Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κονσέρβες (περίπου 425 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1/2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος άνηθος

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες ξερού κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι σχοινόπρασο ξερό

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι

Εναλλακτικά καρυκεύματα: γλυκιά πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη

revitho

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 και σκουπίζετε, στεγνώνετε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 30 λεπτά.

Μεταφέρετε προσεκτικά τα ζεστά ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ρίξτε τα ρεβίθια με λάδι και τα καρυκεύματα. Απλώστε ξανά στο ταψί και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.

Αφήνετε τα ρεβίθια να κρυώσουν στο ταψί.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ:

Στεγνώστε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ρεβίθια με το λάδι και τα καρυκεύματα.

Ψήνετε στους 190° μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 15 λεπτά.

empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top