Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία. Και φυσικά, υπάρχει πάντα η επιθυμία να φρενάρεις τη γήρανση, σωστά;
Αν κοιτώντας τον εαυτό σου στον καθρέπτη σκέφτεσαι ότι τον αγαπάς περισσότερο μεγαλώνοντας, ακόμα και με τις ρυτίδες του, φρόντισέ τον καταναλώνοντας αυτές τις 5 τροφές:

1.Βρώμη: Μιλάμε για μια υπερτροφή καθώς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες που σε χορταίνουν ενώ ελαττώνουν την LDL χοληστερόλη.

2.Σολομός: Χρειάζεσαι τα Ω3 λιπαρά οξέα του καθώς σε βοηθούν ενάντια στην κατάθλιψη και τις φλεγμονές. Το ασβέστιο και η βιταμίνη D θα διατηρήσουν τα οστά σου γερά.

3.Λαχανάκια Βρυξελλών: Όσο πιο τακτικά τα τρως, τόσο το καλύτερο αφού οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχουν λειτουργούν προληπτικά για ασθένειες της καρδιάς και τον καρκίνο, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σου.

4.Blueberries: Πολύτιμα χάρη στις αντικαρκινικές τους ιδιότητες και την μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C τους, ενώ οι θερμίδες τους είναι ελάχιστες.

5.Κόκκινο τσάι Rooibos:Με καταγωγή τη Νότιο Αφρική, αυτό το τσάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και έχει λιγότερες τανίνες σε σχέση με άλλα είδη τσαγιού.

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Τελικά πόση σοκολάτα είναι καλή σοκολάτα;

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.
empty alt

Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Back To Top