Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού. Τα ευρήματα της μελέτης αφορούν τους καρκίνους με θετικούς υποδοχείς οιστρογόνων ή προγεστερόνης (ορμονοεξαρτώμενοι καρκίνοι) που αποτελούν την πιο συχνή μορφή της νόσου, καθώς και τις γυναίκες όλων των ηλικιών (πριν και μετά την εμμηνόπαυση). Ο καφές, αντιθέτως καφές δεν φαίνεται να προστατεύει από τους καρκίνους με αρνητικούς ορμονικούς υποδοχείς, υποστηρίζουν στην «Διεθνή Επιθεώρηση Καρκίνου» (IJC) οι ερευνητές
Η σχετική έρευνα έγινε με την συμμετοχή 42.009 γυναικών, οι οποίες την περίοδο 1991-1992, σε ηλικία 30 έως 49 ετών, δήλωσαν συμμετοχή σε μεγάλη σουηδική μελέτη. Έως το 2012, οι 1.395 από αυτές είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Το συμπέρασμα από την ανάλυση  των διατροφικών τους συνηθειών έδειξε πως όσες έπιναν τρία ή τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν κατά 13% μικρότερο κίνδυνο ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου του μαστού. Την ίδια στιγμή σες έπιναν πέντε ή περισσότερα είχαν 19% μικρότερο κίνδυνο, σε σύγκριση με όσες έπιναν κάτω από δύο καφέδες την ημέρα.  Η διεθνής ομάδα επιστημόνων που προχώρησε στην έρευνα δεν γνωρίζει τον ακριβή μηχανισμό πίσω από αυτή τη συσχέτιση, αλλά μία θεωρία είναι ότι ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα μαστικά κύτταρα από τις βλάβες που ανοίγουν τον δρόμο στον καρκίνο.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

Κεφτεδάκια κοκκινιστά γεμιστά με φέτα

Ένα κλασικό comfort food ακόμα πιο δελεαστικό
Back To Top