Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

Δεν υπάρχει πιο εύκολο από αυτό το υγιεινό πρωινό taco που είναι έτοιμο σε μόλις πέντε λεπτά. Το λάχανο ή η ρόκα θα λειτουργήσουν εξίσου καλά αν δεν έχετε σπανάκι στο ψυγείο. Αν θέλετε ένα υπερβολικά σκληρό αυγό και παρατηρήσετε ότι το αυγό ροδίζει πολύ γρήγορα, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό στο τηγάνι για να βοηθήσει ο ατμός το αυγό και να πήξει ο κρόκος πιο γρήγορα.

Ενεργός χρόνος:

5 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

5 λεπτά

Μερίδες:

1

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντο ή λάδι canola

1 τορτίγια καλαμποκιού

1 φλιτζάνι baby σπανάκι ελαφρά συσκευασμένο

1 μεγάλο αυγό

2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη

Καυτερή σάλτσα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε την τορτίγια, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό συνολικά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Προσθέστε σπανάκι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν τα φύλλαελάχιστα, περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρετε το σπανάκι στην τορτίγια. Πασπαλίζετε τη φέτα σε κύκλο σε μέγεθος αυγού στο τηγάνι αφήνοντας ανοιχτό σημείο στο κέντρο. Σπάτε το αυγό στη φέτα. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το αυγό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, περίπου 2 λεπτά για να είναι πολύ εύκολο. Μεταφέρετε στο σπανάκι και περιχύστε με καυτερή σάλτσα, αν θέλετε.

 

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 taco

Θερμίδες 225, Λιπαρά 14g, Κορεσμένα Λιπαρά 5g, Χοληστερόλη 203mg, Υδατάνθρακες 13g, Συνολικά Σάκχαρα 1g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 12g, Φυτικές Ίνες 3g, Νάτριο 287mg, Κάλιο 363mg

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.
empty alt

Coffee time με ξυλάκια παγωτό

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια απόλαυση δύο σε ένα!
Back To Top