Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ

Φαίνεται ότι η μειοψηφία στη χώρα μας θα μπορεί να περάσει λευκά Χριστούγεννα, κάτι που, κατά τη γνώμη μας, είναι εντελώς άδικο. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτό, σας καλύψαμε με αυτό το λευκό χριστουγεννιάτικο μοχίτο. Με αυτό το κοκτέιλ στο χέρι, δεν θα χρειαστεί καν να δώσετε προσοχή στην πρόβλεψη. Δεν είναι μυστικό ότι είμαστε μεγάλοι θαυμαστές ενός θεματικού κοκτέιλ, καθώς και ότι δίνουμε μια ανατροπή σε ένα κλασικό κοκτέιλ. Ο ουρανός είναι το όριο! Μην σταματήσετε λοιπόν μόνο εδώ, πειραματιστείτε και δοκιμάστε διαφορετικά ποτά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Μην ανησυχείτε, θα μπορείτε να πίνετε το κρασί σας όλο τον υπόλοιπο χρόνο – τώρα είναι η ώρα να είστε γιορτινοί και να διασκεδάσετε.

Αυτή η συνταγή κάνει ένα ποτό, αλλά μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα χρησιμοποιώντας αυτές τις αναλογίες. Απαιτεί επίσης τη χρήση μπλέντερ ή μίξερ χειρός, αλλά αν δεν έχετε δεν πειράζει. Μπορείτε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα σέικερ κοκτέιλ για αυτό το βήμα ή επίσης να χτυπήσετε τα υλικά για να γίνει αφρός! Αν δεν έχει αφρό, δεν είναι λευκά Χριστούγεννα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα(ες)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

Συστατικά

60 ml κρέμα καρύδας

45 ml λευκό ρούμι

12 φύλλα φρέσκιας μέντας, συν 1 κλωνάρι για το σερβίρισμα

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

Πάγος

Ανθρακούχο νερό ή σόδα, για ολοκλήρωση

Σπόροι ροδιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε την κρέμα και το ρούμι μέχρι να αφρατέψουν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ χειρός).

Βήμα 2

Σε ένα ποτήρι Collins, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο, περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας και συμπληρώνετε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Βήμα 3

Γαρνίρετε με κλωναράκι μέντας και σπόρους ροδιού.

Σημείωση: αν δεν θέλετε αφρό, αντικαταστήστε την κρέμα με λευκό λικέρ καρύδας και δημιουργήστε το εφέ χιονιού με τριμμένη καρύδα που μπορείτε να περάσετε και στα χείλη των ποτηριών.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top