Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ

Τα αυθεντικά ζυμαρικά με φέτα στον φούρνο έχουν κατακτήσει όλο τον κόσμο. Το φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Η αγάπη μας για αυτά ενέπνευσε τη νέα μας εμμονή: αυτή τη ζεστή, σαν θεραπευτική αγκαλιά σούπα. Αν και βασικά δεν μπορούμε να πούμε ποτέ όχι στα ζυμαρικά, σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα συχνά αρχίζουμε να λαχταρούμε ζεστά κλασικά πιάτα όπως η ντοματόσουπα. Αν λαχταράτε την ίδια ατμόσφαιρα ψημένης φέτας αλλά σε μορφή σούπας, τότε αυτή η συνταγή είναι η απάντηση.

Απλώς ετοιμάστε τη σάλτσα όπως θα κάνατε συνήθως για τα ζυμαρικά φέτας στο φούρνο (με λίγη λιγότερη φέτα), προσθέστε λίγο ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε – κι έτοιμη η κρεμώδης σούπα ντομάτας χωρίς κρέμα. Σερβίρετε με μερικά φρέσκα μυρωδικά, περισσότερη φέτα και λίγα φρεσκοφτιαγμένα κρουτόν (ή ψητό τυρί, αν είναι το στοιχείο σας) και έχετε ένα comfort food μπολ που θα αναζητάτε ξανά και ξανά.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό μπλέντερ ή μπλέντερ εμβάπτισης σε αυτή τη συνταγή. Οποιοδήποτε από τα δύο θα λειτουργήσει και έχουμε συμπεριλάβει οδηγίες και για τα δύο παρακάτω.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 - 3 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 15 λεπτά

CAL/SERV:

929

Συστατικά

1 κιλο ντοματίνια

2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1/2 γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λίγες νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά

170 γρ. φέτα, χωρισμένη

2 φέτες άσπρο ψωμί, αφαιρούνται οι κρούστες, κομμένες σε κύβους ½".

1 1/2 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Φρέσκος άνηθος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Σε ένα μέτριο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα εκτός από περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και στη συνέχεια ανακατέψτε.

Τοποθετείτε ⅔ από τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύνετε με λίγο από το λάδι που μαζεύτηκε στο ταψί. Ψήνετε για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να ροδίσει η φέτα από πάνω.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό ταψί ή σκεύος, ρίξτε κύβους ψωμιού, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη.

Εάν χρησιμοποιείτε τυπικό μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας, μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου, σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει τελείως λείο. Μεταφέρετε σε μια μέτρια κατσαρόλα.

Εάν χρησιμοποιείτε εμβαπτιζόμενο μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας σε μια μέτρια κατσαρόλα και ανακατέψτε με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει τελείως λείο. Ανακατεύετε με ζωμό κοτόπουλου.

Βράστε το μείγμα της σούπας σε μέτρια χαμηλή φωτιά και αφήστε το να γίνει για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, όσο ψήνεται η σούπα, μεταφέρετε το ψωμί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν τα κρουτόν.

Σερβίρετε τη σούπα με κουτάλα σε μπολ και γαρνίρετε με λίγη ψίχα ψωμιού, την υπόλοιπη φέτα, φρέσκο ​​άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

Back To Top