Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.


Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.

Ακολουθούν μερικές μόνο από τις επιλογές σου και ιδέες για να αναδείξεις τη γεύση και την υφή τους:

Αυγά στρουθοκάμηλου. Είναι τόσο μεγάλα, που ένα αρκεί για να ταΐσει πάνω από έξι άτομα. Μπορείς να τα απολαύσεις σε ομελέτες ή τηγανιτά.

Αυγά γαλοπούλας. Εκπληκτικά κρεμώδη και με πλούσιο κρόκο, είναι ιδανικά για τηγάνισμα. Μόνο που η παραγωγή τους είναι περιορισμένη.

Αυγά φραγκόκοτας. Μικρότερα σε μέγεθος αλλά με ιδιαίτερα δυνατή γεύση, προσφέρονται για σπιτικές μαγιονέζες και ολαντέζ.

Αυγά φασιανού. Το μέγεθός τους είναι κάπου ανάμεσα στα αυγά ορτυκιού και κότας, αλλά έχουν πλούσιο κρόκο. Κατανάλωσέ τα σφιχτά, ποσέ, τηγανιτά, σε σαλάτες και σπιτικές ολαντέζ.

Αυγά χήνας. Αρκετά μεγάλα σε μέγεθος (περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερα από τα αυγά κότας), μπορείς σε μια συνταγή να αντικαταστήσεις 2-3 αυγά κότας με ένα αυγό χήνας. Θα τα απολαύσεις, επίσης, σφιχτοβρασμένα και κομμένα σε φέτες.

Αυγά πάπιας. Πιο πλούσια από τα αυγά χήνας και με ελαφρύ κρόκο, είναι ιδανικά για γλυκές και αλμυρές συνταγές όπως κρεμ μπριλέ, κέικ αλλά και ομελέτες.

Αυγά ορτυκιού. Μόλις στο ένα τέταρτο του μεγέθους του αυγού κότας, δεν σου γεμίζουν το μάτι, αλλά μαγειρεύονται μόλις σε μισό λεπτό και δεν υστερούν καθόλου σε γεύση. Για να μην «εξαφανιστούν» σε μια συνταγή απόλαυσέ τα σκέτα, σφιχτά, ποσέ ή σε σαλάτες.

Αυγά γλάρου. Τα αυγά του μαυροκέφαλου γλάρου είναι κορυφαία σε γεύση, αλλά σπάνια. Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου τα σερβίρουν μελάτα, γαρνιρισμένα με αποξηραμένα φύλλα σέλινου σε σκόνη.

Σπάνια αυγά θα βρεις σε καλά delicatessen και στην αλυσίδα καταστημάτων Κρόκος.

empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα κι απλά το πιο τέλειο Milkshake

Eίτε έχεις παιδιά στο σπίτι είτε περιμένεις παιδιά φίλων είτε θες να νιώσεις κι εσύ ξανά ανέμελο παιδί ή να προσφέρεις στον εαυτό σου ή στους φίλους σου μια απόλαυση παιδικής καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από ένα milkshake.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Κοτόπουλο με ανανά και μοτσαρέλα

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.
empty alt

Δροσερή γευστική βουτιά: Κρύα σούπα με αγγούρι και αβοκάντο

Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά
Back To Top