Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για παγάκια! Η σανγκρία σε μορφή γρανίτας είναι ό,τι πρέπει για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου σε μια ζεστή βραδιά… Enjoy!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

1/3 φλ. κονιάκ

1/4 γ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Πορτοκαλί σε φέτες, για γαρνιτούρα

Λάιμ ροδέλες, για γαρνιτούρα

Ή φράουλες για γαρνιτούρα

frozen b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξτε το κρασί σε άδειες θήκες για παγάκια ή παγοκυψέλες και καταψύξτε όλη τη νύχτα.

Συνδυάστε παγάκια κόκκινου κρασιού με κονιάκ, χυμό πορτοκάλι και μέλι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με σφήνες πορτοκαλιού και λάιμ – η φράουλες για πιο ανοιξιάτικο εφέ.

Tip: Η σανγρία είναι ένα ποτό που μπορεί να σηκώσει πολλούς πειραματισμούς – μπορείς να προσθέσεις δυόσμο, να την κάνεις με λευκό κρασί και τζιν, να βάλεις χυμούς φρούτων ή κομμάτια φρούτων ανάλογα με την εποχή. Με βάση τη γλυκιά λευκή ή κόκκινη σανγκρία και ανάλογα με το πόσο γλυκιά ή δυνατή ή πόσο φρουτώδης θέλεις να είναι η επίγευση που επιθυμείς να σου αφήνει, παίξε με τα υλικά που έχεις στο σπίτι – με μερικές δοκιμές θα φτιάξεις το ιδανικό αποτέλεσμα και θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου. (με μέτρο ωστόσο οι δοκιμές – μην ξεμείνεις από υλικά – και μην υποδεχτείς ήδη σε κατάσταση μέθης τους καλεσμένους σου)

empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
Back To Top