Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.


Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.

Ακολουθούν μερικές μόνο από τις επιλογές σου και ιδέες για να αναδείξεις τη γεύση και την υφή τους:

Αυγά στρουθοκάμηλου. Είναι τόσο μεγάλα, που ένα αρκεί για να ταΐσει πάνω από έξι άτομα. Μπορείς να τα απολαύσεις σε ομελέτες ή τηγανιτά.

Αυγά γαλοπούλας. Εκπληκτικά κρεμώδη και με πλούσιο κρόκο, είναι ιδανικά για τηγάνισμα. Μόνο που η παραγωγή τους είναι περιορισμένη.

Αυγά φραγκόκοτας. Μικρότερα σε μέγεθος αλλά με ιδιαίτερα δυνατή γεύση, προσφέρονται για σπιτικές μαγιονέζες και ολαντέζ.

Αυγά φασιανού. Το μέγεθός τους είναι κάπου ανάμεσα στα αυγά ορτυκιού και κότας, αλλά έχουν πλούσιο κρόκο. Κατανάλωσέ τα σφιχτά, ποσέ, τηγανιτά, σε σαλάτες και σπιτικές ολαντέζ.

Αυγά χήνας. Αρκετά μεγάλα σε μέγεθος (περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερα από τα αυγά κότας), μπορείς σε μια συνταγή να αντικαταστήσεις 2-3 αυγά κότας με ένα αυγό χήνας. Θα τα απολαύσεις, επίσης, σφιχτοβρασμένα και κομμένα σε φέτες.

Αυγά πάπιας. Πιο πλούσια από τα αυγά χήνας και με ελαφρύ κρόκο, είναι ιδανικά για γλυκές και αλμυρές συνταγές όπως κρεμ μπριλέ, κέικ αλλά και ομελέτες.

Αυγά ορτυκιού. Μόλις στο ένα τέταρτο του μεγέθους του αυγού κότας, δεν σου γεμίζουν το μάτι, αλλά μαγειρεύονται μόλις σε μισό λεπτό και δεν υστερούν καθόλου σε γεύση. Για να μην «εξαφανιστούν» σε μια συνταγή απόλαυσέ τα σκέτα, σφιχτά, ποσέ ή σε σαλάτες.

Αυγά γλάρου. Τα αυγά του μαυροκέφαλου γλάρου είναι κορυφαία σε γεύση, αλλά σπάνια. Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου τα σερβίρουν μελάτα, γαρνιρισμένα με αποξηραμένα φύλλα σέλινου σε σκόνη.

Σπάνια αυγά θα βρεις σε καλά delicatessen και στην αλυσίδα καταστημάτων Κρόκος.

empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top