Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα. Τραγανές και πεντανόστιμες, είναι εθιστικές…

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ.γ. καλαμποκάλευρο

2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

1/2 κουτ. πάπρικα

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. πιπέρι καγιέν

1 1/4 κ.γ. βουτυρόγαλα

350 γρ. μπάμιες, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/2″.

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

mpamiati

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι. Βάλτε βουτυρόγαλα σε ένα μεσαίο μπολ.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τις μπάμιες στο βουτυρόγαλα, ανακατεύοντας να καλυφθούν, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι, φροντίζοντας οι μπάμιες να έχουν καλυφθεί καλά.

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τόσο ελαιόλαδο για να καλύψετε τον πάτο του τηγανιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό, δουλέψτε σε παρτίδες και προσθέστε τις μπάμιες, φροντίζοντας να μην γεμίσει το τηγάνι. Τηγανίζετε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές είναι χρυσαφένιες και τηγανισμένες. Στραγγίζετε σε έτοιμο ταψί. Προσθέστε περισσότερο λάδι μεταξύ των παρτίδων, όπως χρειάζεται.

empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top