Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ

Φαίνεται ότι η μειοψηφία στη χώρα μας θα μπορεί να περάσει λευκά Χριστούγεννα, κάτι που, κατά τη γνώμη μας, είναι εντελώς άδικο. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτό, σας καλύψαμε με αυτό το λευκό χριστουγεννιάτικο μοχίτο. Με αυτό το κοκτέιλ στο χέρι, δεν θα χρειαστεί καν να δώσετε προσοχή στην πρόβλεψη. Δεν είναι μυστικό ότι είμαστε μεγάλοι θαυμαστές ενός θεματικού κοκτέιλ, καθώς και ότι δίνουμε μια ανατροπή σε ένα κλασικό κοκτέιλ. Ο ουρανός είναι το όριο! Μην σταματήσετε λοιπόν μόνο εδώ, πειραματιστείτε και δοκιμάστε διαφορετικά ποτά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Μην ανησυχείτε, θα μπορείτε να πίνετε το κρασί σας όλο τον υπόλοιπο χρόνο – τώρα είναι η ώρα να είστε γιορτινοί και να διασκεδάσετε.

Αυτή η συνταγή κάνει ένα ποτό, αλλά μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα χρησιμοποιώντας αυτές τις αναλογίες. Απαιτεί επίσης τη χρήση μπλέντερ ή μίξερ χειρός, αλλά αν δεν έχετε δεν πειράζει. Μπορείτε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα σέικερ κοκτέιλ για αυτό το βήμα ή επίσης να χτυπήσετε τα υλικά για να γίνει αφρός! Αν δεν έχει αφρό, δεν είναι λευκά Χριστούγεννα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα(ες)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

Συστατικά

60 ml κρέμα καρύδας

45 ml λευκό ρούμι

12 φύλλα φρέσκιας μέντας, συν 1 κλωνάρι για το σερβίρισμα

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

Πάγος

Ανθρακούχο νερό ή σόδα, για ολοκλήρωση

Σπόροι ροδιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε την κρέμα και το ρούμι μέχρι να αφρατέψουν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ χειρός).

Βήμα 2

Σε ένα ποτήρι Collins, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο, περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας και συμπληρώνετε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Βήμα 3

Γαρνίρετε με κλωναράκι μέντας και σπόρους ροδιού.

Σημείωση: αν δεν θέλετε αφρό, αντικαταστήστε την κρέμα με λευκό λικέρ καρύδας και δημιουργήστε το εφέ χιονιού με τριμμένη καρύδα που μπορείτε να περάσετε και στα χείλη των ποτηριών.

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
Back To Top