Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό

Παραλείψτε τη σαλάτα κι αντί για χωριάτικη, φτιάξτε αυτές τις γεμιστές πιπεριές εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο. Γεμιστές με κολοκυθάκια, ντοματίνια, ελιές καλαμών και κοφτερή θρυμματισμένη φέτα, αυτές οι τρυφερές γεμιστές πιπεριές έχουν όλες τις γεύσεις που αγαπάτε από μια ελληνική σαλάτα, καθώς και μια χορταστική προσθήκη από στήθος κοτόπουλου και κουσκούς. Ιδανικές για ένα χορταστικό βραδινό δείπνο ή σερβίρονται μαζί με τα αγαπημένα σας πιάτα ελληνικής έμπνευσης (σας κοιτάμε, μελιτζάνες στη σχάρα και ψητές λεμονάτες πατάτες), αυτές οι πιπεριές θα είναι το πιο χορταστικό (και πιο πολύχρωμο) πιάτο που θα φάτε μέσα στην εβδομάδα.

Θέλετε να τα κάνετε μπροστά; Συνδυάστε τη γέμιση σας από πριν, γεμίστε τις πιπεριές σας και ψήστε όταν είστε έτοιμες να τις απολαύσετε.

Δεν χορταίνετε από την πολυχρηστική γεμιστή πιπεριά; Δοκιμάστε την πιπεριά με γέμιση κοτόπουλου caprese για ένα βράδυ με φίλους ή την σαν πίτσα γεμιστή πιπεριά για να καλύψετε όλη την τυρώδη απόλαυση.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

6 πιπεριές

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθος κοτόπουλου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή νερό) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, χωρισμένο

1 φλ. κουσκούς

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φλ. θρυμματισμένη φέτα, μοιρασμένη, και επιπλέον για πασπάλισμα

1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1 γ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1/2 γ. ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Κόψτε το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς. Πετάξτε τους μίσχους και αφαιρέστε ον πυρήνα και τους σπόρους από τις πιπεριές. Τοποθετήστε τις πιπεριές όρθιες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε με ρίγανη. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ, 8 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήνετε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και μετά κόβουμε σε κύβους.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε το σκεύις από τη φωτιά. Ανακατεύετε με κουσκούς και στη συνέχεια σκεπάζετε με ένα καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κουσκούς και να απορροφηθεί όλο το υγρό, περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μαγειρεμένο κουσκούς, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο, 1/2 φλιτζάνι φέτα, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.

Γεμίζετε το μείγμα κουσκούς σε πιπεριές και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φέτα. Ρίξτε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου στο ταψί (για να βοηθήσετε τις πιπεριές να αχνιστούν) και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσει το τυρί, για 42 με 45 λεπτά. Στύβετε το χυμό λεμονιού πάνω από τις ψημένες πιπεριές και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top