Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Μπορώ να ψήσω ξηρούς καρπούς στο φούρνο μικροκυμάτων;

0     

Μπορώ να ψήσω ξηρούς καρπούς στο φούρνο μικροκυμάτων;

toasting_nuts

Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.

Κι αυτό γιατί το ψήσιμό τους στο φούρνο είναι ενεργοβόρο και χρονοβόρο, καθώς προηγείται τουλάχιστον ένα τέταρτο προθέρμανσης του φούρνου. Απαιτεί, επίσης, την αμέριστη προσοχή σου, αφού πρέπει κάθε τόσο να βγάζεις τους ξηρούς καρπούς από το φούρνο και να τους ανακατεύεις, αν δεν θέλεις να καούν κατά τόπους ενώ μένουν άψητοι σε άλλα σημεία.

Από την άλλη, το ψήσιμό τους σε φούρνο μικροκυμάτων είναι γρήγορο και συμβάλλει σε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μικρά κομμάτια όπως οι ξηροί καρποί.

Πώς, λοιπόν, θα ψήσεις τους ξηρούς καρπούς σου σε φούρνο μικροκυμάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Τους περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και τους απλώνεις σε ένα πυρίμαχο πιάτο. Τους βάζεις να ψηθούν στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα του ενός λεπτού το καθένα, διακόπτοντας το ψήσιμο στο ενδιάμεσο για να τους βγάλεις και να τους ανακατέψεις.

Συνολικά η όλη διαδικασία θα σου πάρει από τρία μέχρι οκτώ περίπου λεπτά και το αποτέλεσμα δεν θα υστερεί σε τίποτα από εκείνο που θα πετύχεις στο «συμβατικό» φούρνο (ίσως μάλιστα και να είναι ανώτερό του).