Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]


Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να κάνουν θαύματα στην κουζίνα σου!

1. Φτιάξε σούπα με ψωμί. Δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από ζεστό ζωμό από κρέας, κότα ή λαχανικά (σπιτικό ή έτοιμο) για να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά μια νόστιμη σούπα. Απλώς σιγοβράζεις το ζωμό και στο τέλος προσθέτεις στο πιάτο μία φέτα ψωμί. Έτσι, θα έχεις ένα χορταστικό δείπνο με ελάχιστα υλικά. Για να… αναβαθμίσεις ελαφρώς τη σούπα σου μπορείς επίσης να τη μετατρέψεις σε κρεμμυδόσουπα: Αρχικά σοτάρεις ένα κομματιασμένο κρεμμύδι σε βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτεις το ζωμό, τον αφήνεις να σιγοβράσει και, τέλος, ρίχνεις στη σούπα μία φέτα ψωμί, ολόκληρη ή σε μορφή κρουτόν (αφού την κομματιάσεις και την ψήσεις στο φούρνο).

2. Φτιάξε αυγοφέτες. Η ισχύς εν τη ενώσει, δηλαδή ψωμί και αυγό, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη. Το περίφημο french toast, που είναι η επιτομή του αμερικανικού πρωινού. Χτυπάς αυγό σε ένα μπολ, βυθίζεις μία φέτα ψωμί και την τηγανίζεις για λίγο σε καυτό λάδι. Για ένα γλυκό, αμερικάνικο twist, συνοδεύεις με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και κανέλα.

french_toast
3. Συνόδευσε το ψωμί με ένα αυγό μάτι. Η διαδικασία είναι παρόμοια με τις αυγοφέτες, με τη διαφορά ότι δεν βουτάς το ψωμί στο χτυπημένο αυγό, αλλά αφού κόψεις μια στρογγυλή τρύπα από τη μέση της φέτας του ψωμιού, ρίχνεις την τρυπημένη φέτα σε καυτό λάδι στο τηγάνι και αμέσως προσθέτεις στο εσωτερικό της ένα σπασμένο αυγό, μέχρι να ψηθεί και να γίνει αυγό μάτι. Στο τέλος, συνοδεύεις αν θέλεις με πράσινη σαλάτα ή γαρνίρεις με λίγη σάλτσα πέστο από πάνω.

4. Φτιάξε ένα ανοιχτό τοστ. Σε φρυγανισμένο ψωμί, προσθέτεις από πάνω ένα αυγό μάτι και συμπληρώνεις με λίγο μπέικον, λίγο τυρί αν θέλεις, και μερικές φέτες ντομάτας.

5. Πρόσθεσε από πάνω μαγειρεμένα φασόλια. Μπορεί να χρησιμοποιήσεις τη φασολάδα που σου περίσσεψε από χτες ή ακόμα και φασόλια από κονσέρβα, τα οποία έχεις ζεστάνει μέσα σε ζωμό λαχανικών. Το ψωμί μουσκεύει από το ζουμί της φασολάδας, γίνεται πιο νόστιμο, και εσύ καλοπιάνεις τον οργανισμό και τη διάθεσή σου με ένα χορταστικό και απολαυστικό μείγμα από φυτικές πρωτεΐνες (φασόλια) και υδατάνθρακες (ψωμί).

bread_beans

6. Πρόσθεσε από πάνω αχνιστά μύδια. Δεν είναι ακριβώς η εύκολη λύση (το πιθανότερο είναι να μην έχεις… εύκαιρα στο ψυγείο σου μερικά φρέσκα μύδια!), αλλά είναι μια γκουρμέ και έξυπνη λύση. Πόσες φορές, αφού έχεις απολαύσει ένα μπολ με αχνιστά μύδια, προσπαθείς μετά να μαζέψεις αυτό τον υπέροχο ζωμό που έχει συσσωρευτεί στον πάτο, φτιαγμένο από κρασί, σκόρδο και διάφορα μυρωδικά; Μια εναλλακτική λοιπόν είναι να σερβίρεις τα αχνιστά μύδια με το ζωμό τους σε ένα πιάτο όπου θα έχεις απλώσει προηγουμένως μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί (που θα απορροφήσει το ζωμό, με όλο το μεγαλείο του). Συνοδεύεις με ένα ποτήρι κρασί, από τη φιάλη που έχεις χρησιμοποιήσει στη μαγειρική σου.

7. Μετάτρεψέ το σε μια μίνι πίτσα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε υπάρχει στο ψυγείο σου. Το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείς στάνταρ είναι λίγη σάλτσα ντομάτας ή ακόμα και λίγη πέστο, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά. Από πάνω προσθέτεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου: π.χ. λίγο ζαμπόν, μερικά κομμάτια από ψητό μανιτάρι ή άλλα ψητά λαχανικά και τριμμένο τυρί. Ακόμα και αποφάγια από το χτεσινό κοτόπουλο ή το χοιρινό μπορούν να κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Ψήνεις το ψωμί για λίγο στο φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

bread_pizza

8. Συνόδεψε το ψωμί με ψιλοκομμένη ντομάτα, αβοκάντο και πιπεριά. Μπορείς να αντιμετωπίσεις μία φέτα ψωμί όπως την τορτίγια, προσθέτοντάς της τα υλικά που θα χρησιμοποιούσες και σε ένα μεξικανικό γεύμα, για παράδειγμα φετούλες από ώριμο αβοκάντο, λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, καλαμπόκι και λίγη πιπερίτσα τσίλι (ή μία πρέζα από κάποιο καυτερό πιπέρι). Το αποτέλεσμα θα βγει πεντανόστιμο και χορταστικό!

9. Βούτηξέ το στο γάλα. Να μια τέλεια ιδέα για μικρούς – αλλά και μεγάλους που αναζητούν μια λύση εξπρές για ενέργεια και γεύση μαζί. Τοποθετείς μία φέτα ψωμί σε ένα μπολ, πασπαλίζεις με λίγη κανέλα, απλώνεις λίγο βούτυρο, λίγο μέλι και συμπληρώνεις περιχύνοντας με ζεστό γάλα. Απολαμβάνεις αμέσως, κατά προτίμηση ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωί.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top