Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους. Είναι πιθανό οι Ιταλοί να λάβουν τα πρωτεία για τα γεμιστά μανιτάρια, καθώς οι συνταγές που προέρχονταν από εκεί μοιάζουν πολύ με τα ιταλικά γεμιστά κολοκύθια.

Η εισαγωγή των μανιταριών στην κουζίνα και στη μαγειρική τέχνη ωστόσο προωθήθηκε ευρέως στη Γαλλία τον 19ο αιώνα, όταν οι Γάλλοι άρχισαν να καλλιεργούν τα μανιτάρια για κατανάλωση. Στην αρχή το καφέ μανιτάρι ήταν αυτό που είχε την πρωτοκαθεδρία στις συνταγές, αλλά τελικά οι γευστικές επιλογές επεκτάθηκαν ώστε να συμπεριλάβουν όλο και πιο γκουρμέ μανιτάρια όπως τα portobello, morels, shitakes ή ακόμα και τις σπάνιες, ακριβές και εξαιρετικά νόστιμες τρούφες.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε δύο εύκολες και απλές συνταγές – αλλά εσύ να θυμάσαι ότι είναι ένα πολύ ευέλικτο υλικό και μπορεί πραγματικά η γέμισή σου να χωρέσει ό,τι τραβάει η όρεξή σου και να το γεμίσεις με τους δικούς σου αγαπημένους συνδυασμούς – από ό,τι είδους τυρί επιθυμείς, αλλαντικά αλλά ακόμα και θαλασσινά όπως γαρίδες ή καβουρόψιχα για πιο ιδιαίτερες στιγμές και πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

stuff

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-PIZZA

ΥΛΙΚΑ: 20

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

20 καπάκια μανιταριών

1 βάζο σάλτσα ντομάτας

τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1 συσκευασία μίνι πεπερόνι

κομμένο βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Σε ένα πυρέξ, τοποθετείς κάθε καπάκι μανιταριού, προσθέτεις σάλτσα μαρινάρα και πασπαλίζεις γενναιόδωρα με μοτσαρέλα. Καλύπτεις το καθένα με μίνι πεπερόνι και ψήνεις μέχρι το τυρί να λιώσει και το πεπερόνι να είναι τραγανό, περίπου 15 έως 20 λεπτά. Τα βγάζεις από τον φούρνο και πασπαλίζεις με κομμένο βασιλικό. (αντί για πεπερόνι μπορείς να βάλεις μπέικον, λουκάνικο, ή όποιο άλλο αλλαντικό ή να μείνεις μόνο σε μείγματα τυρών φτιάχνοντας την εκδοχή 4 τυριά)

stuf

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-CAPRESE

ΥΛΙΚΑ: 2 – 4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μανιτάρια portobello

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/2 κιλό ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός

αλάτι

Μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200. Τοποθετείς τα μανιτάρια σε αντικολλητικό ταψί που έχεις λιπάνει. Προσθέτεις τη μοτσαρέλα στα μανιτάρια και συμπληρώνεις με τα ντοματίνια. πασπαλίζεις με σκόρδο και βασιλικό και αλατίζεις.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το τυρί να λιώσει, 25 λεπτά.

Περιχύνεις με μπαλσάμικο και σερβίρεις.

empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Ανανάς: ένα εξωτικό και πολύ ωφέλιμο φρούτο

  Σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων, ο χυμός ανανά είναι τόσο γλυκός μόνος του που συχνά δεν χρειάζεται να προστεθεί ζάχαρη.
empty alt

Κολοκύθι: η λέξη κλειδί για να φτιάξεις την πιο καλοκαιρινή εκδοχή της mini pizza

  Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
Back To Top