Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό

Παραλείψτε τη σαλάτα κι αντί για χωριάτικη, φτιάξτε αυτές τις γεμιστές πιπεριές εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο. Γεμιστές με κολοκυθάκια, ντοματίνια, ελιές καλαμών και κοφτερή θρυμματισμένη φέτα, αυτές οι τρυφερές γεμιστές πιπεριές έχουν όλες τις γεύσεις που αγαπάτε από μια ελληνική σαλάτα, καθώς και μια χορταστική προσθήκη από στήθος κοτόπουλου και κουσκούς. Ιδανικές για ένα χορταστικό βραδινό δείπνο ή σερβίρονται μαζί με τα αγαπημένα σας πιάτα ελληνικής έμπνευσης (σας κοιτάμε, μελιτζάνες στη σχάρα και ψητές λεμονάτες πατάτες), αυτές οι πιπεριές θα είναι το πιο χορταστικό (και πιο πολύχρωμο) πιάτο που θα φάτε μέσα στην εβδομάδα.

Θέλετε να τα κάνετε μπροστά; Συνδυάστε τη γέμιση σας από πριν, γεμίστε τις πιπεριές σας και ψήστε όταν είστε έτοιμες να τις απολαύσετε.

Δεν χορταίνετε από την πολυχρηστική γεμιστή πιπεριά; Δοκιμάστε την πιπεριά με γέμιση κοτόπουλου caprese για ένα βράδυ με φίλους ή την σαν πίτσα γεμιστή πιπεριά για να καλύψετε όλη την τυρώδη απόλαυση.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

6 πιπεριές

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθος κοτόπουλου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή νερό) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, χωρισμένο

1 φλ. κουσκούς

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φλ. θρυμματισμένη φέτα, μοιρασμένη, και επιπλέον για πασπάλισμα

1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1 γ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1/2 γ. ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Κόψτε το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς. Πετάξτε τους μίσχους και αφαιρέστε ον πυρήνα και τους σπόρους από τις πιπεριές. Τοποθετήστε τις πιπεριές όρθιες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε με ρίγανη. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ, 8 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήνετε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και μετά κόβουμε σε κύβους.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε το σκεύις από τη φωτιά. Ανακατεύετε με κουσκούς και στη συνέχεια σκεπάζετε με ένα καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κουσκούς και να απορροφηθεί όλο το υγρό, περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μαγειρεμένο κουσκούς, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο, 1/2 φλιτζάνι φέτα, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.

Γεμίζετε το μείγμα κουσκούς σε πιπεριές και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φέτα. Ρίξτε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου στο ταψί (για να βοηθήσετε τις πιπεριές να αχνιστούν) και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσει το τυρί, για 42 με 45 λεπτά. Στύβετε το χυμό λεμονιού πάνω από τις ψημένες πιπεριές και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top