Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών.

Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών. Αλμυρές ή γλυκές, οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο σνακ. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί. Δίνει έτσι χρόνο στο αλεύρι να απορροφήσει το υγρό και τη γλουτένη. Με άλλα λόγια: Οι κρέπες σας θα είναι εξαιρετικά τρυφερές (όχι λαστιχωτές).

Πώς μπορώ να φτιάξω κρέπα;

Δημιουργώντας ένα «πηγάδι» στα συνδυασμένα, ξηρά συστατικά και, στη συνέχεια, χτυπώντας ελαφρά τα αυγά και το γάλα. Τόσο απλό!

Το μείγμα μιας κρέπας είναι το ίδιο με της τηγανίτας;

Όχι – τα συστατικά είναι ως επί το πλείστον τα ίδια, αλλά το κουρκούτι τηγανίτας έχει ενισχυτικό όπως μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ, ενώ οι κρέπες όχι. Έτσι, οι τηγανίτες θα γίνουν πιο αφράτες και πιο παχιές, ενώ οι κρέπες είναι λεπτές και λείες.

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι η κρέπα μου δεν έχει σβώλους;

Το μείγμα κρέπας είναι πολύ λεπτό – υπάρχει περισσότερο γάλα από το αλεύρι στο μείγμα – και θέλεις να είναι χωρίς σβώλους. Θεωρούμε ότι τις περισσότερες φορές το χτύπημα με το χέρι λειτουργεί καλά, αλλά αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι είναι απόλυτα λεπτό και λείο, μπορείς να αναμίξεις το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.

Πώς μπορώ να φτιάξω πιο γλυκιά κρέπα;

Εύκολο – δεν έχεις παρά να αυξήσεις την ποσότητα ζάχαρης. Προσθέτεις μόνο μια κουταλιά της σούπας, η οποία μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί εάν φτιάχνεις κρέπες για επιδόρπιο.

Με τι μπορώ να τις συνδυάσω;

Πραγματικά οτιδήποτε θέλεις να βάλεις. Ωστόσο, τα φρέσκα φρούτα ή μια κουταλιά πραλίνα ή φυστικοβούτυρο είναι μερικά από τα αγαπημένα μας υλικά.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

krepaa

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Φρέσκα φρούτα, για σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

krepad

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάς το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια, δημιουργείς ένα «πηγάδι» με αλεύρι και προσθέτεις τα αυγά. Προσθέτεις σταδιακά το γάλα, χτυπώντας ελαφρά για να συνδυαστεί μετά από κάθε προσθήκη. Αφήνει το μείγμα να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου γίνει ελαφρώς αφρώδης στην κορυφή, 15 έως 20 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Περίπου 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά, ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα στο τηγάνι, στρέφοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.

Τηγανίζεις 2 λεπτά, στη συνέχεια της γυρίζεις πλευρά και μαγειρεύεις 1 λεπτό ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις κρέπες ζεστές με φρέσκα φρούτα και ζάχαρη άχνη.

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
Back To Top