Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο. Αν έχετε περισσότερο χρόνο, βάλτε ένα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέστε λίγο γάλα και απολαύστε!

Συστατικά

3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμη

1 ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

¾ φλιτζάνι μαρμελάδα (ή πουρέ) μήλου χωρίς ζάχαρη

⅓ φλιτζάνι συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅔ φλιτζάνι μήλα ψιλοκομμένα

¼ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Καλύψτε μια φόρμα για μάφιν με μαγειρικό σπρέι, ή λάδι ή φυτικό βούτυρο.

Συνδυάστε τη βρώμη, το γάλα, τη μαρμελάδα μήλου, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε μέσα στο μείγμα τα αποξηραμένα μήλα και τα καρύδια. Μοιράζετε το μείγμα στις έτοιμες θήκες της φόρμας για μάφιν, περίπου 1/3 φλιτζάνι το καθένα. Ψήνετε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο, περίπου για 25 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα σε μια σχάρα. Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Εξοπλισμός

Τυπική φόρμα για μάφιν 12 θέσεων

Πώς να τα διατηρήσεις

Καταψύξτε τα κέικ βρώμης σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 μήνες. Για να το ξαναζεστάνετε, ψήνουμε στα μικροκύματα 1 κέικ βρώμης σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων μέχρι να ζεσταθεί. Εναλλακτικά, ψύξτε τα κέικ βρώμης σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1 μάφιν

Ανά μερίδα: 159 θερμίδες, πρωτεΐνη 5g, υδατάνθρακες 27 γρ., φυτικές ίνες 3 γρ., σάκχαρα 12 γρ., προσθήκη ζάχαρης 6 γρ., λίπος 4 γρ., κορεσμένα λιπαρά 1 γρ., μονοακόρεστα λιπαρά 1 γρ., πολυακόρεστα λιπαρά 2 γρ., χοληστερόλη 33mg, βιταμίνη α iu 112 IU, βιταμίνη d iu 22IU, φυλλικό οξύ 8 mg, νάτριο 167 mg, ασβέστιο 91 mg, σίδηρος 1mg, μαγνήσιο 30 mg, φώσφορο 139 mg, κάλιο 166 mg, ωμέγα 6 λιπαρά οξέα 1g, ισοδύναμα νιασίνης 1mg, σελήνιο 4 mcg.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top