Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.

Σε κάθε περίπτωση, μην πνίξεις το κρέας στο αλάτι πριν από το ψήσιμο, γιατί θα απορροφήσει την υγρασία και μπορεί να το κάνει στεγνό. Αν το αλατοπιπερώσεις προτού το βάλεις στα κάρβουνα, μπορείς να πασπαλίσεις αλάτι και πιπέρι σε μια πιατέλα από την οποία θα περάσεις για λίγο το ωμό κρέας που σκοπεύεις να ψήσεις.

Τα κλασικά καρυκεύματα που συνοδεύουν το ψητό κρέας είναι το αλάτι, το πιπέρι και η ρίγανη, μπορείς όμως να προσθέσεις αν θέλεις και σπόρους κόλιανδρου, ολόκληρους ή φρεσκοτριμμένους, κλωναράκια δεντρολίβανου ή θυμάρι, φρέσκο ή αποξηραμένο, αλλά και λίγο λιωμένο σκόρδο, αν σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις.

Για να βοηθήσεις το κρέας σου να μαλακώσει και να ενισχύσεις τη γεύση του, μπορείς ακόμα να το μαρινάρεις για μερικές ώρες πριν από το ψήσιμο. Ανακάλυψε εδώ τρεις διαφορετικές μαρινάδες.

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
Back To Top