Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό

Παραλείψτε τη σαλάτα κι αντί για χωριάτικη, φτιάξτε αυτές τις γεμιστές πιπεριές εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο. Γεμιστές με κολοκυθάκια, ντοματίνια, ελιές καλαμών και κοφτερή θρυμματισμένη φέτα, αυτές οι τρυφερές γεμιστές πιπεριές έχουν όλες τις γεύσεις που αγαπάτε από μια ελληνική σαλάτα, καθώς και μια χορταστική προσθήκη από στήθος κοτόπουλου και κουσκούς. Ιδανικές για ένα χορταστικό βραδινό δείπνο ή σερβίρονται μαζί με τα αγαπημένα σας πιάτα ελληνικής έμπνευσης (σας κοιτάμε, μελιτζάνες στη σχάρα και ψητές λεμονάτες πατάτες), αυτές οι πιπεριές θα είναι το πιο χορταστικό (και πιο πολύχρωμο) πιάτο που θα φάτε μέσα στην εβδομάδα.

Θέλετε να τα κάνετε μπροστά; Συνδυάστε τη γέμιση σας από πριν, γεμίστε τις πιπεριές σας και ψήστε όταν είστε έτοιμες να τις απολαύσετε.

Δεν χορταίνετε από την πολυχρηστική γεμιστή πιπεριά; Δοκιμάστε την πιπεριά με γέμιση κοτόπουλου caprese για ένα βράδυ με φίλους ή την σαν πίτσα γεμιστή πιπεριά για να καλύψετε όλη την τυρώδη απόλαυση.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

6 πιπεριές

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθος κοτόπουλου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή νερό) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, χωρισμένο

1 φλ. κουσκούς

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φλ. θρυμματισμένη φέτα, μοιρασμένη, και επιπλέον για πασπάλισμα

1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1 γ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1/2 γ. ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Κόψτε το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς. Πετάξτε τους μίσχους και αφαιρέστε ον πυρήνα και τους σπόρους από τις πιπεριές. Τοποθετήστε τις πιπεριές όρθιες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε με ρίγανη. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ, 8 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήνετε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και μετά κόβουμε σε κύβους.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε το σκεύις από τη φωτιά. Ανακατεύετε με κουσκούς και στη συνέχεια σκεπάζετε με ένα καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κουσκούς και να απορροφηθεί όλο το υγρό, περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μαγειρεμένο κουσκούς, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο, 1/2 φλιτζάνι φέτα, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.

Γεμίζετε το μείγμα κουσκούς σε πιπεριές και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φέτα. Ρίξτε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου στο ταψί (για να βοηθήσετε τις πιπεριές να αχνιστούν) και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσει το τυρί, για 42 με 45 λεπτά. Στύβετε το χυμό λεμονιού πάνω από τις ψημένες πιπεριές και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Έτσι θα καθαρίσεις τα καμένα υπολείμματα που έχουν χρονίσει στο ταψί σου

Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Margarita (cupcake) να το «πιεις» με το κουταλάκι…

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει αλλά είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Φτιάξε ένα δροσερό κοκτέιλ κέρασμα που θα εκπλήξει τους πάντες… Ή πώς το αγαπημένο σου κοκτέιλ, η Margarita, γίνεται cupcake! Μια πρωτότυπη ιδέα για πάρτι κι όχι μόνο!   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18  ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 […]
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
Back To Top