Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα. Τραγανές και πεντανόστιμες, είναι εθιστικές…

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ.γ. καλαμποκάλευρο

2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

1/2 κουτ. πάπρικα

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. πιπέρι καγιέν

1 1/4 κ.γ. βουτυρόγαλα

350 γρ. μπάμιες, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/2″.

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

mpamiati

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι. Βάλτε βουτυρόγαλα σε ένα μεσαίο μπολ.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τις μπάμιες στο βουτυρόγαλα, ανακατεύοντας να καλυφθούν, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι, φροντίζοντας οι μπάμιες να έχουν καλυφθεί καλά.

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τόσο ελαιόλαδο για να καλύψετε τον πάτο του τηγανιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό, δουλέψτε σε παρτίδες και προσθέστε τις μπάμιες, φροντίζοντας να μην γεμίσει το τηγάνι. Τηγανίζετε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές είναι χρυσαφένιες και τηγανισμένες. Στραγγίζετε σε έτοιμο ταψί. Προσθέστε περισσότερο λάδι μεταξύ των παρτίδων, όπως χρειάζεται.

empty alt

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό κεφίρ, ελιξίριο καλής υγείας και διάθεσης!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης τροφών με προβιοτικά, όπως ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και συνολικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία (καθώς έχει βρεθεί ότι...
empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Μπισκότα χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα
Back To Top