Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες. Σχεδόν κάθε περιοχή της Ιαπωνίας έχει τη δικιά της ποικιλία ράμεν, όπως το τονκότσου από το Κιούσου και ράμεν μίσο από το Χοκκάιντο.

Το ράμεν είναι ιαπωνική προσαρμογή των κινεζικών νουντλ. Δεν είναι γνωστό πότε εμφανίστηκαν στην Ιαπωνία, αλλά θεωρείται πιθανότερο να εισήχθησαν από Κινέζους μετανάστες στα τέλη του 19ου ή στις αρχές του 20ού αιώνα. Το πρώτο κατάστημα εξειδικευμένο στο ράμεν άνοιξε στη Γιοκοχάμα το 1910. Μετά τον Β΄ΠΠ, λόγω ελλείψεων σε ρύζι άρχισαν να διαδίδονται τα νουντλ από σιτάρι. Το 1958 ο Μομοφούκου Άντο εφηύρε τα στιγμιαία νουντλ. Το ράμεν σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φαγητά στην Ιαπωνία και μόνο στο Τόκιο λειτουργούν περίπου 5.000 καταστήματα πώλησης ράμεν

Η κοτόσουπα είναι ένα φαγητό με πολλά οφέλη, αλλά μερικές φορές έχουμε τη διάθεση για κάτι που έχει λίγο περισσότερη γεύση από την κλασική εκδοχή της που θυμίζει «ανάρρωση». Αυτή η συνταγή συσκευάζει μια γευστική έκρηξη με εξωτικές νότες! Έχεις κάποια πικάντικη γεύση από τη σκόνη κάρι, μια πλούσια κρεμώδη κρέμα από το γάλα καρύδας και το λάιμ θα απογειώσει τα αρώματα.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτά κομμάτια μήκους

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι

1/2 κουτ. πιπέρι καγιέν

Αλάτι

ramen so

2 κουτιά γάλα καρύδας (ανακινείς καλά)

3 φλ. ζωμό κοτόπουλου

2 φλ. τεμαχισμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

1 πακέτο ramen noodles, μπορείς να κρατήσεις τα καρυκεύματα για άλλη χρήση ή να τα προσθέσεις για πιο έντονο άρωμα

φέτες λάιμ, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το λάδι καρύδας. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το πιπέρι και τα καρότα και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 6 έως 8 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέτεις κάρι σκόνη και καγιέν και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστεί.

Ρίχνεις το γάλα καρύδας και τον ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζεις. Προσθέτεις το τεμαχισμένα κοτόπουλο, το κόλιανδρο και τα νουντλς και μαγειρεύεις μέχρι να βράσουν τα νουντλ.

Γαρνίρεις με κόλιαντρο και σερβίρεις με φέτες λάιμ.

empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα κι απλά το πιο τέλειο Milkshake

Eίτε έχεις παιδιά στο σπίτι είτε περιμένεις παιδιά φίλων είτε θες να νιώσεις κι εσύ ξανά ανέμελο παιδί ή να προσφέρεις στον εαυτό σου ή στους φίλους σου μια απόλαυση παιδικής καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από ένα milkshake.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά
Back To Top