Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές. Ακολουθούν τέσσερις ιδέες για γεμίζει λιγότερο γρήγορα ο κάδος της κουζίνας σου!

Ζωμοί λαχανικών: Απλά ξεπλένεις καλά τα υλικά σου και τα ρίχνεις, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, σε μια ακόμα μεγαλύτερη κατσαρόλα. Ναι, ακόμα και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φύλλα του καρότου ή τους ξυλώδεις πυρήνες από το κουνουπίδι και το λάχανο. Απόφυγε μόνο να χρησιμοποιήσεις παντζάρια, γιατί χρωματίζουν έντονα το ζωμό. Προσθέτεις νερό, σκόρδο και μπαχαρικά, σιγοβράζεις και σουρώνεις.

Σαλάτες: Οι μίσχοι του μπρόκολου και του κουνουπιδιού μπορούν να γίνουν σαλάτα, όπως και τα άνθη των αντίστοιχων λαχανικών: αφαιρείς την εξωτερική φλούδα τους, τους κόβεις σε λεπτές φέτες και τους μαγειρεύεις. Επιπλέον, οι μίσχοι του μπρόκολου μπορούν να αντικαταστήσουν τα λαχανάκια Βρυξελλών σε μια συνταγή.

Σάλτσες: Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις μια πέστο από τους μίσχους και τους πυρήνες διαφόρων λαχανικών, όπως είναι το μπρόκολο ή το κέιλ;

Τουρσί: Οι μίσχοι του σέσκουλου ή του μπρόκολου είναι μερικά μόνο από τα μέρη των λαχανικών που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολύ νόστιμο τουρσί. Αρκεί να έχεις φαντασία και υπομονή!

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Back To Top