Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ

Τα αυθεντικά ζυμαρικά με φέτα στον φούρνο έχουν κατακτήσει όλο τον κόσμο. Το φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Η αγάπη μας για αυτά ενέπνευσε τη νέα μας εμμονή: αυτή τη ζεστή, σαν θεραπευτική αγκαλιά σούπα. Αν και βασικά δεν μπορούμε να πούμε ποτέ όχι στα ζυμαρικά, σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα συχνά αρχίζουμε να λαχταρούμε ζεστά κλασικά πιάτα όπως η ντοματόσουπα. Αν λαχταράτε την ίδια ατμόσφαιρα ψημένης φέτας αλλά σε μορφή σούπας, τότε αυτή η συνταγή είναι η απάντηση.

Απλώς ετοιμάστε τη σάλτσα όπως θα κάνατε συνήθως για τα ζυμαρικά φέτας στο φούρνο (με λίγη λιγότερη φέτα), προσθέστε λίγο ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε – κι έτοιμη η κρεμώδης σούπα ντομάτας χωρίς κρέμα. Σερβίρετε με μερικά φρέσκα μυρωδικά, περισσότερη φέτα και λίγα φρεσκοφτιαγμένα κρουτόν (ή ψητό τυρί, αν είναι το στοιχείο σας) και έχετε ένα comfort food μπολ που θα αναζητάτε ξανά και ξανά.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό μπλέντερ ή μπλέντερ εμβάπτισης σε αυτή τη συνταγή. Οποιοδήποτε από τα δύο θα λειτουργήσει και έχουμε συμπεριλάβει οδηγίες και για τα δύο παρακάτω.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 - 3 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 15 λεπτά

CAL/SERV:

929

Συστατικά

1 κιλο ντοματίνια

2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1/2 γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λίγες νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά

170 γρ. φέτα, χωρισμένη

2 φέτες άσπρο ψωμί, αφαιρούνται οι κρούστες, κομμένες σε κύβους ½".

1 1/2 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Φρέσκος άνηθος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Σε ένα μέτριο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα εκτός από περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και στη συνέχεια ανακατέψτε.

Τοποθετείτε ⅔ από τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύνετε με λίγο από το λάδι που μαζεύτηκε στο ταψί. Ψήνετε για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να ροδίσει η φέτα από πάνω.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό ταψί ή σκεύος, ρίξτε κύβους ψωμιού, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη.

Εάν χρησιμοποιείτε τυπικό μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας, μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου, σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει τελείως λείο. Μεταφέρετε σε μια μέτρια κατσαρόλα.

Εάν χρησιμοποιείτε εμβαπτιζόμενο μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας σε μια μέτρια κατσαρόλα και ανακατέψτε με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει τελείως λείο. Ανακατεύετε με ζωμό κοτόπουλου.

Βράστε το μείγμα της σούπας σε μέτρια χαμηλή φωτιά και αφήστε το να γίνει για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, όσο ψήνεται η σούπα, μεταφέρετε το ψωμί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν τα κρουτόν.

Σερβίρετε τη σούπα με κουτάλα σε μπολ και γαρνίρετε με λίγη ψίχα ψωμιού, την υπόλοιπη φέτα, φρέσκο ​​άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Η συνταγή των μπράουνις που οδήγησε ένα ζευγάρι στο διαζύγιο

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
Back To Top