Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές. Ακολουθούν τέσσερις ιδέες για γεμίζει λιγότερο γρήγορα ο κάδος της κουζίνας σου!

Ζωμοί λαχανικών: Απλά ξεπλένεις καλά τα υλικά σου και τα ρίχνεις, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, σε μια ακόμα μεγαλύτερη κατσαρόλα. Ναι, ακόμα και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φύλλα του καρότου ή τους ξυλώδεις πυρήνες από το κουνουπίδι και το λάχανο. Απόφυγε μόνο να χρησιμοποιήσεις παντζάρια, γιατί χρωματίζουν έντονα το ζωμό. Προσθέτεις νερό, σκόρδο και μπαχαρικά, σιγοβράζεις και σουρώνεις.

Σαλάτες: Οι μίσχοι του μπρόκολου και του κουνουπιδιού μπορούν να γίνουν σαλάτα, όπως και τα άνθη των αντίστοιχων λαχανικών: αφαιρείς την εξωτερική φλούδα τους, τους κόβεις σε λεπτές φέτες και τους μαγειρεύεις. Επιπλέον, οι μίσχοι του μπρόκολου μπορούν να αντικαταστήσουν τα λαχανάκια Βρυξελλών σε μια συνταγή.

Σάλτσες: Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις μια πέστο από τους μίσχους και τους πυρήνες διαφόρων λαχανικών, όπως είναι το μπρόκολο ή το κέιλ;

Τουρσί: Οι μίσχοι του σέσκουλου ή του μπρόκολου είναι μερικά μόνο από τα μέρη των λαχανικών που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολύ νόστιμο τουρσί. Αρκεί να έχεις φαντασία και υπομονή!

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Δέκα τροφές που σας κάνουν …lifting! Δείξτε νεότεροι τρώγοντάς τες

Ποιος δε θέλει να μοιάζει (και φυσικά να είναι) νεότερος… Αν και τον κυρίαρχο ρόλο τον έχουν τα γονίδια, μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας έχει και το κεφάλαιο «διατροφή».
empty alt

Βρώσιμο γκλίτερ: πόσο ασφαλής είναι η νέα τάση στο Instagram;

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
empty alt

Φακές Dal με άρωμα Ινδίας

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και αναδείξτε αυτό το ωφέλιμο όσπριο
Back To Top