Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες. Σχεδόν κάθε περιοχή της Ιαπωνίας έχει τη δικιά της ποικιλία ράμεν, όπως το τονκότσου από το Κιούσου και ράμεν μίσο από το Χοκκάιντο.

Το ράμεν είναι ιαπωνική προσαρμογή των κινεζικών νουντλ. Δεν είναι γνωστό πότε εμφανίστηκαν στην Ιαπωνία, αλλά θεωρείται πιθανότερο να εισήχθησαν από Κινέζους μετανάστες στα τέλη του 19ου ή στις αρχές του 20ού αιώνα. Το πρώτο κατάστημα εξειδικευμένο στο ράμεν άνοιξε στη Γιοκοχάμα το 1910. Μετά τον Β΄ΠΠ, λόγω ελλείψεων σε ρύζι άρχισαν να διαδίδονται τα νουντλ από σιτάρι. Το 1958 ο Μομοφούκου Άντο εφηύρε τα στιγμιαία νουντλ. Το ράμεν σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φαγητά στην Ιαπωνία και μόνο στο Τόκιο λειτουργούν περίπου 5.000 καταστήματα πώλησης ράμεν

Η κοτόσουπα είναι ένα φαγητό με πολλά οφέλη, αλλά μερικές φορές έχουμε τη διάθεση για κάτι που έχει λίγο περισσότερη γεύση από την κλασική εκδοχή της που θυμίζει «ανάρρωση». Αυτή η συνταγή συσκευάζει μια γευστική έκρηξη με εξωτικές νότες! Έχεις κάποια πικάντικη γεύση από τη σκόνη κάρι, μια πλούσια κρεμώδη κρέμα από το γάλα καρύδας και το λάιμ θα απογειώσει τα αρώματα.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτά κομμάτια μήκους

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι

1/2 κουτ. πιπέρι καγιέν

Αλάτι

ramen so

2 κουτιά γάλα καρύδας (ανακινείς καλά)

3 φλ. ζωμό κοτόπουλου

2 φλ. τεμαχισμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

1 πακέτο ramen noodles, μπορείς να κρατήσεις τα καρυκεύματα για άλλη χρήση ή να τα προσθέσεις για πιο έντονο άρωμα

φέτες λάιμ, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το λάδι καρύδας. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το πιπέρι και τα καρότα και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 6 έως 8 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέτεις κάρι σκόνη και καγιέν και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστεί.

Ρίχνεις το γάλα καρύδας και τον ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζεις. Προσθέτεις το τεμαχισμένα κοτόπουλο, το κόλιανδρο και τα νουντλς και μαγειρεύεις μέχρι να βράσουν τα νουντλ.

Γαρνίρεις με κόλιαντρο και σερβίρεις με φέτες λάιμ.

empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Πρέπει να βάζουμε τα λαχανικά στο ψυγείο;

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Ταϊλανδική σαλάτα με noodles

Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο...
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
Back To Top