Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται. Μπορείς πραγματικά να αφεθείς να απολαύσεις μια λαχταριστή συνταγή συνώνυμο του comfort food. Ειδικά στην καραντίνα, η βραδιά ζυμαρικών μοιάζει σχεδόν με κανονική ζωή, κι η Παρασκευή έρχεται ακόμα πιο κοντά.

Ρολά λαζάνια

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ

Αλάτι

12 φύλλα λαζάνια

1 1/2 φλ. ρικότα

1/2 φλ. τυρί κρέμα

2 μεγάλα αυγά

6 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και αλεσμένες

3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

1 κονσέρβα να καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

1 σακούλα κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

1 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

250 γρ. τριμμένα ντοματάκια ή σάλτσα ντομάτας

Φρέσκος μαϊντανός, για σερβίρισμα

lasagna flo

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ. ζεστό γάλα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. μοσχοκάρυδο

1/2 φλ. τσένταρ, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Βράζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μαγειρεύεις τα λαζάνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζεις.

lasagna flor

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης συνδυάζεις ρικότα, τυρί κρέμα και αυγά. Πρόσθεσε σκόρδο, 3/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, σπανάκι, καρδιές αγκινάρας, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, βασιλικό, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 3 κουτ. πιπέρι, και μια πρέζα μοσχοκάρυδο, και ανακάτεψε απαλά για να αναμείξεις. (Θέλεις το γέμισμα να είναι χοντρό και να μην ενσωματώνεται πλήρως.)

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή τα χέρια σου, άπλωσε το μείγμα ρικότα στη μία πλευρά κάθε ρολού. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσεις λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το μείγμα.) Τύλιξε τα φύλλα-λαζάνια σαν ρολά.

Φτιάξε την μπεσαμέλ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα σε μέτρια φωτιά, λιώσε το βούτυρο. Μόλις λιώσει πλήρως το βούτυρο, πρόσθεσε αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια παχιά πάστα. Άφησέ το να φουσκώσει, αλλά όχι να γίνει καφέ. Άδειασε αργά το γάλα στο σκεύος και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και τσένταρ. Απενεργοποίησε τη φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σε ένα ταψί, φτιάξε ένα στρώμα με τη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος του πάτου. Πρόσθεσε τα ρολά και κάλυψε το καθένα με μια κουταλιά σάλτσα μπεσαμέλ. Ψήνεις για 30 έως 40 λεπτά.

Σερβίρεις με παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επειδή μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δεν θα «παίξει Πάσχα στο χωριό» και αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του […]
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top