Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ

Τα αυθεντικά ζυμαρικά με φέτα στον φούρνο έχουν κατακτήσει όλο τον κόσμο. Το φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Η αγάπη μας για αυτά ενέπνευσε τη νέα μας εμμονή: αυτή τη ζεστή, σαν θεραπευτική αγκαλιά σούπα. Αν και βασικά δεν μπορούμε να πούμε ποτέ όχι στα ζυμαρικά, σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα συχνά αρχίζουμε να λαχταρούμε ζεστά κλασικά πιάτα όπως η ντοματόσουπα. Αν λαχταράτε την ίδια ατμόσφαιρα ψημένης φέτας αλλά σε μορφή σούπας, τότε αυτή η συνταγή είναι η απάντηση.

Απλώς ετοιμάστε τη σάλτσα όπως θα κάνατε συνήθως για τα ζυμαρικά φέτας στο φούρνο (με λίγη λιγότερη φέτα), προσθέστε λίγο ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε – κι έτοιμη η κρεμώδης σούπα ντομάτας χωρίς κρέμα. Σερβίρετε με μερικά φρέσκα μυρωδικά, περισσότερη φέτα και λίγα φρεσκοφτιαγμένα κρουτόν (ή ψητό τυρί, αν είναι το στοιχείο σας) και έχετε ένα comfort food μπολ που θα αναζητάτε ξανά και ξανά.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό μπλέντερ ή μπλέντερ εμβάπτισης σε αυτή τη συνταγή. Οποιοδήποτε από τα δύο θα λειτουργήσει και έχουμε συμπεριλάβει οδηγίες και για τα δύο παρακάτω.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 - 3 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 15 λεπτά

CAL/SERV:

929

Συστατικά

1 κιλο ντοματίνια

2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1/2 γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λίγες νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά

170 γρ. φέτα, χωρισμένη

2 φέτες άσπρο ψωμί, αφαιρούνται οι κρούστες, κομμένες σε κύβους ½".

1 1/2 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Φρέσκος άνηθος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Σε ένα μέτριο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα εκτός από περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και στη συνέχεια ανακατέψτε.

Τοποθετείτε ⅔ από τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύνετε με λίγο από το λάδι που μαζεύτηκε στο ταψί. Ψήνετε για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να ροδίσει η φέτα από πάνω.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό ταψί ή σκεύος, ρίξτε κύβους ψωμιού, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη.

Εάν χρησιμοποιείτε τυπικό μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας, μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου, σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει τελείως λείο. Μεταφέρετε σε μια μέτρια κατσαρόλα.

Εάν χρησιμοποιείτε εμβαπτιζόμενο μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας σε μια μέτρια κατσαρόλα και ανακατέψτε με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει τελείως λείο. Ανακατεύετε με ζωμό κοτόπουλου.

Βράστε το μείγμα της σούπας σε μέτρια χαμηλή φωτιά και αφήστε το να γίνει για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, όσο ψήνεται η σούπα, μεταφέρετε το ψωμί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν τα κρουτόν.

Σερβίρετε τη σούπα με κουτάλα σε μπολ και γαρνίρετε με λίγη ψίχα ψωμιού, την υπόλοιπη φέτα, φρέσκο ​​άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

9 λόγοι που κάνουν το καρπούζι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού

Δεν υφίσταται ελληνικό καλοκαίρι, καλοκαιρινή σέλφι, και παιδικές αναμνήσεις χωρίς το καρπούζι πρωταγωνιστή, συμφωνείς; Το απολαμβάνεις κρύο, σε δροσίζει, δεν σε βαραίνει, και σου προσφέρει τόσα πολλά που ίσως δεν γνωρίζεις, αλλά θα μάθεις εδώ: – Στα 150 γραμμάρια, περιέχει: 43 θερμίδες, 0...
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
Back To Top