Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο. Αν έχετε περισσότερο χρόνο, βάλτε ένα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέστε λίγο γάλα και απολαύστε!

Συστατικά

3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμη

1 ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

¾ φλιτζάνι μαρμελάδα (ή πουρέ) μήλου χωρίς ζάχαρη

⅓ φλιτζάνι συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅔ φλιτζάνι μήλα ψιλοκομμένα

¼ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Καλύψτε μια φόρμα για μάφιν με μαγειρικό σπρέι, ή λάδι ή φυτικό βούτυρο.

Συνδυάστε τη βρώμη, το γάλα, τη μαρμελάδα μήλου, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε μέσα στο μείγμα τα αποξηραμένα μήλα και τα καρύδια. Μοιράζετε το μείγμα στις έτοιμες θήκες της φόρμας για μάφιν, περίπου 1/3 φλιτζάνι το καθένα. Ψήνετε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο, περίπου για 25 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα σε μια σχάρα. Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Εξοπλισμός

Τυπική φόρμα για μάφιν 12 θέσεων

Πώς να τα διατηρήσεις

Καταψύξτε τα κέικ βρώμης σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 μήνες. Για να το ξαναζεστάνετε, ψήνουμε στα μικροκύματα 1 κέικ βρώμης σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων μέχρι να ζεσταθεί. Εναλλακτικά, ψύξτε τα κέικ βρώμης σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1 μάφιν

Ανά μερίδα: 159 θερμίδες, πρωτεΐνη 5g, υδατάνθρακες 27 γρ., φυτικές ίνες 3 γρ., σάκχαρα 12 γρ., προσθήκη ζάχαρης 6 γρ., λίπος 4 γρ., κορεσμένα λιπαρά 1 γρ., μονοακόρεστα λιπαρά 1 γρ., πολυακόρεστα λιπαρά 2 γρ., χοληστερόλη 33mg, βιταμίνη α iu 112 IU, βιταμίνη d iu 22IU, φυλλικό οξύ 8 mg, νάτριο 167 mg, ασβέστιο 91 mg, σίδηρος 1mg, μαγνήσιο 30 mg, φώσφορο 139 mg, κάλιο 166 mg, ωμέγα 6 λιπαρά οξέα 1g, ισοδύναμα νιασίνης 1mg, σελήνιο 4 mcg.

empty alt

6 γεύματα που μπορείς να μαγειρέψεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.
empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
empty alt

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
Back To Top