Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι;

1η τεχνική

1. Βάλε νερό να πάρει μια βράση σε ένα κατσαρολάκι.

2. Τοποθέτησε προσεκτικά τα αυγά στο νερό και όταν αρχίσει πάλι να ξαναβράζει, χαμήλωσε τη φωτιά.

3. Άφησε τα αυγά να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά.

4. Βγάλε τα από το κατσαρολάκι με μια τρυπητή κουτάλα, μετάφερέ τα σε ένα σουρωτήρι κάτω από τη βρύση και άνοιξε το νερό στο κρύο, για να σταματήσει το μαγείρεμά τους.

2η τεχνική

1. Βάλε τα αυγά σε ένα άδειο κατσαρολάκι και σκέπασέ τα με κρύο νερό.

2. Άφησέ τα να πάρουν μια βράση και μετά χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν για ένα λεπτό ακόμα.

3. Βγάλε τα από το κατσαρολάκι και συνέχισε με το 4ο βήμα της 1ης τεχνικής.

Συνολικά, η 1η τεχνική θα σου πάρει 5-7 λεπτά, ενώ η 2η τεχνική 3-5 λεπτά.

empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

3+1 λάθη που κάνουμε στο σουπερμάρκετ

Μήπως κάθε φορά που επισκέφτεσαι το σουπερμάρκετ, κάνεις τα ψώνια σου με μηχανικές κινήσεις; Απλές αλλά συνειδητές αλλαγές θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα αλλά και να προστατεύσεις την υγεία σου.
empty alt

Τα φύκια είναι οι νέες μεταξωτές κορδέλες της διατροφής

Προστίθενται σε συμπληρώματα διατροφής, τυποποιημένες τροφές, αλλά και σε πιάτα καλών εστιατορίων, για τα υγιεινά οφέλη και την ουμάμι γεύση τους.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
Back To Top