Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες. Σχεδόν κάθε περιοχή της Ιαπωνίας έχει τη δικιά της ποικιλία ράμεν, όπως το τονκότσου από το Κιούσου και ράμεν μίσο από το Χοκκάιντο.

Το ράμεν είναι ιαπωνική προσαρμογή των κινεζικών νουντλ. Δεν είναι γνωστό πότε εμφανίστηκαν στην Ιαπωνία, αλλά θεωρείται πιθανότερο να εισήχθησαν από Κινέζους μετανάστες στα τέλη του 19ου ή στις αρχές του 20ού αιώνα. Το πρώτο κατάστημα εξειδικευμένο στο ράμεν άνοιξε στη Γιοκοχάμα το 1910. Μετά τον Β΄ΠΠ, λόγω ελλείψεων σε ρύζι άρχισαν να διαδίδονται τα νουντλ από σιτάρι. Το 1958 ο Μομοφούκου Άντο εφηύρε τα στιγμιαία νουντλ. Το ράμεν σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φαγητά στην Ιαπωνία και μόνο στο Τόκιο λειτουργούν περίπου 5.000 καταστήματα πώλησης ράμεν

Η κοτόσουπα είναι ένα φαγητό με πολλά οφέλη, αλλά μερικές φορές έχουμε τη διάθεση για κάτι που έχει λίγο περισσότερη γεύση από την κλασική εκδοχή της που θυμίζει «ανάρρωση». Αυτή η συνταγή συσκευάζει μια γευστική έκρηξη με εξωτικές νότες! Έχεις κάποια πικάντικη γεύση από τη σκόνη κάρι, μια πλούσια κρεμώδη κρέμα από το γάλα καρύδας και το λάιμ θα απογειώσει τα αρώματα.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτά κομμάτια μήκους

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι

1/2 κουτ. πιπέρι καγιέν

Αλάτι

ramen so

2 κουτιά γάλα καρύδας (ανακινείς καλά)

3 φλ. ζωμό κοτόπουλου

2 φλ. τεμαχισμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

1 πακέτο ramen noodles, μπορείς να κρατήσεις τα καρυκεύματα για άλλη χρήση ή να τα προσθέσεις για πιο έντονο άρωμα

φέτες λάιμ, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το λάδι καρύδας. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το πιπέρι και τα καρότα και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 6 έως 8 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέτεις κάρι σκόνη και καγιέν και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστεί.

Ρίχνεις το γάλα καρύδας και τον ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζεις. Προσθέτεις το τεμαχισμένα κοτόπουλο, το κόλιανδρο και τα νουντλς και μαγειρεύεις μέχρι να βράσουν τα νουντλ.

Γαρνίρεις με κόλιαντρο και σερβίρεις με φέτες λάιμ.

empty alt

9 λόγοι που κάνουν το καρπούζι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού

Δεν υφίσταται ελληνικό καλοκαίρι, καλοκαιρινή σέλφι, και παιδικές αναμνήσεις χωρίς το καρπούζι πρωταγωνιστή, συμφωνείς; Το απολαμβάνεις κρύο, σε δροσίζει, δεν σε βαραίνει, και σου προσφέρει τόσα πολλά που ίσως δεν γνωρίζεις, αλλά θα μάθεις εδώ: – Στα 150 γραμμάρια, περιέχει: 43 θερμίδες, 0...
empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
empty alt

Απολαυστικές μπάρες Cheesecake Crème Brûlée γλυκιάς κολοκύθας

 Οι μπάρες cheesecake crème brûlée θα είναι το νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο
Back To Top