Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ

Φαίνεται ότι η μειοψηφία στη χώρα μας θα μπορεί να περάσει λευκά Χριστούγεννα, κάτι που, κατά τη γνώμη μας, είναι εντελώς άδικο. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτό, σας καλύψαμε με αυτό το λευκό χριστουγεννιάτικο μοχίτο. Με αυτό το κοκτέιλ στο χέρι, δεν θα χρειαστεί καν να δώσετε προσοχή στην πρόβλεψη. Δεν είναι μυστικό ότι είμαστε μεγάλοι θαυμαστές ενός θεματικού κοκτέιλ, καθώς και ότι δίνουμε μια ανατροπή σε ένα κλασικό κοκτέιλ. Ο ουρανός είναι το όριο! Μην σταματήσετε λοιπόν μόνο εδώ, πειραματιστείτε και δοκιμάστε διαφορετικά ποτά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Μην ανησυχείτε, θα μπορείτε να πίνετε το κρασί σας όλο τον υπόλοιπο χρόνο – τώρα είναι η ώρα να είστε γιορτινοί και να διασκεδάσετε.

Αυτή η συνταγή κάνει ένα ποτό, αλλά μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα χρησιμοποιώντας αυτές τις αναλογίες. Απαιτεί επίσης τη χρήση μπλέντερ ή μίξερ χειρός, αλλά αν δεν έχετε δεν πειράζει. Μπορείτε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα σέικερ κοκτέιλ για αυτό το βήμα ή επίσης να χτυπήσετε τα υλικά για να γίνει αφρός! Αν δεν έχει αφρό, δεν είναι λευκά Χριστούγεννα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα(ες)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

Συστατικά

60 ml κρέμα καρύδας

45 ml λευκό ρούμι

12 φύλλα φρέσκιας μέντας, συν 1 κλωνάρι για το σερβίρισμα

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

Πάγος

Ανθρακούχο νερό ή σόδα, για ολοκλήρωση

Σπόροι ροδιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε την κρέμα και το ρούμι μέχρι να αφρατέψουν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ χειρός).

Βήμα 2

Σε ένα ποτήρι Collins, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο, περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας και συμπληρώνετε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Βήμα 3

Γαρνίρετε με κλωναράκι μέντας και σπόρους ροδιού.

Σημείωση: αν δεν θέλετε αφρό, αντικαταστήστε την κρέμα με λευκό λικέρ καρύδας και δημιουργήστε το εφέ χιονιού με τριμμένη καρύδα που μπορείτε να περάσετε και στα χείλη των ποτηριών.

empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Μπορώ να ψήσω ξηρούς καρπούς στο φούρνο μικροκυμάτων;

Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
empty alt

Τρεις μαρινάδες για να κάνεις την πιο νόστιμη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Οι μαρινάδες πρωταγωνιστούν στο μπάρμπεκιου: Διατηρούν το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο καλύτερο ψήσιμό του.
Back To Top