Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές. Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού. Τα ευρήματα της μελέτης αφορούν τους καρκίνους με θετικούς υποδοχείς οιστρογόνων ή προγεστερόνης (ορμονοεξαρτώμενοι καρκίνοι) που αποτελούν την πιο συχνή μορφή της νόσου, καθώς και τις γυναίκες όλων των ηλικιών (πριν και μετά την εμμηνόπαυση). Ο καφές, αντιθέτως καφές δεν φαίνεται να προστατεύει από τους καρκίνους με αρνητικούς ορμονικούς υποδοχείς, υποστηρίζουν στην «Διεθνή Επιθεώρηση Καρκίνου» (IJC) οι ερευνητές
Η σχετική έρευνα έγινε με την συμμετοχή 42.009 γυναικών, οι οποίες την περίοδο 1991-1992, σε ηλικία 30 έως 49 ετών, δήλωσαν συμμετοχή σε μεγάλη σουηδική μελέτη. Έως το 2012, οι 1.395 από αυτές είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Το συμπέρασμα από την ανάλυση των διατροφικών τους συνηθειών έδειξε πως όσες έπιναν τρία ή τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν κατά 13% μικρότερο κίνδυνο ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου του μαστού. Την ίδια στιγμή σες έπιναν πέντε ή περισσότερα είχαν 19% μικρότερο κίνδυνο, σε σύγκριση με όσες έπιναν κάτω από δύο καφέδες την ημέρα. Η διεθνής ομάδα επιστημόνων που προχώρησε στην έρευνα δεν γνωρίζει τον ακριβή μηχανισμό πίσω από αυτή τη συσχέτιση, αλλά μία θεωρία είναι ότι ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα μαστικά κύτταρα από τις βλάβες που ανοίγουν τον δρόμο στον καρκίνο.

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού
- Πληροφορίες
Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές. Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα
Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!
Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε
Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή
Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!
Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό
Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun
Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του