Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι

Τι είναι καλύτερο από ένα brownie; Μα φυσικά 8 στρώσεις brownies και τυρί κρέμας. Αυτό είναι το πιο επικό σοκολατένιο επιδόρπιο και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου στην ετοιμασία του. Μπορείς να το συνδυάσεις με κανονικά λαζάνια για κυρίως και να το κρατήσεις για το τέλος ως τον τέλειο επίλογο ενός γεύματος ή ενός βραδινού με θέμα τα κλασικά λαζάνια.

 

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES

Σπρέι μαγειρικής

2 κουτιά μίξης brownies, συν συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

lasagnac

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣ

2 συσκευασίες τυρί κρέμα, μαλακό

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 κουτ. ξύσματα σοκολάτας

lasagna

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° και ετοιμάζεις ένα ταψί 9 «-x-13» με χαρτί ψησίματος που έχεις περάσει με σπρέι μαγειρικής. Προετοιμάζεις τα μείγματα brownies σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και βάλε και τα δύο μείγματα στο έτοιμο ταψί. Ψήνεις μέχρι να βγάλεις μια οδοντογλυφίδα καθαρή στη μέση, 40 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Κάνε τη στρώση κρέμας τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, κτυπάς το τυρί κρέμας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη και χτυπάς μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια, στη συνέχεια προσθέτεις βανίλια και αλάτι και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν.

Κάνε την ganache σάλτσα: Τοποθετείς τα τσιπ σοκολάτας σε ένα μεσαίο, αδιάβροχο μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις τη κρέμα γάλακτος και βράζεις. Ρίχνεις κρέμα πάνω από τσιπ σοκολάτας και την αφήνεις να καθίσει 5 λεπτά και στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.

Αφαιρείς το brownie από το ταψί και κόψε στο μισό πλάτος και στη συνέχεια κόψε κάθε κομμάτι στο μισό οριζόντια, για να φτιάξεις συνολικά 4 λεπτά στρώματα. Τοποθετείς ένα κομμάτι brownie σε μια πιατέλα και στη συνέχεια απλώνεις ένα λεπτό στρώμα ganache στην κορυφή. Προσθέτεις περίπου 1/3 γέμιση τυριού κρέμας και στη συνέχεια συμπληρώνεις με άλλο ένα στρώμα brownie. Επαναλαμβάνεις τα στρώματα, ολοκληρώνοντας το τελικό στρώμα του brownie με ganache, διατηρώντας λίγη για σερβίρισμα. Βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει καλά.

Πασπαλίζεις με ξύσματα σοκολάτας και συμπληρώνεις με επιπλέον ganache πριν το σερβίρισμα.

 

 

empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

7 προετοιμασίες του Σαββατοκύριακου για να έχεις φαγητό για όλη την εβδομάδα

Με το hashtag #mealprep, το διαδίκτυο έχει γεμίσει με ιδέες που λύνουν τα χέρια σε όσους δεν έχουν την πολυτέλεια να μαγειρεύουν καθημερινά, αλλά συχνά πρέπει να βασιστούν σε εύκολες και γρήγορες λύσεις.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Τέλεια ιδέα για δώρο (αλλά και για το σπίτι): αρωματισμένο αλάτι

Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.
empty alt

Γιορτές σαν παραμύθι

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές...
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Πικάντικη σούπα με γαρίδες, μπέικον και λαχανικά

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.
Back To Top