Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κονσέρβες (περίπου 425 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1/2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος άνηθος

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες ξερού κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι σχοινόπρασο ξερό

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι

Εναλλακτικά καρυκεύματα: γλυκιά πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη

revitho

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 και σκουπίζετε, στεγνώνετε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 30 λεπτά.

Μεταφέρετε προσεκτικά τα ζεστά ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ρίξτε τα ρεβίθια με λάδι και τα καρυκεύματα. Απλώστε ξανά στο ταψί και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.

Αφήνετε τα ρεβίθια να κρυώσουν στο ταψί.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ:

Στεγνώστε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ρεβίθια με το λάδι και τα καρυκεύματα.

Ψήνετε στους 190° μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 15 λεπτά.

empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
Back To Top