Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών. Μπορείς να τα σερβίρεις μαζί με κοτόπουλο, ψάρι ή tofu ως ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό πιάτο ή προσθέστε μια πλούσια σαλάτα και απολαύστε τα στο επίκεντρο ενός χορτοφαγικού δείπνου.

Συστατικά

3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

1 σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 μανιτάρια portobello, σκουπισμένα και καθαρά, όπου αφαιρέθηκαν μίσχοι και βράγχια

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι

Μισό φλιτζάνι ντοματίνια

Ένα τρίτο φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμάτας κομμένες σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

greekm

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Συνδυάστε τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο, το 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης, αλείψτε τα μανιτάρια παντού με το μείγμα λαδιού. Τοποθετήστε στο ταψί ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, βάλτε πάνω του τα μανιτάρια και ψήστε έως ότου τα μανιτάρια να είναι κυρίως μαλακά, 8 έως 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το σπανάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και την υπόλοιπη μία κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεσαίο μπολ. Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια, αφαιρέστε τα από τον φούρνο και γεμίστε με το μείγμα σπανάκι. Ψήνουμε μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες, περίπου 10 λεπτά.

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος Μερίδας: 1 Γεμιστό Μανιτάρι ανά Μερίδα: 151 θερμίδες, πρωτεΐνη 4,5 g, υδατάνθρακες 6,6 g, διαιτητικές ίνες 1,8 g σάκχαρα 3,5g, λίπος 8,5 g, κορεσμένο λίπος 2,6 g, χοληστερόλη 11mg, βιταμίνη α iu 936.8IU, βιταμίνη c 5,6 mg,; φυλλικό οξύ 49,2mcg, ασβέστιο 83.1mg, σίδερο 0,7 mg, μαγνήσιο 22,7 mg, κάλιο 466,6 mg, νάτριο 390,4 mg, θειαμίνη 0,1 mg. Αναλογίες: 1 λίπος, 1 λαχανικό, 1/2 πρωτεΐνη μεσαίου λίπους.

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Βρώσιμο γκλίτερ: πόσο ασφαλής είναι η νέα τάση στο Instagram;

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
empty alt

4 συμβουλές για να αυτοσχεδιάσεις με (σχετική) ασφάλεια στην κουζίνα

Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία...
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Στην κουζίνα… με την Eva Longoria

Ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή της για τη «Σούπα Tortilla»
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με απολαυστικά φιογκάκια primavera

Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου
Back To Top