Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Γεμιστές πιπεριές με κρεμώδες κοτόπουλο

0     

Γεμιστές πιπεριές με κρεμώδες κοτόπουλο

creamy

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας. Τόσο εύκολο να γίνουν και οι δυνατότητες γέμισης είναι ατελείωτες. Αυτή η κρεμώδης εκδοχή έχει τυρί κρέμα, σπανάκι και κοτόπουλο για μια υπέροχη αίσθηση γεύματος με χαμηλούς υδατάνθρακες. Ο τέλειος συνδυασμός.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 πιπεριές κομμένες στη μέση κατά μήκος

225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο

300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο (ή και φρέσκο)

2 κ.σ. τεμαχισμένο τσένταρ, διαιρεμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κουτ. πάπρικα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

cream

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τις πιπεριές με κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί 9”-x-13”. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το κοτόπουλο, το σπανάκι, 1 φλιτζάνι τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πάπρικα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε το μείγμα ανάμεσα στις πιπεριές και από πάνω ρίχνετε το υπόλοιπο φλιτζάνι τσένταρ. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε 10 λεπτά ακόμα.