Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται. Μπορείς πραγματικά να αφεθείς να απολαύσεις μια λαχταριστή συνταγή συνώνυμο του comfort food. Ειδικά στην καραντίνα, η βραδιά ζυμαρικών μοιάζει σχεδόν με κανονική ζωή, κι η Παρασκευή έρχεται ακόμα πιο κοντά.

Ρολά λαζάνια

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ

Αλάτι

12 φύλλα λαζάνια

1 1/2 φλ. ρικότα

1/2 φλ. τυρί κρέμα

2 μεγάλα αυγά

6 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και αλεσμένες

3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

1 κονσέρβα να καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

1 σακούλα κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

1 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

250 γρ. τριμμένα ντοματάκια ή σάλτσα ντομάτας

Φρέσκος μαϊντανός, για σερβίρισμα

lasagna flo

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ. ζεστό γάλα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. μοσχοκάρυδο

1/2 φλ. τσένταρ, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Βράζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μαγειρεύεις τα λαζάνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζεις.

lasagna flor

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης συνδυάζεις ρικότα, τυρί κρέμα και αυγά. Πρόσθεσε σκόρδο, 3/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, σπανάκι, καρδιές αγκινάρας, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, βασιλικό, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 3 κουτ. πιπέρι, και μια πρέζα μοσχοκάρυδο, και ανακάτεψε απαλά για να αναμείξεις. (Θέλεις το γέμισμα να είναι χοντρό και να μην ενσωματώνεται πλήρως.)

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή τα χέρια σου, άπλωσε το μείγμα ρικότα στη μία πλευρά κάθε ρολού. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσεις λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το μείγμα.) Τύλιξε τα φύλλα-λαζάνια σαν ρολά.

Φτιάξε την μπεσαμέλ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα σε μέτρια φωτιά, λιώσε το βούτυρο. Μόλις λιώσει πλήρως το βούτυρο, πρόσθεσε αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια παχιά πάστα. Άφησέ το να φουσκώσει, αλλά όχι να γίνει καφέ. Άδειασε αργά το γάλα στο σκεύος και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και τσένταρ. Απενεργοποίησε τη φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σε ένα ταψί, φτιάξε ένα στρώμα με τη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος του πάτου. Πρόσθεσε τα ρολά και κάλυψε το καθένα με μια κουταλιά σάλτσα μπεσαμέλ. Ψήνεις για 30 έως 40 λεπτά.

Σερβίρεις με παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Αχλάδια στον φούρνο… ένα υγιεινό γλυκό-σνακ όλο απόλαυση

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Back To Top