Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό

Παραλείψτε τη σαλάτα κι αντί για χωριάτικη, φτιάξτε αυτές τις γεμιστές πιπεριές εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο. Γεμιστές με κολοκυθάκια, ντοματίνια, ελιές καλαμών και κοφτερή θρυμματισμένη φέτα, αυτές οι τρυφερές γεμιστές πιπεριές έχουν όλες τις γεύσεις που αγαπάτε από μια ελληνική σαλάτα, καθώς και μια χορταστική προσθήκη από στήθος κοτόπουλου και κουσκούς. Ιδανικές για ένα χορταστικό βραδινό δείπνο ή σερβίρονται μαζί με τα αγαπημένα σας πιάτα ελληνικής έμπνευσης (σας κοιτάμε, μελιτζάνες στη σχάρα και ψητές λεμονάτες πατάτες), αυτές οι πιπεριές θα είναι το πιο χορταστικό (και πιο πολύχρωμο) πιάτο που θα φάτε μέσα στην εβδομάδα.

Θέλετε να τα κάνετε μπροστά; Συνδυάστε τη γέμιση σας από πριν, γεμίστε τις πιπεριές σας και ψήστε όταν είστε έτοιμες να τις απολαύσετε.

Δεν χορταίνετε από την πολυχρηστική γεμιστή πιπεριά; Δοκιμάστε την πιπεριά με γέμιση κοτόπουλου caprese για ένα βράδυ με φίλους ή την σαν πίτσα γεμιστή πιπεριά για να καλύψετε όλη την τυρώδη απόλαυση.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

6 πιπεριές

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθος κοτόπουλου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή νερό) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, χωρισμένο

1 φλ. κουσκούς

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φλ. θρυμματισμένη φέτα, μοιρασμένη, και επιπλέον για πασπάλισμα

1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1 γ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1/2 γ. ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Κόψτε το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς. Πετάξτε τους μίσχους και αφαιρέστε ον πυρήνα και τους σπόρους από τις πιπεριές. Τοποθετήστε τις πιπεριές όρθιες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε με ρίγανη. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ, 8 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήνετε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και μετά κόβουμε σε κύβους.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε το σκεύις από τη φωτιά. Ανακατεύετε με κουσκούς και στη συνέχεια σκεπάζετε με ένα καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κουσκούς και να απορροφηθεί όλο το υγρό, περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μαγειρεμένο κουσκούς, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο, 1/2 φλιτζάνι φέτα, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.

Γεμίζετε το μείγμα κουσκούς σε πιπεριές και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φέτα. Ρίξτε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου στο ταψί (για να βοηθήσετε τις πιπεριές να αχνιστούν) και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσει το τυρί, για 42 με 45 λεπτά. Στύβετε το χυμό λεμονιού πάνω από τις ψημένες πιπεριές και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
Back To Top