φλιτζανιού. Αφήνετε να κρυώσουν στο σκεύος για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.

Εν τω μεταξύ, λιώστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μήλα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Βάλτε τη γέμιση μήλου στην καμπύλη του μπισκότου. Περιχύστε με καραμέλα και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 20)

Θερμίδες 265

Λίπος 11 γρ

Κορεσμένο λίπος 6 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 43 mg

Νάτριο 113 mg

Υδατάνθρακες 37 γρ

Ίνα 2 γρ

Ζάχαρη 20 γρ

Πρωτεΐνη 3 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 43 mg

Σίδερο 1 mg

Κάλιο 107 mg

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

3 λόγοι για τους οποίους δεν φουσκώνουν ποτέ τα κέικ σου

Γιατί μια συνταγή για κέικ ή άλλο γλυκό που θέλει ψήσιμο στο φούρνο φαίνεται τόσο εύκολη στο χαρτί, αλλά στην πράξη δεν σου πετυχαίνει ποτέ; Για παράδειγμα, γιατί το κέικ σου δεν φουσκώνει ή τα μπισκότα σου καίγονται απέξω ενώ από μέσα παραμένουν άψητα; Αν έχεις πολλές τέτοιες […]
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού
Back To Top