Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους. Είναι πιθανό οι Ιταλοί να λάβουν τα πρωτεία για τα γεμιστά μανιτάρια, καθώς οι συνταγές που προέρχονταν από εκεί μοιάζουν πολύ με τα ιταλικά γεμιστά κολοκύθια.

Η εισαγωγή των μανιταριών στην κουζίνα και στη μαγειρική τέχνη ωστόσο προωθήθηκε ευρέως στη Γαλλία τον 19ο αιώνα, όταν οι Γάλλοι άρχισαν να καλλιεργούν τα μανιτάρια για κατανάλωση. Στην αρχή το καφέ μανιτάρι ήταν αυτό που είχε την πρωτοκαθεδρία στις συνταγές, αλλά τελικά οι γευστικές επιλογές επεκτάθηκαν ώστε να συμπεριλάβουν όλο και πιο γκουρμέ μανιτάρια όπως τα portobello, morels, shitakes ή ακόμα και τις σπάνιες, ακριβές και εξαιρετικά νόστιμες τρούφες.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε δύο εύκολες και απλές συνταγές – αλλά εσύ να θυμάσαι ότι είναι ένα πολύ ευέλικτο υλικό και μπορεί πραγματικά η γέμισή σου να χωρέσει ό,τι τραβάει η όρεξή σου και να το γεμίσεις με τους δικούς σου αγαπημένους συνδυασμούς – από ό,τι είδους τυρί επιθυμείς, αλλαντικά αλλά ακόμα και θαλασσινά όπως γαρίδες ή καβουρόψιχα για πιο ιδιαίτερες στιγμές και πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

stuff

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-PIZZA

ΥΛΙΚΑ: 20

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

20 καπάκια μανιταριών

1 βάζο σάλτσα ντομάτας

τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1 συσκευασία μίνι πεπερόνι

κομμένο βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Σε ένα πυρέξ, τοποθετείς κάθε καπάκι μανιταριού, προσθέτεις σάλτσα μαρινάρα και πασπαλίζεις γενναιόδωρα με μοτσαρέλα. Καλύπτεις το καθένα με μίνι πεπερόνι και ψήνεις μέχρι το τυρί να λιώσει και το πεπερόνι να είναι τραγανό, περίπου 15 έως 20 λεπτά. Τα βγάζεις από τον φούρνο και πασπαλίζεις με κομμένο βασιλικό. (αντί για πεπερόνι μπορείς να βάλεις μπέικον, λουκάνικο, ή όποιο άλλο αλλαντικό ή να μείνεις μόνο σε μείγματα τυρών φτιάχνοντας την εκδοχή 4 τυριά)

stuf

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-CAPRESE

ΥΛΙΚΑ: 2 – 4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μανιτάρια portobello

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/2 κιλό ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός

αλάτι

Μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200. Τοποθετείς τα μανιτάρια σε αντικολλητικό ταψί που έχεις λιπάνει. Προσθέτεις τη μοτσαρέλα στα μανιτάρια και συμπληρώνεις με τα ντοματίνια. πασπαλίζεις με σκόρδο και βασιλικό και αλατίζεις.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το τυρί να λιώσει, 25 λεπτά.

Περιχύνεις με μπαλσάμικο και σερβίρεις.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
Back To Top