Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή

Τι καλύτερο από ένα επιδόρπιο που έχει ακριβώς φθινοπωρινή γεύση; Σοβαρά, λίγες συνταγές μπορούν να ανταγωνιστούν όπως ένα ρολό cheesecake κολοκύθας, η μια μηλόπιτα καραμέλας ή το κέικ καφέ μήλου. Μέχρι δηλαδή να μπουν στη σκηνή αυτά τα τέλεια καρυκευμένα μπισκότα μήλου. Παρακαλούν να τα συνοδεύσετε με lattes μπαχαρικών κολοκύθας, ή την πρώτη ζεστή σοκολάτα ή απλώς το γάλα των παιδιών...

Αν ψάχνετε για όλες τις γεύσεις της κλασικής μηλόπιτας χωρίς όλη τη φασαρία της ζύμης πίτας, τότε αυτά τα εύκολα μπισκότα θα είναι το νέο σας φθινοπωρινό επιδόρπιο. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι τα μπισκότα μήλου;

Αυτά τα μπισκότα που μοιάζουν με snickerdoodle είναι μαστιχωτά στο κέντρο και ελαφρώς τραγανά στις άκρες, με ζύμη εμποτισμένη με όλα τα καλύτερα ζεστά μπαχαρικά του φθινοπώρου. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με άφθονα κομμάτια μήλου, με μια κορυφή περιχυμένη με παχύρρευστο λευκό γλάσο για να πάρουν αυτά τα μπισκότα ένα έξτρα γευστικό boost.

Συμβουλές για την παρασκευή μπισκότων μήλου:

— Το καλύτερο μήλο για μπισκότα μήλου. Χρησιμοποιούμε μήλα Granny Smith σε αυτή τη συνταγή, αλλά κάθε είδος μήλου ή ξινόμηλου θα λειτουργήσει καλά σε αυτή τη συνταγή.

— Το μπαχαρικό της μηλόπιτας. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μπαχαρικό για μηλόπιτα χτυπώντας μαζί 4 μέρη κανέλα, 1 μέρος μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και κάρδαμο και 1/2 μέρος μπαχάρι.

— Παραλλαγές. Για ακόμα πιο φθινοπωρινή γεύση, προσθέστε φρυγανισμένα ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν σε αυτά τα μπισκότα.

Αποθήκευση.

Εάν σας περισσέψει, αποθηκεύστε τα μπισκότα σε σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

20 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 40 λεπτά

CAL/SERV:

128

Συστατικά

ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ

1 1/2 φλ. (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. μπαχαρικό μηλόπιτας

3/4 κουτ. μαγειρική σόδα

1/2 κουτ. αλάτι

6 κ.σ. (3/4 ραβδί) βούτυρο, μαλακωμένο

1/2 φλ. (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλ. (107 γρ.) συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 μέτριο μήλο (220 γρ, όπως η Granny Smith), ξεφλουδισμένο και τριμμένο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)

ΓΛΑΣΟ

3/4 φλ. ζάχαρη άχνη

4 κουτ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Πρέζα μπαχαρικό μηλόπιτας

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Στρώνετε 2 μεγάλα φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπαχαρικό της μηλόπιτας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα για το σύρμα, χτυπήστε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια ανακατέψτε τη βανίλια. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ανακατεύουμε τα μήλα μέχρι να ενωθούν. Σκεπάζουμε και κρυώνουμε τη ζύμη μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.

Κόψτε 2 κουταλιές της σούπας μπάλες ζύμης (περίπου 20 μπάλες) και τοποθετήστε σε έτοιμα φύλλα σε απόσταση 2" μεταξύ τους. Ψήστε μέχρι να δέσουν τα μπισκότα και να ροδίσουν, για 14 έως 18 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

ΓΛΑΣΟ

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού τη φορά, μέχρι το γλάσο να είναι πηχτό αλλά να χύνεται.

Ρίξτε με το κουτάλι το γλάσο πάνω από τα μπισκότα που έχουν κρυώσει. Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να δέσει το γλάσο, περίπου 15 λεπτά.

Προετοιμασία: Τα cookies μπορούν να παρασκευαστούν 2 ημέρες νωρίτερα. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top