Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Γεμάτο από λαχταριστά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά τρόπος για να ξεκινήσετε τη […]

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Γεμάτο από λαχταριστά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!

Συστατικά

Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής ή ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κολοκυθάκια σε φέτες

1 φλιτζάνι μπουκίτσες μπρόκολου

1 φλιτζάνι κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

3 ολόκληρα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα*

5 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα*

1/2 φλιτζάνι τυρί κότατζ με 1% χαμηλά λιπαρά

1/2 φλιτζάνι ενυδατωμένη λιαστή ντομάτα, χοντροκομμένη**

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια με κορυφές

1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Πάπρικα (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Ψεκάστε ένα πυρίμαχο σκεύος που μπαίνει και σε φούρνο με μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε στο σκεύος τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και την πιπεριά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.

Σε ένα μπολ, συνδυάστε ολόκληρα αυγά, ασπράδια αυγών, τυρί κότατζ, ντομάτες, κρεμμύδια, βασιλικό και τριμμένη κόκκινη πιπεριά σε μέτριο μπολ. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα των αυγών πάνω από τα λαχανικά που μαγειρεύονται στο σκεύος. Μαγειρέψτε, ακάλυπτα, ανασηκώνοντας απαλά τις πλευρές της φριτάτας, ώστε το άψητο αυγό να ρέει από κάτω. Μαγειρέψτε για 7 έως 8 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα να γίνει σχεδόν σφιχτή και να ροδίσει από κάτω. Αποσύρετε από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήστε περίπου για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα υλικά στην επιφάνεια. Γαρνίρετε με πάπρικα, αν θέλετε. Κόβετε σε 4 φέτες. Σερβίρετε αμέσως.

*Σημείωση: Ή, αντικαταστήστε με υποκατάστατο αυγού χωρίς χοληστερόλη σε ίσο με 6 μεγάλα αυγά.

**Σημείωση: Για να ενυδατώσετε τις λιαστές ντομάτες, ρίξτε 1 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από τις ντομάτες σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το να μουλιάσει για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. στραγγίζουμε καλά.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1/4 φριτάτα (3/4 φλιτζάνι)

Ανά μερίδα: 219 θερμίδες, πρωτεΐνη 13,9 g, υδατάνθρακες 7,7g, φυτικές ίνες 3,3 γρ., σάκχαρα 2,2 γρ., λιπαρά 15 γρ., κορεσμένα λιπαρά 3,9 γρ., χοληστερόλη 372mg, βιταμίνη α iu 2112,2 IU, βιταμίνη C 25 mg, φυλλικό οξύ 90,8 mcg, ασβέστιο 70,7 mg, σίδηρος 2,2mg, μαγνήσιο 30,2 mg, κάλιο 455,8 mg, νάτριο 226 mg.

Ανταλλαγές: 2 άπαχες πρωτεΐνες, 1 1/2 φυτικό, 1 λίπος.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Υγιεινά κι απολαυστικά μάφιν με κολοκύθα

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

Back To Top