Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

0     

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

thamarg

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game. Εμείς βρήκαμε άλλη μία συνταγή για πιο βραδινές και χαλαρές ώρες, συνδυάζοντάς το με Martini. Εσείς διαλέξτε ποια προτιμάτε, ανάλογα με την ώρα, την παρέα, τη διάθεση και τις επιθυμίες σας.

Αν έχετε στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και νερό, μπορείτε να το φτιάξετε. Θα γίνει πιο γρήγορα αν έχετε ένα μίξερ χειρός, αλλά ένα ταπεινό κανονικό σύρμα, ένα δυνατό χέρι και μια καλή δόση υπομονής και αντοχής θα σας φέρουν επίσης εκεί που θέλετε—απλώς βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να νιώσετε το κάψιμο στο τρικέφαλους και δικέφαλους μυς και θα ανταμειφθείτε με ένα ωραίο ψηλό ποτήρι κρύου, κρεμώδους καφέ που έχει γλυκάνει ακριβώς όσο θέλετε. Ανάλογα με το πόση ποσότητα καφεΐνης θέλετε, αυτή η συνταγή κάνει αρκετό αφρό νταλγκόνα για μία ή δύο μερίδες. Είναι νόστιμο αλλά πολύ δυνατό: πιείτε κατά την κρίση σας!

ΥΛΙΚΑ:

1 – 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. στιγμιαίος καφές

2 κ.σ. κρύο νερό

Πάγος, για το σερβίρισμα

Γάλα, για το σερβίρισμα

thama

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, τον καφέ και το νερό. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή ένα σύρμα, χτυπήστε δυνατά μέχρι το μείγμα να γίνει μεταξένιο λείο και γυαλιστερό και μετά συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πήξει και να διατηρήσει το δυνατό, αφρώδες σχήμα του. (Αν ανακατεύετε με το χέρι, θα χρειαστούν 8 έως 12 λεπτά για να φτάσετε στο βέλτιστο αφράτο.)

Γεμίστε ένα ποτήρι μέχρι το τέρμα με πάγο και γάλα, στη συνέχεια απλώστε το και στροβιλίστε το μείγμα του χτυπημένου καφέ από πάνω, ανακατεύοντας πριν τον πιείτε, αν θέλετε.

 

Dalgona Martini

Απογειώστε την παραπάνω εκδοχή κάνοντας το dalgona συστατικό για κοκτέιλ με βάση το Martini… Cheers!

ΥΛΙΚΑ

1 ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

 

thamar

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πάγος

6 0ml Baileys

2 60 ml βότκα

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. στιγμιαίος καφές

2 κ.σ. κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίστε ένα σέικερ ή ποτήρι κοκτέιλ με πάγο, προσθέστε Baileys και βότκα. Ανακατέψτε ή ανακινήστε δυνατά μέχρι να κρυώσει καλά. Σούρωστε σε ένα ποτήρι μαρτίνι.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, τον καφέ και το νερό. Χτυπήστε δυνατά μέχρι το μείγμα να γίνει μεταξένιο λείο και γυαλιστερό, στη συνέχεια συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πήξει και να διατηρήσει το δυνατό, αφρώδες σχήμα του.

Στριφογυρίζετε και στροβιλίζετε το μείγμα του χτυπημένου καφέ πάνω από το μαρτίνι.