Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες της ενέργειάς σας όποτε χρειάζεστε λίγη ώθηση.

Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες της ενέργειάς σας όποτε χρειάζεστε λίγη ώθηση. Δεν χρειάζονται ψήσιμο και φτιάχνονται εύκολα με υλικά που πιθανώς έχετε ήδη στη διάθεσή σας, όπως βρώμη και βούτυρο ξηρών καρπών. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά μείγματα – για παράδειγμα, αποξηραμένα φρούτα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς – στη θέση των κομματιών σοκολάτας και της καρύδας.

Συστατικά

2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμη

1 φλιτζάνι φυσικό φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών

½ φλιτζάνι μέλι

¼ φλιτζάνι μίνι κομματάκια σοκολάτας

¼ φλιτζάνι καρύδα χωρίς ζάχαρη τριμμένη

Εκτέλεση

Συνδυάστε τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών), το μέλι, τα κομματάκια σοκολάτας και την καρύδα σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα 1 κουταλιάς της σούπας, τυλίξτε το μείγμα σε μπαλάκια. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 3 μήνες.

Συμβουλή: Τα άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη που φέρει την ένδειξη «χωρίς γλουτένη», καθώς η βρώμη είναι συχνά διασταυρωμένη με σιτάρι και κριθάρι.

Διατήρηση: Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες στο ψυγείο ή έως και 3 μήνες στην κατάψυξη.

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος μερίδας: 2 μπάλες

Ανά μερίδα: 174 θερμίδες, πρωτεΐνη 4,4 g, υδατάνθρακες 18,2g, φυτικές ίνες 2,1 γρ., σάκχαρα 9,7 γρ., λιπαρά 9,2 γρ., κορεσμένα λιπαρά 2,3 γρ., βιταμίνη c 0,1 mg, φυλλικό οξύ 4,9 mcg, ασβέστιο 6,1 mg, σίδηρος 0,6mg, μαγνήσιο 12,8 mg, κάλιο 53 mg, νάτριο 47,7 mg, προσθήκη ζάχαρης 9 γρ.

Ανταλλαγές: 2 λιπαρά, 1/2 άλλοι υδατάνθρακες, 1/2 άμυλο

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top