Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας. Μπορεί να έχεις συνηθίσει πλέον να έχεις τις φράουλες στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο αλλά την άνοιξη βρίσκονται στα καλύτερά τους. Αν λοιπόν έχεις διάθεση για ένα γρήγορο και ελαφρύ γλυκό, αυτή η συνταγή για μίνι καπτσίζκεϊκ

Συστατικά

200 γρ. φράουλες

2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

220 γρ. ζάχαρη

80 γρ. φυτικό λάδι

ξύσμα λεμονιού

1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 κάψουλα)

Λίγο αλάτι

220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη

200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

40 γρ. μαλακό βούτυρο

80 γρ. άχνη ζάχαρη

λίγες σταγόνες υγρή βανίλια

Για το γαρνίρισμα

φράουλες κομμένες σε φέτες (μπορείς αν θες τις μισές  να τις έχεις βουτήξει σε υγρή σοκολάτα)

cupcake b

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λιπαίνεις με βούτυρο ή με σπρέι μαγειρικής την ειδική φόρμα για cupcakes με 12 θήκες και βάζεις χαρτάκια ψησίματος για cupcakes.

Πλένεις, στεγνώνεις και καθαρίζεις τις φράουλες από το κοτσάνι-φύλλο. Βάλε τες στο μπλέντερ για να τις πολτοποιήσεις. Αν θες να μην έχουν σπόρους μπορείς να τις περάσεις από σουρωτήρι ή τούλι.

Βάλε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Χτυπάς τα υλικά με μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να αναμειχθούν καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύεις λίγο ακόμα απαλά με μια σπάτουλα.

Γέμισε τις θήκες με το μείγμα, όσο μπορείς ισόποσα και ομοιόμορφα. Φροντίζοντας να έχεις γεμίσει τις θήκες κατά τα 2/3.

Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο των cupcakes. Άφησέ τα να κρυώσουν καλά για να τα ξεφορμάρεις πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Για την επικάλυψη

Χτυπάς το τυρί και το βούτυρο με μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε την άχνη και τη βανίλια. Κάλυψε με το μείγμα την κορυφή από κάθε cupcake και στο τέλος γαρνίρεις με φέτες φράουλας ή με μια ολόκληρη φράουλα επικαλυμμένη με σοκολάτα.

empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Σπιτικές μπάρες granola

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς.
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.

Back To Top