Το Nutty Irishman ή αλλιώς «Τρελός Ιρλανδός» και οι Shamrockaritas ή μαργαρίτες στα ιρλανδικά… είναι δύο κοκτέιλ που θα σε βοηθήσουν να γιορτάσεις το St. Patrick's day.

Το «nutty» στο Nutty Irishman αναφέρεται στο λικέρ φουντουκιού, το οποίο μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ένα εξαιρετικά σκοτεινό συστατικό, αλλά συνήθως μπορείτε να βρείτε ένα μπουκάλι της πιο διάσημης μάρκας - Frangelico - στο τοπικό κατάστημα ποτών. Η γλυκύτητα και η διακριτική του γεύση είναι ο τέλειος συνεργάτης για την πλούσια ιρλανδική κρέμα. Αλλά αν δεν μπορείτε να το βρείτε, επιλέξτε κάποιο άλλο λικέρ με γεύση ξηρών καρπών, όπως το amaretto.

Φτιάξαμε αυτό το μεθυσμένο έξτρα «nutt» προσθέτοντας μια σπιτική ιρλανδική κρέμα σαντιγί και ένα πασπάλισμα θρυμματισμένο φουντούκι. Το σχεδόν αναπόφευκτο μουστάκι σαντιγί που ακολουθεί αξίζει τον κόπο.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

12 λεπτά

st. paticks

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ:

1 φλ. σαντιγύ

1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

1/4 φλ. Ιρλανδική κρέμα (όπως Baileys)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ:

50 ml Ιρλανδική κρέμα (όπως Baileys)

50 ml λικέρ φουντουκιού (όπως Frangelico)

1/2 κ.γ. θρυμματισμένα φουντούκια ή κράκερ Graham

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ:

Στον κάδο του μίξερ ή ενός μεσαίου μπολ με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και μετά προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα Ιρλανδίας. Μεταφέρετε την κρέμα σε μια σακούλα σωληνώσεων ή πλαστική σακούλα με μια γωνία που κόβετε και αφήστε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ:

Σε ένα σέικερ, προσθέστε ιρλανδική κρέμα και λικέρ φουντουκιού και γεμίστε με πάγο. Ανακινήστε μέχρι να παγώσει το σέικερ και μετά στραγγίστε το ρόφημα σε ένα ποτήρι. Περάστε την ιρλανδική σαντιγί και γαρνίρετε με φουντούκια

st. patrick

Shamrockaritas

Λάτρεις της Μαργαρίτας, η Shamrockarita έφτασε. Με τεκίλα και λάιμ, στη συνέχεια με λικέρ ξινόμηλο, αυτό το εορταστικό κοκτέιλ θα προσθέσει την τέλεια αίσθηση στο πάρτι του Αγίου Πατρικίου.

Μια κλασική μαργαρίτα γίνεται συνήθως με 3 μέρη τεκίλα, 2 μέρη triple sec και 1 μέρος χυμό λάιμ. Εδώ ανταλλάσσουμε μέρος του triple sec με λικέρ ξινόμηλο, που φέρνει μια αναζωογονητική νότα τάρτας στο κοκτέιλ, καθώς και αυτή την υπέροχη πράσινη απόχρωση.

Κάθε εορταστικό κοκτέιλ χρειάζεται μια διασκεδαστική γαρνιτούρα και αυτές οι φέτες μήλου σε σχήμα τριφυλλιού προσθέτουν την τέλεια πινελιά. Φτιάχνονται πανεύκολα—απλώς κόψτε στρογγυλές φέτες μήλου Granny Smith 1/4" και χρησιμοποιήστε ένα κόφτη μπισκότων 2" τριφύλλι για να φτιάξετε τα σχήματα – αλλά αν θέλετε να το απλοποιήσετε, μια απλή φέτα μήλου μισού φεγγαριού θα λειτουργήσει επίσης.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

Συστατικά

1 μήλο Granny Smith

20 ml φρέσκο χυμό λάιμ, συν περισσότερο για τα μήλα

1 σφήνα λάιμ

Αφρώδη ζάχαρη και/ή θαλασσινό αλάτι, για το ποτήρι

50 ml ουγκιά. τεκίλα μπλάνκο

35 ml λικέρ από ξινό μήλο σνάπς (όπως το ξινό μήλο Schnapps του Dekuyper)

20 ml triple sec

Εκτέλεση

Κόψτε το μήλο από πάνω προς τα κάτω σε ένα γύρο πάχους 0.6 cm. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη για μπισκότα τριφύλλου πλάτους 2 ιντσών, κόψτε ένα σχήμα τριφυλλιού από τη φέτα μήλου. Τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε λίγο χυμό λάιμ.

Τρίψτε μια φέτα λάιμ γύρω από το χείλος ενός ποτηριού μαργαρίτας. Τοποθετήστε την αφρώδη ζάχαρη σε ένα πιάτο και μετά βυθίστε το χείλος του ποτηριού στη ζάχαρη.

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, συνδυάστε τεκίλα, σνάπ, triple sec και το υπόλοιπο χυμό λάιμ. Γεμίστε το σέικερ με πάγο, καλύψτε και ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σέικερ να κρυώσει πολύ και να σχηματιστεί συμπύκνωση, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Σουρώστε σε έτοιμο ποτήρι γεμάτο πάγο. Γαρνίρετε με φέτα μήλου σε σχήμα τριφυλλιού.

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
empty alt

To Giggle Juice είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται

Τι ακριβώς είναι το Giggle Juice, ρωτάτε; Ένας συνδυασμός moscato, λεμονάδας και βότκας που θα σας κάνει να ευθυμήσετε ευχάριστα – ίσως και να βάλετε τα γέλια – όλοι χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαίρι μια έξτρα δόση χαράς και παιδικής ανεμελιάς – οπότε δοκιμάστε το.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.

Back To Top