Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές. Ακολουθούν τέσσερις ιδέες για γεμίζει λιγότερο γρήγορα ο κάδος της κουζίνας σου!

Ζωμοί λαχανικών: Απλά ξεπλένεις καλά τα υλικά σου και τα ρίχνεις, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, σε μια ακόμα μεγαλύτερη κατσαρόλα. Ναι, ακόμα και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φύλλα του καρότου ή τους ξυλώδεις πυρήνες από το κουνουπίδι και το λάχανο. Απόφυγε μόνο να χρησιμοποιήσεις παντζάρια, γιατί χρωματίζουν έντονα το ζωμό. Προσθέτεις νερό, σκόρδο και μπαχαρικά, σιγοβράζεις και σουρώνεις.

Σαλάτες: Οι μίσχοι του μπρόκολου και του κουνουπιδιού μπορούν να γίνουν σαλάτα, όπως και τα άνθη των αντίστοιχων λαχανικών: αφαιρείς την εξωτερική φλούδα τους, τους κόβεις σε λεπτές φέτες και τους μαγειρεύεις. Επιπλέον, οι μίσχοι του μπρόκολου μπορούν να αντικαταστήσουν τα λαχανάκια Βρυξελλών σε μια συνταγή.

Σάλτσες: Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις μια πέστο από τους μίσχους και τους πυρήνες διαφόρων λαχανικών, όπως είναι το μπρόκολο ή το κέιλ;

Τουρσί: Οι μίσχοι του σέσκουλου ή του μπρόκολου είναι μερικά μόνο από τα μέρη των λαχανικών που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολύ νόστιμο τουρσί. Αρκεί να έχεις φαντασία και υπομονή!

empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Γιατί αξίζει να φτιάξεις σπιτικά μείγματα μπαχαρικών (και πώς θα το κάνεις)

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
Back To Top