Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά. Οπότε βάλτε σε λειτουργία τον επεξεργαστή τροφίμων σας και δώστε μια ή ΟΛΕΣ από αυτές τις γεύσεις! Αγαπάμε και τα τρία, αλλά το πρώτο φαίνεται πάντα να εξαφανίζεται πολύ πιο γρήγορα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & ΚΥΜΙΝΟ

2400 ml. κονσέρβες βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΟΤΑΝΑ

2400 ml. κονσέρβα βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

κλωναράκια μαϊντανού και κόλιαντρο, 1 μεγάλη χούφτα το καθένα (περίπου 20 γραμμάρια συνολικά)

15 κλωνάρια σχοινόπρασο (περίπου 5 γραμμάρια)

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΠΑΠΡΙΚΑ

2400 ml. κονσέρβες βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο, αφαιρέθηκε το κεντρικό μικρόβιο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

3 ολόκληρες λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

μια πρέζα πιπέρι καγιέν

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ξεκινήστε μαζεύοντας, προετοιμάζοντας και μετρώντας όλα τα συστατικά. Αυτό θα βελτιώσει τη δυναμική σας στην κουζίνα.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή/μπλέντερ σας (εκτός από το χλιαρό νερό) και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια πηχτή αλλά λεία πάστα. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε μερικές φορές για να ξύσετε τις πλευρές του δοχείου.

Με το μοτέρ σε λειτουργία, τροφοδοτήστε αργά το χλιαρό νερό στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα.

Ανάλογα τη συνταγή προσθέστε στο χούμους λεμόνι & κύμινο με λίγο ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλεσμένο κύμινο. Στο χούμους πράσινου βοτάνου με μερικά ψιλοκομμένα κλωνάρια μαϊντανό, κόλιαντρο και σχοινόπρασο. Και στο χούμους λιαστή ντομάτα & πάπρικα με μια πασπαλισμένη πάπρικα και μια πρέζα νιφάδες τσίλι.

empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top