Οι μπάρες cheesecake crème brûlée θα είναι το νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο

Ξέχνα τη μηλόπιτα και ξέχνα και όλες τις άλλες εκδοχές γλυκιάς κολοκύθας… Οι μπάρες cheesecake crème brûlée είναι το απόλυτο νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους ουρανίσκους. Εύκολο να το φτιάξεις και ακόμα πιο εύκολο να το απολαύσεις!

Αποδόσεις:
16 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
4 ώρες
Cal/Serv:
205

Συστατικά

Για την κρούστα

Σπρέι μαγειρικής

1 1/2 φλ. ψιλοτριμμένα Oreos

5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

2 (225 gr.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1 γ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. μπαχαρικα κανέλα/γαρίφαλο

1/2 κουτ. αλάτι

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. λεπτή (ή κρυσταλλική) ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185°. Αλείφουμε ένα ταψί 8"-x-8" με μαγειρικό σπρέι. Κάντε την κρούστα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα Oreos με λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Πιέστε σε ομοιόμορφη στρώση στον πάτο του έτοιμου ταψιού.

Βήμα 2

Φτιάξτε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τον πουρέ κολοκύθας και τη ζάχαρη μέχρι να μη μείνουν σβώλοι. Προσθέστε το αυγό και τους κρόκους αυγών, στη συνέχεια ανακατέψτε τη βανίλια. Προσθέστε τα μπαχαρικά κανέλα/γαρίφαλο και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από την κρούστα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε αρκετό βραστό νερό για να φτάσει μέχρι τη μέση του ταψιού σας. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 50 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και ανοίξτε ελαφρά την πόρτα του φούρνου. Αφήνετε να κρυώσει στο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρέστε το σκεύος από το νερό και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για 2 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, το κόβετε σε μπάρες. Πασπαλίστε με μια ομοιόμορφη στρώση ζάχαρης και χρησιμοποιήστε προσεκτικά ένα φλόγιστρο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να καραμελώσει.

empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

4 συμβουλές για να αυτοσχεδιάσεις με (σχετική) ασφάλεια στην κουζίνα

Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία...
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top