Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι. Φορτωμένο με αγγούρια, ντομάτες και φέτα, όπως καταλαβαίνεις αυτό το ντιπ σε ωθεί να βουτήξεις σε μια εκδοχή εμπνευσμένη από τη χωριάτικη σαλάτα, αν και λείπει η ελιά, το κρεμμύδι και η ρίγανη – που ωστόσο αν θες είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να τα προσθέσεις. Για μια πιο ομαλή, αφράτη σύσταση, προσθέτεις γιαούρτι και τυρί κρέμα.

ΥΛΙΚΑ

8 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

350 γρμ. φέτα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

200 γρμ. τυρί κρέμα, μαλακό

1/4 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για ραντισμα

Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού

Αλάτι

νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

1/2 φλ. ψιλοκομμένο αγγούρι

1/2 φλ. μισές ντοματίνια

Πίτες, για σερβίρισμα ή φρυγανισμένο ψωμί ή κρακεράκια

fetadi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το τυρί φέτα, το στραγγιστό γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν σε βελούδινη υφή και να συνδυαστούν. Καρυκεύεις με νιφάδες αλατιού και κόκκινου πιπεριού και προσθέτεις τον άνηθο.

Μεταφέρεις το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος και καλύπτεις με αγγούρι, ντομάτα, άνηθο και λίγο ράντισμα λαδιού.

Σερβίρεις με ψημένες πίτες, φρυγανισμένο ψωμί ή φτιάχνεις μικρά ντακάκια με παξιμάδι.

 

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Λαχανικά αλλά πως;

Έχουν την φήμη του νόστιμου και υγιεινού γεύματος. Όμως πόσο αλήθεια τελικά υπάρχει γύρω από την επιλογή των ψητών λαχανικών ως  εύγεστο πιάτο χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Back To Top