Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ

Τα αυθεντικά ζυμαρικά με φέτα στον φούρνο έχουν κατακτήσει όλο τον κόσμο. Το φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Η αγάπη μας για αυτά ενέπνευσε τη νέα μας εμμονή: αυτή τη ζεστή, σαν θεραπευτική αγκαλιά σούπα. Αν και βασικά δεν μπορούμε να πούμε ποτέ όχι στα ζυμαρικά, σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα συχνά αρχίζουμε να λαχταρούμε ζεστά κλασικά πιάτα όπως η ντοματόσουπα. Αν λαχταράτε την ίδια ατμόσφαιρα ψημένης φέτας αλλά σε μορφή σούπας, τότε αυτή η συνταγή είναι η απάντηση.

Απλώς ετοιμάστε τη σάλτσα όπως θα κάνατε συνήθως για τα ζυμαρικά φέτας στο φούρνο (με λίγη λιγότερη φέτα), προσθέστε λίγο ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε – κι έτοιμη η κρεμώδης σούπα ντομάτας χωρίς κρέμα. Σερβίρετε με μερικά φρέσκα μυρωδικά, περισσότερη φέτα και λίγα φρεσκοφτιαγμένα κρουτόν (ή ψητό τυρί, αν είναι το στοιχείο σας) και έχετε ένα comfort food μπολ που θα αναζητάτε ξανά και ξανά.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό μπλέντερ ή μπλέντερ εμβάπτισης σε αυτή τη συνταγή. Οποιοδήποτε από τα δύο θα λειτουργήσει και έχουμε συμπεριλάβει οδηγίες και για τα δύο παρακάτω.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 - 3 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 15 λεπτά

CAL/SERV:

929

Συστατικά

1 κιλο ντοματίνια

2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1/2 γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λίγες νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά

170 γρ. φέτα, χωρισμένη

2 φέτες άσπρο ψωμί, αφαιρούνται οι κρούστες, κομμένες σε κύβους ½".

1 1/2 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Φρέσκος άνηθος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Σε ένα μέτριο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα εκτός από περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και στη συνέχεια ανακατέψτε.

Τοποθετείτε ⅔ από τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύνετε με λίγο από το λάδι που μαζεύτηκε στο ταψί. Ψήνετε για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να ροδίσει η φέτα από πάνω.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό ταψί ή σκεύος, ρίξτε κύβους ψωμιού, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη.

Εάν χρησιμοποιείτε τυπικό μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας, μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου, σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει τελείως λείο. Μεταφέρετε σε μια μέτρια κατσαρόλα.

Εάν χρησιμοποιείτε εμβαπτιζόμενο μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας σε μια μέτρια κατσαρόλα και ανακατέψτε με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει τελείως λείο. Ανακατεύετε με ζωμό κοτόπουλου.

Βράστε το μείγμα της σούπας σε μέτρια χαμηλή φωτιά και αφήστε το να γίνει για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, όσο ψήνεται η σούπα, μεταφέρετε το ψωμί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν τα κρουτόν.

Σερβίρετε τη σούπα με κουτάλα σε μπολ και γαρνίρετε με λίγη ψίχα ψωμιού, την υπόλοιπη φέτα, φρέσκο ​​άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top