Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

Δεν υπάρχει πιο εύκολο από αυτό το υγιεινό πρωινό taco που είναι έτοιμο σε μόλις πέντε λεπτά. Το λάχανο ή η ρόκα θα λειτουργήσουν εξίσου καλά αν δεν έχετε σπανάκι στο ψυγείο. Αν θέλετε ένα υπερβολικά σκληρό αυγό και παρατηρήσετε ότι το αυγό ροδίζει πολύ γρήγορα, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό στο τηγάνι για να βοηθήσει ο ατμός το αυγό και να πήξει ο κρόκος πιο γρήγορα.

Ενεργός χρόνος:

5 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

5 λεπτά

Μερίδες:

1

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντο ή λάδι canola

1 τορτίγια καλαμποκιού

1 φλιτζάνι baby σπανάκι ελαφρά συσκευασμένο

1 μεγάλο αυγό

2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη

Καυτερή σάλτσα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε την τορτίγια, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό συνολικά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Προσθέστε σπανάκι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν τα φύλλαελάχιστα, περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρετε το σπανάκι στην τορτίγια. Πασπαλίζετε τη φέτα σε κύκλο σε μέγεθος αυγού στο τηγάνι αφήνοντας ανοιχτό σημείο στο κέντρο. Σπάτε το αυγό στη φέτα. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το αυγό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, περίπου 2 λεπτά για να είναι πολύ εύκολο. Μεταφέρετε στο σπανάκι και περιχύστε με καυτερή σάλτσα, αν θέλετε.

 

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 taco

Θερμίδες 225, Λιπαρά 14g, Κορεσμένα Λιπαρά 5g, Χοληστερόλη 203mg, Υδατάνθρακες 13g, Συνολικά Σάκχαρα 1g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 12g, Φυτικές Ίνες 3g, Νάτριο 287mg, Κάλιο 363mg

empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

Ώρα να φτιάξεις μπισκότα από gingerbread

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι

Back To Top