Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Φωτογραφίες: τι τρως (χωρίς να το θέλεις) όταν δεν πλένεις καλά τη σαλάτα

0     

Φωτογραφίες: τι τρως (χωρίς να το θέλεις) όταν δεν πλένεις καλά τη σαλάτα

salad

Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.

Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να πλένεις σχολαστικά τις σαλάτες σου. Στο εσωτερικό των φύλλων κρύβονται χώμα και ζωύφια που μπορεί να γίνουν φορείς λοιμώξεων (ιδιαίτερα στη διάρκεια της κύησης, οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τις σαλάτες που δεν έχουν πλυθεί καλά γιατί ενέχουν τον κίνδυνο του τοξοπλάσματος). Αλλά ακόμη κι αν επαληθευτεί το λιγότερο χειρότερο σενάριο, δηλαδή να βρεθείς να μασουλάς χώμα μαζί με το μαρούλι, σίγουρα η εμπειρία δεν θα είναι ευχάριστη.

Για του λόγου το αληθές, η food editor του foοd52.com, Sarah Jampel, έκανε ένα μικρό πείραμα: έπλυνε εκ πρώτης όψης καθαρά πράσινα φυλλώδη λαχανικά και συγκέντρωσε τα υπολείμματα σε ένα μπολ. Τι προτείνει; Να αλλάζεις πολλές φορές το νερό στο οποίο πλένεις τη σαλάτα και, για να απομακρύνεις κατόπιν το πλεονάζον νερό, να επενδύσεις σε ένα στεγνωτήρι λαχανικών.

Δες λοιπόν τι διαπίστωσε η συντάκτρια:

Το σέσκουλο πριν…

chard

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

cilantro_after

Το μαρούλι πριν…

lettuce

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

lettuce_after

Ο κόλιανδρος πριν…

cilantro

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

cilantro_after