Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.

Οι μαρινάδες πρωταγωνιστούν στο μπάρμπεκιου: Διατηρούν το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο καλύτερο ψήσιμό του. Ακολουθούν τρία μείγματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Τσικνοπέμπτη, αν σκοπεύεις να τη γιορτάσεις στο σπίτι με φίλους.

Όποιο κι αν επιλέξεις, να έχεις κατά νου ότι για να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο τη δράση μιας μαρινάδας πρέπει να την τοποθετήσεις μαζί με το κρέας σε σακουλάκια ασφαλείας, έτσι ώστε αυτό να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα στη διάρκεια του μαριναρίσματος. Επιπλέον, καλό είναι να αφήνεις τις λεπτές φέτες κρέατος να μαριναριστούν για τουλάχιστον τριάντα λεπτά και τα μεγαλύτερα κομμάτια για όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες.

Η μαρινάδα της μοσχαρίσιας μπριζόλας
Ταιριάζει ιδιαίτερα σε μοσχαρίσιο κρέας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα είδη του (χοιρινό, αρνίσιο, πουλερικά), μαλακώνοντάς το και αναδεικνύοντας τη γεύση του.

Τι θα χρειαστείς:
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
¼ φλιτζ. ξίδι
2 κ.σ. Γούστερ σος
½ αλάτι
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. ξερό κρεμμύδι σε σκόνη
1-2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

Πώς θα τη φτιάξεις:
1. Ανακατεύεις τη Γούστερ σος και το ξίδι σε ένα μπολ, προσθέτεις αργά το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και, τέλος, ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνεις το μείγμα να σταθεί για περίπου 5 λεπτά.
2. Τοποθετείς την μπριζόλα σε σακουλάκι ασφαλείας μαζί με το μείγμα, κλείνεις καλά το σακουλάκι και αφήνεις το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-12 ώρες.

Tip: Μπορείς να ετοιμάσεις τη μαρινάδα έως και 5 μέρες πριν από το μπάρμπεκιου και να τη διατηρήσεις στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι.

marinade
Η μαρινάδα του αρνίσιου κρέατος

Χρησιμοποιείται σε κάθε είδος κρέατος, αλλά ταιριάζει ιδιαίτερα στο αρνάκι. Άφησέ το να μαριναριστεί για πολλές ώρες πριν από το ψήσιμο, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος.

Τι θα χρειαστείς:
το χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, χοντροκομμένο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξεις:
1. Στύβεις τα λεμόνια σε ένα μπολ, προσθέτεις σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύεις να ενωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνεις και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις καλά και αφήνεις το μείγμα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά.
2. Μαρινάρεις στο μείγμα μικρά κομματάκια αρνιού για 4-5 ώρες ή μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος (όπως αρνίσια ποδαράκια) για 8-24 ώρες.

Tip: Μπορείς να ετοιμάσεις τη μαρινάδα έως και μία εβδομάδα πριν από το μπάρμπεκιου και να τη διατηρήσεις στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι.

marinade a

Η μαρινάδα του κοτόπουλου

Χάρη σε αυτήν, το κοτόπουλό σου θα αποκτήσει εκπληκτικό άρωμα και γεύση! Μπορείς, ωστόσο, να τη χρησιμοποιήσεις άνετα και στο χοιρινό.

Τι θα χρειαστείς:
το χυμό από 3 μεγάλα λεμόνια
¼ φλιτζ. φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 κ.σ. αποξηραμένο)
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. λευκό πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξεις:
Στύβεις το χυμό των λεμονιών σε ένα δοχείο, όπου στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά. Μαρινάρεις το κοτόπουλο ή το χοιρινό για 1-2 ώρες.

Tip: Μπορείς να ετοιμάσεις τη μαρινάδα έως και μία εβδομάδα πριν από το μπάρμπεκιου και να τη διατηρήσεις στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι. Επίσης, το ίδιο μείγμα διατηρείται στην κατάψυξη για μέχρι 3 μήνες.

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά
Back To Top