Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή

Τι καλύτερο από ένα επιδόρπιο που έχει ακριβώς φθινοπωρινή γεύση; Σοβαρά, λίγες συνταγές μπορούν να ανταγωνιστούν όπως ένα ρολό cheesecake κολοκύθας, η μια μηλόπιτα καραμέλας ή το κέικ καφέ μήλου. Μέχρι δηλαδή να μπουν στη σκηνή αυτά τα τέλεια καρυκευμένα μπισκότα μήλου. Παρακαλούν να τα συνοδεύσετε με lattes μπαχαρικών κολοκύθας, ή την πρώτη ζεστή σοκολάτα ή απλώς το γάλα των παιδιών...

Αν ψάχνετε για όλες τις γεύσεις της κλασικής μηλόπιτας χωρίς όλη τη φασαρία της ζύμης πίτας, τότε αυτά τα εύκολα μπισκότα θα είναι το νέο σας φθινοπωρινό επιδόρπιο. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι τα μπισκότα μήλου;

Αυτά τα μπισκότα που μοιάζουν με snickerdoodle είναι μαστιχωτά στο κέντρο και ελαφρώς τραγανά στις άκρες, με ζύμη εμποτισμένη με όλα τα καλύτερα ζεστά μπαχαρικά του φθινοπώρου. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με άφθονα κομμάτια μήλου, με μια κορυφή περιχυμένη με παχύρρευστο λευκό γλάσο για να πάρουν αυτά τα μπισκότα ένα έξτρα γευστικό boost.

Συμβουλές για την παρασκευή μπισκότων μήλου:

— Το καλύτερο μήλο για μπισκότα μήλου. Χρησιμοποιούμε μήλα Granny Smith σε αυτή τη συνταγή, αλλά κάθε είδος μήλου ή ξινόμηλου θα λειτουργήσει καλά σε αυτή τη συνταγή.

— Το μπαχαρικό της μηλόπιτας. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μπαχαρικό για μηλόπιτα χτυπώντας μαζί 4 μέρη κανέλα, 1 μέρος μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και κάρδαμο και 1/2 μέρος μπαχάρι.

— Παραλλαγές. Για ακόμα πιο φθινοπωρινή γεύση, προσθέστε φρυγανισμένα ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν σε αυτά τα μπισκότα.

Αποθήκευση.

Εάν σας περισσέψει, αποθηκεύστε τα μπισκότα σε σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

20 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 40 λεπτά

CAL/SERV:

128

Συστατικά

ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ

1 1/2 φλ. (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. μπαχαρικό μηλόπιτας

3/4 κουτ. μαγειρική σόδα

1/2 κουτ. αλάτι

6 κ.σ. (3/4 ραβδί) βούτυρο, μαλακωμένο

1/2 φλ. (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλ. (107 γρ.) συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 μέτριο μήλο (220 γρ, όπως η Granny Smith), ξεφλουδισμένο και τριμμένο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)

ΓΛΑΣΟ

3/4 φλ. ζάχαρη άχνη

4 κουτ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Πρέζα μπαχαρικό μηλόπιτας

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Στρώνετε 2 μεγάλα φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπαχαρικό της μηλόπιτας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα για το σύρμα, χτυπήστε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια ανακατέψτε τη βανίλια. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ανακατεύουμε τα μήλα μέχρι να ενωθούν. Σκεπάζουμε και κρυώνουμε τη ζύμη μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.

Κόψτε 2 κουταλιές της σούπας μπάλες ζύμης (περίπου 20 μπάλες) και τοποθετήστε σε έτοιμα φύλλα σε απόσταση 2" μεταξύ τους. Ψήστε μέχρι να δέσουν τα μπισκότα και να ροδίσουν, για 14 έως 18 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

ΓΛΑΣΟ

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού τη φορά, μέχρι το γλάσο να είναι πηχτό αλλά να χύνεται.

Ρίξτε με το κουτάλι το γλάσο πάνω από τα μπισκότα που έχουν κρυώσει. Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να δέσει το γλάσο, περίπου 15 λεπτά.

Προετοιμασία: Τα cookies μπορούν να παρασκευαστούν 2 ημέρες νωρίτερα. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top