Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο. Αν έχετε περισσότερο χρόνο, βάλτε ένα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέστε λίγο γάλα και απολαύστε!

Συστατικά

3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμη

1 ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

¾ φλιτζάνι μαρμελάδα (ή πουρέ) μήλου χωρίς ζάχαρη

⅓ φλιτζάνι συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅔ φλιτζάνι μήλα ψιλοκομμένα

¼ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Καλύψτε μια φόρμα για μάφιν με μαγειρικό σπρέι, ή λάδι ή φυτικό βούτυρο.

Συνδυάστε τη βρώμη, το γάλα, τη μαρμελάδα μήλου, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε μέσα στο μείγμα τα αποξηραμένα μήλα και τα καρύδια. Μοιράζετε το μείγμα στις έτοιμες θήκες της φόρμας για μάφιν, περίπου 1/3 φλιτζάνι το καθένα. Ψήνετε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο, περίπου για 25 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα σε μια σχάρα. Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Εξοπλισμός

Τυπική φόρμα για μάφιν 12 θέσεων

Πώς να τα διατηρήσεις

Καταψύξτε τα κέικ βρώμης σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 μήνες. Για να το ξαναζεστάνετε, ψήνουμε στα μικροκύματα 1 κέικ βρώμης σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων μέχρι να ζεσταθεί. Εναλλακτικά, ψύξτε τα κέικ βρώμης σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1 μάφιν

Ανά μερίδα: 159 θερμίδες, πρωτεΐνη 5g, υδατάνθρακες 27 γρ., φυτικές ίνες 3 γρ., σάκχαρα 12 γρ., προσθήκη ζάχαρης 6 γρ., λίπος 4 γρ., κορεσμένα λιπαρά 1 γρ., μονοακόρεστα λιπαρά 1 γρ., πολυακόρεστα λιπαρά 2 γρ., χοληστερόλη 33mg, βιταμίνη α iu 112 IU, βιταμίνη d iu 22IU, φυλλικό οξύ 8 mg, νάτριο 167 mg, ασβέστιο 91 mg, σίδηρος 1mg, μαγνήσιο 30 mg, φώσφορο 139 mg, κάλιο 166 mg, ωμέγα 6 λιπαρά οξέα 1g, ισοδύναμα νιασίνης 1mg, σελήνιο 4 mcg.

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top