Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών. Μπορείς να τα σερβίρεις μαζί με κοτόπουλο, ψάρι ή tofu ως ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό πιάτο ή προσθέστε μια πλούσια σαλάτα και απολαύστε τα στο επίκεντρο ενός χορτοφαγικού δείπνου.

Συστατικά

3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

1 σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 μανιτάρια portobello, σκουπισμένα και καθαρά, όπου αφαιρέθηκαν μίσχοι και βράγχια

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι

Μισό φλιτζάνι ντοματίνια

Ένα τρίτο φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμάτας κομμένες σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

greekm

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Συνδυάστε τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο, το 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης, αλείψτε τα μανιτάρια παντού με το μείγμα λαδιού. Τοποθετήστε στο ταψί ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, βάλτε πάνω του τα μανιτάρια και ψήστε έως ότου τα μανιτάρια να είναι κυρίως μαλακά, 8 έως 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το σπανάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και την υπόλοιπη μία κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεσαίο μπολ. Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια, αφαιρέστε τα από τον φούρνο και γεμίστε με το μείγμα σπανάκι. Ψήνουμε μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες, περίπου 10 λεπτά.

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος Μερίδας: 1 Γεμιστό Μανιτάρι ανά Μερίδα: 151 θερμίδες, πρωτεΐνη 4,5 g, υδατάνθρακες 6,6 g, διαιτητικές ίνες 1,8 g σάκχαρα 3,5g, λίπος 8,5 g, κορεσμένο λίπος 2,6 g, χοληστερόλη 11mg, βιταμίνη α iu 936.8IU, βιταμίνη c 5,6 mg,; φυλλικό οξύ 49,2mcg, ασβέστιο 83.1mg, σίδερο 0,7 mg, μαγνήσιο 22,7 mg, κάλιο 466,6 mg, νάτριο 390,4 mg, θειαμίνη 0,1 mg. Αναλογίες: 1 λίπος, 1 λαχανικό, 1/2 πρωτεΐνη μεσαίου λίπους.

empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
Back To Top