Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για παγάκια! Η σανγκρία σε μορφή γρανίτας είναι ό,τι πρέπει για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου σε μια ζεστή βραδιά… Enjoy!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

1/3 φλ. κονιάκ

1/4 γ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Πορτοκαλί σε φέτες, για γαρνιτούρα

Λάιμ ροδέλες, για γαρνιτούρα

Ή φράουλες για γαρνιτούρα

frozen b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξτε το κρασί σε άδειες θήκες για παγάκια ή παγοκυψέλες και καταψύξτε όλη τη νύχτα.

Συνδυάστε παγάκια κόκκινου κρασιού με κονιάκ, χυμό πορτοκάλι και μέλι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με σφήνες πορτοκαλιού και λάιμ – η φράουλες για πιο ανοιξιάτικο εφέ.

Tip: Η σανγρία είναι ένα ποτό που μπορεί να σηκώσει πολλούς πειραματισμούς – μπορείς να προσθέσεις δυόσμο, να την κάνεις με λευκό κρασί και τζιν, να βάλεις χυμούς φρούτων ή κομμάτια φρούτων ανάλογα με την εποχή. Με βάση τη γλυκιά λευκή ή κόκκινη σανγκρία και ανάλογα με το πόσο γλυκιά ή δυνατή ή πόσο φρουτώδης θέλεις να είναι η επίγευση που επιθυμείς να σου αφήνει, παίξε με τα υλικά που έχεις στο σπίτι – με μερικές δοκιμές θα φτιάξεις το ιδανικό αποτέλεσμα και θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου. (με μέτρο ωστόσο οι δοκιμές – μην ξεμείνεις από υλικά – και μην υποδεχτείς ήδη σε κατάσταση μέθης τους καλεσμένους σου)

empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
empty alt

Γαλλική λαχταριστή κρεμμυδόσουπα

Κρύωσε ο καιρός, σου έχουμε την πιο γευστική λύση
Back To Top