Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά. Οπότε βάλτε σε λειτουργία τον επεξεργαστή τροφίμων σας και δώστε μια ή ΟΛΕΣ από αυτές τις γεύσεις! Αγαπάμε και τα τρία, αλλά το πρώτο φαίνεται πάντα να εξαφανίζεται πολύ πιο γρήγορα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & ΚΥΜΙΝΟ

2400 ml. κονσέρβες βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΟΤΑΝΑ

2400 ml. κονσέρβα βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

κλωναράκια μαϊντανού και κόλιαντρο, 1 μεγάλη χούφτα το καθένα (περίπου 20 γραμμάρια συνολικά)

15 κλωνάρια σχοινόπρασο (περίπου 5 γραμμάρια)

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΠΑΠΡΙΚΑ

2400 ml. κονσέρβες βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο, αφαιρέθηκε το κεντρικό μικρόβιο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

3 ολόκληρες λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

μια πρέζα πιπέρι καγιέν

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ξεκινήστε μαζεύοντας, προετοιμάζοντας και μετρώντας όλα τα συστατικά. Αυτό θα βελτιώσει τη δυναμική σας στην κουζίνα.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή/μπλέντερ σας (εκτός από το χλιαρό νερό) και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια πηχτή αλλά λεία πάστα. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε μερικές φορές για να ξύσετε τις πλευρές του δοχείου.

Με το μοτέρ σε λειτουργία, τροφοδοτήστε αργά το χλιαρό νερό στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα.

Ανάλογα τη συνταγή προσθέστε στο χούμους λεμόνι & κύμινο με λίγο ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλεσμένο κύμινο. Στο χούμους πράσινου βοτάνου με μερικά ψιλοκομμένα κλωνάρια μαϊντανό, κόλιαντρο και σχοινόπρασο. Και στο χούμους λιαστή ντομάτα & πάπρικα με μια πασπαλισμένη πάπρικα και μια πρέζα νιφάδες τσίλι.

empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
Back To Top