Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κονσέρβες (περίπου 425 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1/2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος άνηθος

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες ξερού κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι σχοινόπρασο ξερό

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι

Εναλλακτικά καρυκεύματα: γλυκιά πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη

revitho

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 και σκουπίζετε, στεγνώνετε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 30 λεπτά.

Μεταφέρετε προσεκτικά τα ζεστά ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ρίξτε τα ρεβίθια με λάδι και τα καρυκεύματα. Απλώστε ξανά στο ταψί και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.

Αφήνετε τα ρεβίθια να κρυώσουν στο ταψί.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ:

Στεγνώστε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ρεβίθια με το λάδι και τα καρυκεύματα.

Ψήνετε στους 190° μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 15 λεπτά.

empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

Καιρός για…frozen yogurt

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
Back To Top