Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα. Το ποτό παρασκευάζεται στο Pewaukee του Wisconsin από το 2009. Η Rumchata αυτή τη στιγμή στο χώρο της γαστρονομίας είναι πολύ hot. Θα βρείτε αρκετές αναφορές και συνταγές στο διαδίκτυο όπως cupcakes Rumchata. Εδώ σας παροτρύνουμε να τη δοκιμάσετε σε αυτή την εκδοχή για να φτιάξουμε αυτή τη ζεστή σοκολάτα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, είναι ένα αποτέλεσμα με γεύση από παράδεισο.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

170 γρ. κομματάκια σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη γλυκόπικρη σοκολάτα)

1/2 φλ. Ρουμτσάτα (ή άλλο κρεμώδες λικέρ)

1/3 φλ. ζεστή καραμέλα

Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα

Ζάχαρη κανέλας, για γαρνίρισμα

ξυλάκι κανέλας, για γαρνίρισμα

cocoa

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη βανίλια και βράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ανακατεύουμε το Rumchata και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Βουτάμε τα φλιτζάνια στην καραμέλα για να καλύψουμε το χείλος. Ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα σε κάθε ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα ζάχαρη, περισσότερη καραμέλα και ένα ξυλάκι κανέλας.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

9 tips για να στύψεις ένα λεμόνι μέχρι την τελευταία σταγόνα

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
Back To Top