Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα. Τραγανές και πεντανόστιμες, είναι εθιστικές…

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ.γ. καλαμποκάλευρο

2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

1/2 κουτ. πάπρικα

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. πιπέρι καγιέν

1 1/4 κ.γ. βουτυρόγαλα

350 γρ. μπάμιες, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/2″.

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

mpamiati

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι. Βάλτε βουτυρόγαλα σε ένα μεσαίο μπολ.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τις μπάμιες στο βουτυρόγαλα, ανακατεύοντας να καλυφθούν, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι, φροντίζοντας οι μπάμιες να έχουν καλυφθεί καλά.

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τόσο ελαιόλαδο για να καλύψετε τον πάτο του τηγανιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό, δουλέψτε σε παρτίδες και προσθέστε τις μπάμιες, φροντίζοντας να μην γεμίσει το τηγάνι. Τηγανίζετε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές είναι χρυσαφένιες και τηγανισμένες. Στραγγίζετε σε έτοιμο ταψί. Προσθέστε περισσότερο λάδι μεταξύ των παρτίδων, όπως χρειάζεται.

empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top